Brânza tare italiană Pecorino este fabricată din lapte de oaie și are o consistență densă, cu puține găuri. Acest tip de brânză nu se folosește doar în felii, ci se adaugă la diverse salate, gustări, paste, caserole de legume. Gustul său sărat, picant, ușor condimentat și aroma plăcută de brânză fac ca preparatele să fie originale, neobișnuite și consistente.
Conținut articol
Salată cu ciuperci proaspete, sextail și brânză de oaie pecorino romano
Combinația ingredientelor din această salată este surprinzătoare, dar gustul te face să lași imediat deoparte toate îndoielile. Un astfel de fel de mâncare merită făcut, în plus față de gustul original, este, de asemenea, foarte sănătos și ușor pentru stomac, fără a provoca greutate, ușor de digerat.
Ingrediente
500 g de ciuperci proaspete
0,3 căni de ulei de măsline extravirgin;
3 linguri de zeamă de lămâie (proaspăt stoarsă);
150 g de brânză pecorino Romano;
2 până la 3 vârfuri de sare (după gust);
1 vârf de cuțit de piper negru măcinat (cel mai bine este proaspăt măcinat);
4 tulpini de țelină;0,5 cană de pătrunjel tocat.
Metodă de preparare
- clătiți bine ciupercile, îndepărtați petele întunecate, scurtați tulpina dacă este necesar;
- se taie ciupercile întregi pe lungime în felii subțiri;
- se ia un bol și se adaugă uleiul de măsline, sucul de lămâie, piperul și sarea;
- se toarnă ciupercile tăiate felii în ulei și se lasă la marinat timp de 10 minute, amestecând de câteva ori;
- puneți ciupercile unse cu ulei într-o farfurie de servit sau într-o salatieră frumoasă pentru servire;
- se taie țelina în julienne subțire și se toarnă în restul de ulei și suc de lămâie;
- se amestecă bine și se întinde într-un strat uniform deasupra ciupercilor;
- se presară pe deasupra țelina cu pătrunjel tocat;
- se sfărâmă ușor brânza pecorino romano cu mâinile;
- se presară brânza rasă peste pătrunjel, acoperind toată suprafața și sigilând straturile; se lasă salata să se odihnească 15-20 de minute și apoi se poate degusta.
Notă
- În cazul în care salata se servește ca un fel de mâncare separat, este o idee bună să o serviți cu crutoane. Pâinea și biscuiții cu salată sunt, de asemenea, potrivite. Se pot adăuga, la dorință, rondele de măsline.
Salată caldă de ciuperci de stridii și pecorino cu alune de pădure
Oricui îi place să experimenteze cu diferite combinații de arome și produse îi va plăcea această rețetă. Nu este nimic complicat în ceea ce privește pregătirea, trebuie doar să aveți grijă să cumpărați din timp tot ce aveți nevoie.
Veți avea nevoie de:
- 650 g de ciuperci de stridii;
- 200 g de amestec de salată gata preparat (la vânzare în supermarketuri);
- 0,5 cană de alune crude;
- 150 g de brânză pecorino;
- două cepe (de mărime medie);
- 7 crenguțe mici de tarhon;
- 7 crenguțe mari de ceapă verde;
- 7 crenguțe de pătrunjel;
- un vârf de cuțit de cimbru;
- 6 linguri de ulei de măsline;
- 70 g de unt bun;
- câteva vârfuri de sare și piper măcinat (după gust);
- 4 linguri de oțet (oțet de mere sau de vin); 0,5 linguriță de sare fină (pentru a o adăuga la ciuperci când se prăjesc).
Preparare:
- se toarnă alunele pe o tavă de copt, care trebuie introdusă în cuptorul la 180 de grade, și se prăjesc, amestecând de mai multe ori, timp de aproximativ 10 minute;
- scoateți tava, puneți alunele pe un prosop și frecați-le ușor pentru a le curăța de coaja închisă la culoare;
- se lasă nucile să se răcească și se toacă mărunt;
- se mărunțește brânza de oaie pecorino cu ajutorul unui curățător de legume sau al unui tăietor special pentru brânză;
- pentru dressingul de salată, se taie o ceapă cu un cuțit, se pune într-un castron, se adaugă oțetul, sarea, uleiul de măsline și se toacă cu un blender;
- clătiți ciupercile, tăiați-le în bucăți mari;
- a doua ceapă se taie în jumătăți de inele;
- se sotează ciupercile și ceapa în unt, amestecând constant cu o spatulă, se adaugă sarea și cimbrul;
- se taie ceapa de primăvară, pătrunjelul și tarhonul și se amestecă în amestecul de salată;
- așezați amestecul de salată pe farfuriile de servit și turnați dressingul peste el;
- se pun deasupra 1-2 linguri de ciuperci prăjite fierbinți;
- se toarnă restul de dressing în tigaia în care au fost prăjite ciupercile și se călește timp de 1 sau 2 minute;
- se toarnă dressingul fierbinte peste ciuperci;
- se presară salata cu alunele tocate și cu bucăți de brânză; se servește cât este încă caldă.
Puteți pregăti această salată într-un vas mare și să o puneți cu lingura pe farfurii. Pentru dressingul de salată, folosiți ulei de măsline de calitate, de preferință extravirgin. Ierburile trebuie să fie proaspete și suculente.
Citește și asta…
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
- Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare ÎnghițiturăGogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.
- Reteta autentica de salata CaesarReteta autentica de salata Caesar explicata pas cu pas. Invata cum sa creezi acest clasic culinar american si impresioneaza-ti invitatii cu gusturi autentice.