1.5 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

7 Moduri de a prelungi durata de viață a dispozitivelor electronice

Date:

Share post:

Cum să prelungiți durata de viață a dispozitivelor electronice? Experții de la centrul de expertiză digitală au răspunsurile.

zonia.ro

Abundența de gadgeturi

Potrivit unui studiu oamenii folosesc în apartamentele lor, în medie, zece dispozitive alimentate de rețeaua de acasă. Astfel de gadgeturi alcătuiesc sistemul Smart Home, despre care v-am vorbit deja.

Cu atât de mulți asistenți electronici în casă, cât de des ne gândim la raționalitatea utilizării lor? De îndată ce un dispozitiv începe să funcționeze încet, bateria slăbește și nu mai funcționează corect, ne grăbim să mergem la magazin pentru a cumpăra un nou dispozitiv.

Ca urmare, ajungem să cumpărăm un dispozitiv mai scump, cu mai multe funcții pe care adesea nu le folosim. Dar de ce să nu reparăm ceea ce avem acum?

organicsfood.ro

În parte, companiile producătoare însele nu sunt interesate să cultive astfel de gânduri. În schimb, organizează campanii publicitare care vă îndeamnă să cumpărați un upgrade. Din nefericire, marketingul nu este ascuțit pentru a genera sfaturi privind modul de prelungire a duratei de viață a dispozitivelor electronice deja vândute.

De la smartphone la încărcător, trebuie să ai grijă de familia ta de electronice pentru a le prelungi durata de viață și pentru a economisi prea multe upgrade-uri. Iată șapte moduri de a avea grijă de dispozitivele electronice.

Suprafețe curate

Este literalmente o chestiune de a avea grijă de suprafețe și de conectori. Acestea trebuie curățate în mod regulat, deoarece praful se poate acumula în deschideri (microfon, difuzoare, porturi de încărcare și pentru căști) și poate contribui la supraîncălzirea tehnologiei.

CITEȘTE ȘI
Căștile care îți vor schimba experiența muzicală. Samsung a lansat Galaxy Buds FE la doar 99$. Iată de ce trebuie să le ai!

Cu cât se acumulează mai multe particule de murdărie pe dispozitiv, cu atât acesta se încălzește mai mult. Pentru a curăța deschiderile, puteți folosi o suflantă sau un aspirator special.

7 Moduri de a prelungi durata de viață a dispozitivelor electronice Aparate electrocasnice
7 Moduri de a prelungi durata de viață a dispozitivelor electronice 8 Aparate electrocasnice

Încărcarea corectă

Nimic nu durează o veșnicie. Nici o baterie. În timp, încărcătura începe să slăbească. Cu toate acestea, există mai multe modalități de a prelungi durata de viață a bateriei.

Majoritatea gadgeturilor moderne folosesc baterii litiu-ion (Li-ion). În cazul acestor baterii, cel mai bine este să evitați să le descărcați complet până la 0% și să le încărcați până la 100%. O astfel de metodă scurtează durata de viață a acestora. Spre deosebire de bateriile cu nichel, de exemplu. Dacă sunt complet descărcate, acest lucru nu le dăunează.

Iată alte câteva sfaturi privind utilizarea bateriei telefonului:

  • Utilizați un încărcător standard disponibil în comerț.
  • Încercați să nu descărcați bateria sub 20%.
  • Evitați utilizarea gadgeturilor la temperaturi scăzute sau ridicate (îngheț, lumină directă a soarelui).
  • Cel mai bine este să nu folosiți telefonul în timp ce se încarcă. Acesta se poate supraîncălzi și poate afecta performanța bateriei.
  • Dezactivați Wi-Fi, NFC sau Bluetooth atunci când nu le utilizați.
  • În zonele cu recepție slabă, activați modul aer.

Păstrați departe de umiditate

Apa și umezeala nu sunt prietene pentru gadgeturile electronice. Probabil că ați văzut acele mici bule de aer de pe placa verde din interiorul dispozitivelor. Este placa de circuite care conectează toate componentele plasate pe ea și face ca gadgetul să funcționeze.

