10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Calendar ortodox. Sărbătoare 4 octombrie 2022

Date:

Share post:

Calendar ortodox. Sărbătoare la 4 octombrie 2022. Sfântul Ieronim a fost primul episcop al Atenei. El a primit credința în Hristos de la apostolul Pavel. L-a botezat și l-a numit episcop al Atenei. A fost tovarășul Sfântului Dionisie Areopagitul.

zonia.ro

Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 4 octombrie 2022. Sfântul Ieronim a participat la înmormântarea Sfintei Fecioare Maria, unde a cântat imnurile, cântările Sfintei Fecioare Maria. A trecut la cele veșnice pe 4 octombrie, scrie creștin-ortodox.com.

Calendar ortodox. Sărbătoarea din 4 octombrie 2022. Comemorată și la 4 octombrie:

– Sfântul Petru al Capitoliului;- Sfânta Domnina și fiicele sale Verina și Prosdoca;- Sfântul Audact și fiica sa Calisthenes;- Sfântul Ammun Egipteanul;- Sfinții Faustus, Gaius, Eusebiu și Herimon;- Sfântul Gurie, arhiepiscop de Kazan și Sfântul Varanasius, episcop de Tver.

Rugăciunea de dimineață scrisă de părintele Arsenie Boca

“Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă să mă lepăd de mine însumi toată ziua de astăzi, căci cine știe ce mare rău aș putea face dacă mă țin de mine însumi și Te pierd pe Tine prin aceasta. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca rugăciunea Preasfântului Tău Nume să lucreze în duhul meu mai mult decât un fulger pe cer, ca umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci păcătuiesc neîncetat.

organicsfood.ro

Doamne, Cela, care vii între oameni în tăcere, miluiește-ne pe noi, că umblăm poticnindu-ne prin întuneric. Patimile au îngrădit ochii înțelegerii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, ne-a împietrit inimile și toate la un loc au creat o temniță în care Te ținem bolnav, flămând și fără haine, și astfel ne irosim zilele în zadar, umbrite și obosite până la pământ.

CITEȘTE ȘI
Calendar Ortodox 6 octombrie 2022 Sfantul Apostol Toma

Doamne, Cel ce în tăcere vii între oameni, miluiește-ne pe noi și aprinde temnița, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină în sufletele noastre. Doamne, care vii printre oameni în tăcere, miluiește-ne pe noi, vino și locuiește în noi, împreună cu Tatăl tău și cu Duhul tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine inexprimabile, când vorbirea și înțelegerea rămân neputincioase.

Doamne, care vii în tăcere, miluiește-ne pe noi, căci nu ne dăm seama cât de nevrednici suntem, cât de aproape ești de sufletele noastre și cât de departe ne rătăcim prin păcatele noastre. Dar luminează-ne pe noi cu lumina ta, ca să vedem lumina cu ochii tăi, ca să trăim veșnic prin viața ta. Lumina și bucuria noastră, laudă Ție. Amin.”

Rugăciunea miraculoasă către Fecioara Maria

“Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, Maica lui Dumnezeu, către tine îmi îndrept gândurile, inima și toate simțurile, rugându-mă cu lacrimi:

Cât timp, o, Maică a Milostivirii, va dura pe pământ această durere neîncetată?

Cât timp vor mai continua dușmanii invizibili ai umanității să lovească astfel de oameni săraci?

Până când își vor spurca și polua trupurile, sufletele și viețile? Să-i seducă să nu cunoască adevărul, să nu împlinească poruncile divine și să nu dea cinste și slavă marelui Dumnezeu în Treime, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt?

