10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

5 Lucruri despre guma de mestecat pe care nu le știai

Date:

Share post:

Este timpul să afli de ce este mai bine să nu încerci să mesteci gumă de mestecat după apusul soarelui în Turcia și ce se va întâmpla dacă o vei înghiți oricum. Guma de mestecat este o invenție cu o istorie lungă și ciudată. Citiți despre curiozități ale gumei de mestecat și alte fapte ciudate despre acest produs alimentar popular.

zonia.ro

1. Guma de mestecat te ajută să te concentrezi

5 Lucruri despre guma de mestecat pe care nu le știai Curiozități
Imagine: Gabriel Dalton / Unsplash

Oamenii de știință de la Universitatea britanică din Coventry au descoperit că guma de mestecat ajută la alungarea somnolenței, la senzația de vigilență și la concentrare.

Este adevărat, acest efect se obține datorită tensiunii mușchilor maxilarelor, așa că orice alt aliment este de asemenea potrivit. dar numai guma de mestecat vă permite să vă lucrați dinții timp îndelungat și în același timp să nu primiți calorii în plus, așa că merită să profitați de ea.

Guma de mestecat crește nivelurile de cortizol, un hormon responsabil pentru atenție, și îmbunătățește performanța cognitivă. Așadar, dacă nu doriți să vă îndopați corpul cu cofeină dimineața, iată o alternativă bună pentru dumneavoastră.

organicsfood.ro

Apropo, dacă încercați să mișcați doar maxilarele cu gura goală, nu va exista niciun efect, a verificat ( The Cognitive Benefits Of Chewing Gum / WIRED ). Și da, nu credeți că guma de mestecat vă ajută să nu plângeți când tăiați ceapă – și acesta este un mit. Mai bine clătiți mai întâi bulbul cu apă.

CITEȘTE ȘI
Studiu: Părinții dependenți de telefon sunt mai predispuși să țipe la copiii lor

2. În Turcia, se crede că este mai bine să nu mesteci gumă de mestecat noaptea.

5 Lucruri despre guma de mestecat pe care nu le știai Curiozități
Imagine: Joseph Costa / Unsplash

În general, există multe legende urbane și prejudecăți asociate cu guma de mestecat, dar unele dintre ele sunt deosebit de ciudate.

De exemplu, turcii au o superstiție potrivit căreia nu trebuie să mesteci după apusul soarelui. de ce? Ei bine, pentru că, odată ce o bagi în gură și o muști, se transformă în carne de mort.

Dacă mergeți în Turcia, puteți experimenta pe propria piele această credință ( Superstiții / Turkish Culture Portal ). Dar să nu spui că nu te-am avertizat.

3. Să înghiți guma de mestecat nu merită

5 Lucruri despre guma de mestecat pe care nu le știai Curiozități
Imagine: Matthew Brodeur/Unsplash

Internetul este plin de povești despre cum guma de mestecat “durează șapte ani pentru a fi digerată” din cauza compoziției sale( Adevăr sau ficțiune?: Guma de mestecat are nevoie de șapte ani pentru a fi digerată / Scientific American ). Din aici, mulți cititori pot concluziona că poate fi înghițită în siguranță și că nu vor exista consecințe.

Și, într-adevăr, nu există niciun motiv de îngrijorare. Dar nici nu merită să faceți acest lucru în mod intenționat dacă, să zicem, sunteți prea leneș să mergeți la coșul de gunoi.

Există cazuri când copiii mici care au înghițit multă gumă de mestecat au dezvoltat constipație și chiar blocarea intestinelor și a esofagului, ceea ce a necesitat intervenție medicală, deci este mai bine să nu le dați gumă de mestecat celor care, din cauza vârstei lor, nu înțeleg încă că nu ar trebui să o mănânce.

Da, și adulții pot suferi dacă o manipulează neglijent. Astfel, în 2012, o femeie de 42 de ani a alunecat pe scări, și cum în acel moment mesteca gumă de mestecat , care a lovit-o în laringe și a dus la deces prin sufocare.

CITEȘTE ȘI
Înotul în apă rece poate duce la pierderea memoriei - nimeni nu este protejat

4. În Singapore, guma de mestecat se eliberează numai pe bază de rețetă.