Placa este fabricată din textolit, care nu este sensibil la umiditate. Cu toate acestea, tranzistorii și condensatorii plasați pe ea, atunci când sunt expuși la umiditate, formează un scurtcircuit, care poate arde mai multe circuite de alimentare. Din acest motiv, dacă unitatea este aruncată în apă, aceasta nu va mai funcționa.

CITEȘTE ȘI
7 Funcții care consumă cel mai mult bateria smartphone-ului tău

Sfat

Este recomandabil să folosiți o husă rezistentă la apă pentru a vă proteja smartphone-ul.

Opriți-le periodic

Dacă nu utilizați aparatele pentru o perioadă lungă de timp, scoateți-le din priză sau opriți-le complet.

Această metodă simplă are multe avantaje:

  • Prelungește durata de viață a unității.
  • Protejează împotriva supratensiunilor.
  • Economisește energie.
  • Îmbunătățește performanța.

De exemplu, oprirea calculatorului golește memoria RAM și economisește energie.

Cumpărați o protecție

Nimeni nu dorește ca dispozitivele sale să fie distruse sau lovite. Așa că nu neglijați să cumpărați o carcasă. Un smartphone fără husă este ca o mașină fără bară de protecție.

Important

Împreună cu o protecție pentru ecran sau o sticlă, carcasa va fi de folos dispozitivului dvs. și vă va economisi bani.

Dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor

Utilizați un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor pentru a evita supratensiunile. Acestea pot apărea atunci când un gadget puternic, cum ar fi un aparat de aer condiționat sau un cuptor cu microunde, care necesită mai multă energie, este conectat în același timp.

Acest lucru poate cauza defecțiuni ale dispozitivelor electrice.

Calculatoarele, de exemplu, sunt foarte sensibile la astfel de fluctuații.

Alegeți un serviciu de reparații

Găsiți atelierul de reparații potrivit online sau prin intermediul unui prieten. Asigurați-vă că comparați prețurile și recenziile clienților pentru diferite servicii pentru a lua cea mai bună decizie.

organicsfood.ro

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI
Apple confirmă USB-C pentru următoarele iPhone-uri

Citește și asta…

7 Moduri de a prelungi durata de viață a dispozitivelor electronice Aparate electrocasnice

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Jocuri cu mașini: Top 10 cele mai așteptate jocuri din 2023 pentru PC, PS4 și Xbox

Dacă ești pasionat de jocuri cu mașini, atunci cu siguranță aștepți cu nerăbdare să afli ce noutăți și...

Top 7 cele mai bune cărți de programare din toate timpurile (Old School)

Hei, dezvoltatorilor! Astăzi ne vom uita la cele mai bune zece cărți de programare din toate timpurile și...

Cum setați Google Assistant ca asistent implicit pe Galaxy Watch4?

Asistentul Google este asistentul de bază pentru o gamă largă de utilizatori, fie că este pe un smartphone...

Trebuie să dezactivez funcția Bluetooth pe telefon atunci când nu îl folosesc?

Bluetooth de pe smartphone este cel mai des folosit pentru a se asocia cu dispozitive inteligente, difuzoare wireless...

File Explorer Windows 11 primește o nouă interfață de antet, modificări in Home și Gallery

File Explorer primește o serie de îmbunătățiri vizuale și funcționale în Windows 11. În acest articol, îți vom prezenta noua interfață de header, modificările aduse la pagina Home și modul Gallery și cum le poți testa chiar acum. Citește mai departe pentru a descoperi ce noutăți aduce File Explorer în Windows 11.

Cum să trimiți fotografii cu rezoluție completă pe WhatsApp și să reglezi calitatea încărcării fotografiilor?

Fotografiile joacă un rol important în viața unei persoane atunci când doresc să retrăiască o amintire sau să...

China: Un robot condus de inteligența artificială a fost numit CEO al unei mari companii, o premieră mondială

În China, unul dintre cei mai mari creatori de jocuri video din țară a numit recent un robot...

7 Funcții care consumă cel mai mult bateria smartphone-ului tău

Care sunt cele 7 funcții care consumă cel mai mult bateria smartphone-ului tău. Smartphone-ul dvs. poate epuiza prea repede bateria dacă nu respectați anumite reguli atunci când îl utilizați.