Ridică-te, Doamnă atotputernică, și zdrobește-i pe vrăjmașii noștri și pe vrăjmașii iubitului tău Fiu Iisus Hristos, îngrozindu-i cu sfințenia ta cea statornică și călăuzindu-ne pe căile mântuirii, ca să dăm mereu slavă lui Dumnezeu. Roagă-te, Fecioară, pentru sfânta Biserică, pentru vestirea Evangheliei pe tot pământul, pentru acest popor, pentru conducătorii lui, pentru rudele mele, pentru văduve, pentru orfani, pentru bogați, pentru săraci, pentru cei suferinzi, pentru bolnavi, pentru cei persecutați, pentru credință, pentru mântuirea celor care s-au rătăcit în secte, pentru cei morți. Ajută-ne pe toți să ne pocăim de păcatele noastre, să iubim Biserica, să ne mărturisim des, să renunțăm la păcate, la vicii și la necredință. Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu, care a venit să sufere chinuri barbare pentru sărmanele suflete grav rănite ale dușmanului.

CITEȘTE ȘI
Calendar ortodox aprilie 2023. Sărbători sfinți și zile de post

Roagă-te, Maică Sfântă, și pentru aceste nevoi ale mele (rostiți nevoile pe care le aveți, dorințele care trebuie împlinite de Maica Domnului).

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh în vecii vecilor. Amin.”

Spune această rugăciune de cinci ori pe zi, timp de zece zile consecutive. Zece exemplare ale acestei rugăciuni sunt depuse zilnic într-o biserică sau distribuite creștinilor prezenți în biserică.

La sfârșitul fiecărei zile, duceți la altarul unei biserici o pâine, o lumânare și rozariul familiei. Dai de pomană unui sărac în biserică: o sticlă de ulei, un kilogram de făină, un kilogram de fructe și tot ce-ți poftește inima, și spui: “Pentru Fecioara Maria”.

Citește și asta…

Calendar ortodox. Sărbătoare 4 octombrie 2022 4 octombrie

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI
Mânăstirea Dumbrava județul Alba 
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Rugăciune la timp de necaz către Sfântul Spiridon

Rugați-vă către Sfântul Spiridon de fiecare dată când nu știți cum este mai bine să procedați. Rugați-vă cu...

Rugăciune înainte și după Spovedanie

Spovedania este un sacrament al Bisericii Ortodoxe. Oricine își mărturisește păcatele și are o inimă smerită este iertat. Iată câteva rugăciuni de spus înainte, în timpul și după spovedanie.

Serafimii sunt al doilea rang după Dumnezeu. Cum au făcut ordine “îngerii de putere” creștini?

Serafimii, gardienii supremi ai cerurilor, joacă un rol esențial în menținerea echilibrului dintre bine și rău. Descoperă influența lor în tradiția creștină și cum protejează ei lumina divină.

Asemănările și diferențele între Iisus și Buddha și impactul lor asupra lumii contemporane.

Descoperă fascinantele asemănări și diferențe între Iisus și Buddha, două figuri istorice care au influențat profund spiritualitatea umanității.

Mănăstirea Bezdin, județul Arad

Mănăstirea Bezdin, una dintre puținele mănăstiri ortodoxe sârbești rămase în România, este situată la 36 km vest de...

Cartea Esterei – Vechiul Testament

Estera este o carte în Tanakh (și deci și în Vechiul Testament). Mai exact, este una din cele cinci "cărți" sub formă de "sul" incluse în cele treizeci și nouă de cărți ale Vechiului Testament. Este considerată pe larg drept o relatare fantastică, anistorică.

Cartea a patra a Regilor (Cartea a II-a a Împăraților) – Vechiul Testament

Cartea a IV-a a Regilor sau Cartea a II-a a Împăraților este a șaptea dintre cele 12 cărți istorice canonice ale Vechiului Testament. Cartea urmărește ultimele acțiuni ale profetului Ilie înainte de răpirea sa la cer și domnia regilor lui Israel și Iuda.

Rugăciunea de duminică. Cum sa te rogi duminica

Iată rugăciune de duminică și lecturile biblice pentru această zi din săptămână. Duminica este ziua de odihnă când creștinii se închină lui Dumnezeu și reflectă la viața, moartea și învierea lui Isus.