5 Lucruri despre guma de mestecat pe care nu le știai Curiozități
Imagine: Charles Wright/Unsplash

Curățarea străzilor de gumă mestecată cheltuie un ban frumușel. De exemplu, în Roma , în medie, 15.000 de astfel de bucăți sunt răzuite de pe străzi în fiecare zi, iar îndepărtarea fiecăreia costă orașul 1 euro.

Singapore, însă, a rezolvat problema în mod radical: din 1992, a fost interzis în mod trivial să mesteci gumă de mestecat, sub amenințarea unei amenzi mari. Acest lucru a fost explicat prin faptul că, în primul rând, poate purta microbi.

În al doilea rând, distrage atenția elevilor în clasă. Și, în al treilea rând, guma de mestecat poate ajunge între ușile trenurilor de mare viteză și poate provoca blocarea acestora, ceea ce poate duce la victime.

Dar în 2004, legea a fost relaxată, iar acum guma de mestecat fără zahăr poate fi cumpărată din farmacii. Adevărat, numai pe bază de rețetă medicală.

5. Diametrul celei mai mari bule de gumă a fost de 50,8 cm

Deținătorul recordului de suflare a bulelor de gumă de mestecat este Chad Fell din Alabama, care în 2004 a suflat un balon de 50,8 cm. De atunci, nimeni, inclusiv Fell însuși, nu a mai doborât acest record. Potrivit acestuia, secretul constă în a mesteca trei bucăți de gumă de mestecat în același timp.

Cu 10 ani mai devreme, în 1994, Susan Montgomery Williams din California a reușit, de asemenea, să umfle un balon cu adevărat uriaș.

Diametrul său a atins 58.4 cm. Dar există un lucru: Susan a ajutat la formarea bulei cu mâinile. Chad, pe de altă parte, a făcut-o fără ele și, prin urmare, recordul său este considerat mai curat.

CITEȘTE ȘI
Curiozități despre animalele domestice. Le cunoașteți?

Citește și asta…

5 Lucruri despre guma de mestecat pe care nu le știai Curiozități
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Consumul de ceai negru este asociat cu reducerea numărului de decese

Aspecte importante ale cercetării: Consumul de ceai negru a fost asociat cu o reducere modestă a mortalității într-un studiu...

6 Curiozități medicale care sunt greu de crezut

Există o mulțime de lucruri ciudate care se întâmplă în domeniul sănătății. Aceste șase curiozități medicale sunt greu de crezut, dar totuși adevărate.

Visele despre trădare: există interpretări pozitive ale unui astfel de vis?

Pătrunde în universul viselor despre trădare. De la tălmăcirile străvechi la perspectivele moderne, dezvăluim ce înseamnă aceste vise enigmatice pentru tine.

Top 10 cele mai impresionante clădiri antice din lume

Deschide-ți orizonturile și descoperă top 10 clădiri antice ce au impresionat omenirea. Clic aici și pășește în lumea minunilor arhitecturale vechi!

Cât costă un meniu de nuntă în 2023 Află cum poți economisi

Află din acest articol cât costă un meniu de nuntă în 2023, în funcție de diverși factori și cum poți optimiza prețul. Următorul pas va fi să vă concentrați asupra întocmirii listei de băuturi pentru nuntă.

Unde au dispărut elefanții din Coasta de Fildeș?

Unde au dispărut elefanții din Coasta de Fildeș? Dacă nu se iau măsuri, elefanții din această regiune ar putea dispărea pentru totdeauna.

Cum vânau animalele strămoșii noștri – 4 metode ingenioase

Vânătoarea este una dintre cele mai vechi ocupații ale omului. Pentru a prinde prada, strămoșii noștri foloseau metode ingenioase adaptate mediului în care trăiau. Află care erau cele mai eficiente 4 capcane pe care le foloseau pentru a vâna animalele.

De ce sunt mulți cântăreți de operă supraponderali?

Mitul privind supraponderabilitatea cântăreților de operă, impactul diafragmei "pompate", vizibilitatea pe scenă, stresul profesional și necesitățile fizice ale acestei arte.