Se întâmplă ca o căsătorie să nu funcționeze, să se încheie, să fie întreruptă cu mult înainte de „până când moartea ne va despărți”. Dezamăgirea și sentimentul de eșec pot fi copleșitoare și vă pot împiedica să prețuiți o experiență care, oricât de dureroasă este, poate și ar trebui să fie întotdeauna o oportunitate de creștere atât de necesară.
A doua căsătorie poate rezulta uneori dintr-o astfel de călătorie.
Conținut articol
A doua căsătorie: utopii sau goană cu capul?
A doua căsătorie poate fi un vis pentru unii sau o urgență absolută pentru alții. Sunt cei care, dezamăgiți și amărâți de declinul unei iubiri despre care se credea că va dura o viață întreagă, își pierd încrederea și speranța și experimentează o rezistență serioasă la reînceperea unei relații stabile și de durată.
Alții pot reacționa exact invers, nu suportă sentimentul de singurătate, eșec și golic lasat de închiderea primei căsătorii. Și se regăsesc, adesea în scurt timp, din nou într-o relație cu un partener cu care se recăsătoresc apoi. Cu toate acestea, nu este deloc sigur că în aceste a doua căsătorii „fulger” problemele care au marcat prima căsătorie nu se vor mai repeta…
Între a rămâne nemișcat și a renunța sau a alerga înainte în caz de urgență pentru a reconstrui, există o a treia cale: să te întrebi și să încerci să înțelegi…
Ce a funcționat
Dincolo de greșeli și acuzații reciproce, a nuntă, ca orice legătură stabilă de cuplu, reprezintă un echilibru dinamic între doi parteneri. Nu este neobișnuit ca acesta să fie un echilibru benefic care să le permită ambilor, cu sprijinul celuilalt, să crească și să se îmbunătățească. Poate mai mult în ultimii ani decât astăzi, căsătoria a fost pentru unii singurul mijloc de emancipare din familie.
Pentru alții, poate fi un context emoțional în care se pot simți în sfârșit iubiți și încurajați să-și urmeze pasiunile și ambițiile. Pentru alții, calea creșterii psihologice care conduce unul sau ambii parteneri să acceseze dorința de generativitate și parentalitate. Ceea ce este adesea trecut cu vederea la sfârșitul unei căsătorii este tot ceea ce a funcționat până acum.
“Mi-ai oferit atâtea cadouri frumoase, mi-ai oferit noi viziuni asupra vieții, mi-ai deschis ferestre noi pe care nu le-aș fi descoperit niciodată singur. Acum este timpul să ne despărțim, drumurile noastre se despart”. Nu cu furie. , nu cu resentimente, fara plangeri si cu recunostinta infinita, cu mare dragoste, cu inima plina de recunostinta.Daca stii sa iubesti, vei sti sa te desparti.
(OSHŌ)
Cele doua căsătorii trebuie să se bazeze pe criza anterioară

Nu este rar ca la începuturile ei sau pe parcursul unui anumit număr de ani această uniune să aibă aspecte funcționale care au permis unuia sau ambilor parteneri să crească, să evolueze în anumite aspecte, să se schimbe… Se poate întâmpla ca schimbându-se reciproc să găsească resurse pentru a negocia noi echilibre pentru a rămâne împreună. Alteori nu se poate si tocmai aceste schimbări duc la sfârșitul relației romantice.
Dar cumva, acea relație poate să fi fost funcțională pentru a ne ajuta să creștem, să ne înțelegem mai bine pe noi înșine sau să înțelegem tipul de persoană lângă care ne dorim. Probabil a provocat și căderea multor iluzii, poate ne-am folosit de celălalt pentru a ne compensa neajunsurile și, în final, poate nu a lăsat sentimentul să supraviețuiască. Cele doua căsătorii ar trebui să prețuiască toate acestea.
A doua căsătorie: un divorț poate reprezenta și o oportunitate
Oricare ar fi circumstantele, sfarsitul unei casnicii este un moment de criza, este o oportunitate esentiala de a ne pune la indoiala, de a pune sub semnul intrebarii ce a functionat sau nu in felul in care pozem in relatiile romantice. Dacă poți trece de sentimentul de eșec și regret, de furie și resentimente, ai șansa să te înțelegi și mai profund. Este o idee bună ca mulți oameni să urmeze o cale psihologică care să-i ajute să lumineze acele „puncte oarbe” care i-au spulberat într-o relație romantică pe care și-au imaginat-o că va dura în timp.
Dacă devine o oportunitate de a crește și de a ne cunoaște mai bine, un divorț poate reprezenta și o oportunitate din care să pornești din nou pentru a stabili relații de cuplu în premise noi și mai satisfăcătoare.
În aceste cazuri, a doua căsătorie nu va fi nici un fel de petic de urgență, nici o evadare către o normalitate conformistă nouă, dar mortală (cine a spus că suntem mai fericiți dacă am fi căsătoriți? Depinde „cum”…) . În schimb, ele vor fi rezultatul unei căi de durere și renaștere și un nou început al unei vieți emoționale mai pline și mai conștiente.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.
*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.