1.6 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Calendar Ortodox: Sărbătoare cu Cruce Neagră pe 27 septembrie 2022

Date:

Share post:

Calendar Ortodox. Sărbătoare 27 septembrie 2022 – Crucea Neagră. Sfântul Antim Ivireanul este sărbătorit pe 27 septembrie. Sfântul Antim Ivireanul s-a născut în anul 1650. După ce a părăsit robia turcească, a învățat caligrafie, pictură, sculptură și limbile greacă, arabă și turcă. A fost adus în Țara Românească în jurul anului 1690 de către domnitorul Constantin Brâncoveanu, scrie creștin-ortodox.ro.

zonia.ro

A sosit la București în 1691 ca șef al tipografiei. În 1696 a fost numit stareț al Mănăstirii Snagov, unde a înființat o nouă tipografie. În 1705 a fost ales episcop al Râmnicului, iar în 1708 a devenit mitropolit al Munteniei.

A tipărit 30 de cărți în greacă, 22 în romană, una în slavonă, 6 în slavo-romană, 2 în greco-arabă, una în greco-romană și una în greco-slavonă-romană, adică un total de 63 de cărți. Au fost tipărite la București, Snagov, Râmnic și Târgoviște.

Calendar Ortodox. Sărbătoare 27 septembrie 2022 – Crucea Neagră. A fost arestat pentru că a fost acuzat că avea legături cu austriecii și că a complotat împotriva lui Nicolae Mavrocordat și a turcilor. Patriarhul Ecumenic l-a caterisit și a fost condamnat la exil pe Muntele Sinai. Turcii care l-au dus în exil l-au ucis pe drum și i-au aruncat trupul în râul Tungia.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a adăugat pe lista sfinților la 21 iunie 1992.

organicsfood.ro

Rugăciune miraculoasă către Fecioara Maria

“Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, Maica lui Dumnezeu, către tine îmi îndrept gândurile, inima și toate simțurile, rugându-mă cu lacrimi:

Cât timp, o, Maică a Milostivirii, va mai fi pe pământ această durere neîncetată?

CITEȘTE ȘI
Rugăciune după sfârșitul lucrului

Cât timp vor mai continua dușmanii invizibili ai umanității să lovească astfel de oameni săraci?

Până când își vor spurca și polua trupurile, sufletele și viețile? Să-i seducă să nu cunoască adevărul, să nu împlinească poruncile divine și să nu dea slavă și cinste Dumnezeului Celui Preaînalt în Treime, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt?

Ridică-te, Doamnă atotputernică, și zdrobește-i pe vrăjmașii noștri și pe vrăjmașii iubitului tău Fiu Iisus Hristos, îngrozindu-i cu sfințenia ta cea statornică și călăuzindu-ne pe căile mântuirii, ca să dăm mereu slavă lui Dumnezeu. Roagă-te, Fecioară, pentru sfânta Biserică, pentru vestirea Evangheliei pe tot pământul, pentru acest popor, pentru conducătorii lui, pentru rudele mele, pentru văduve, pentru orfani, pentru bogați, pentru săraci, pentru cei suferinzi, pentru bolnavi, pentru cei persecutați, pentru credință, pentru mântuirea celor care s-au rătăcit în secte, pentru cei morți. Ajută-ne pe toți să ne pocăim de păcatele noastre, să iubim Biserica, să ne mărturisim des, să renunțăm la păcate, vicii și necredințe. Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu, care a venit să sufere chinuri barbare pentru sărmanele suflete grav rănite ale dușmanului.

Roagă-te, Maică Sfântă, și pentru aceste nevoi ale mele (rostiți nevoile pe care le aveți, dorințele care trebuie împlinite de Maica Domnului).

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh în vecii vecilor. Amin.”

Spune această rugăciune de cinci ori pe zi, timp de zece zile consecutive. Zece exemplare ale acestei rugăciuni sunt depuse zilnic într-o biserică sau distribuite creștinilor prezenți în biserică.

La sfârșitul fiecărei zile, puneți o pâine, o lumânare și rozariul familiei în fața altarului unei biserici. Dai de pomană unui sărac în biserică: o sticlă de ulei, un kilogram de făină, un kilogram de fructe și tot ce-ți poftește inima, și spui: “Pentru Fecioara Maria”.

CITEȘTE ȘI
De ce permite Dumnezeu ca oamenii nevinovați să sufere din perspectiva religiilor?

Rugaciune se seară

După startul obișnuit: Slavă Ție, Dumnezeul nostru… Tată ceresc… Sfinte Dumnezeule… Preasfânta Treime… Tatăl nostru… Căci a Ta este împărăția… Apoi aceste tropare, glasul al șaselea: Miluiește-ne pe noi, Doamne, miluiește-ne pe noi… Slavă… Doamne, miluiește-ne pe noi… Și acum… Ușa milostivirii deschide-ne nouă… (caută Miezonoptica). Doamne miluiește (de 12 ori). Apoi

Prima rugăciune a Sfântului Macarie cel Mare către Dumnezeu Tatăl

O, veșnicule Dumnezeu și Stăpânul tuturor lucrurilor, care m-ai făcut să ajung la acest ceas, iartă-mi păcatele pe care le-am săvârșit astăzi: cu cuvântul, cu fapta și cu gândul, și curăță, Doamne, umilul meu suflet, de toată intransigența trupului și a sufletului. Și dăruiește-mi, Doamne, în această noapte, să-mi petrec somnul în pace, ca ridicându-mă din patul meu cel rău, să pot bineplăcea preasfântului Tău nume, în toate zilele vieții mele, și ajută-mă cu harul Tău să calc în picioare pe vrăjmașii care se luptă cu mine, atât pe cei trupești, cât și pe cei fără de trup. Izbăvește-mă, Doamne, de gândurile rele care mă ispitesc și de dorințele rele, căci a Ta este împărăția, puterea și slava Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Rugăciuni de seară pentru copii

Doamne, ziua s-a sfârşit,
Seara iarăşi a venit.
Peste zi ne-ai ajutat,
De-am lucrat şi-am învăţat.
Ajută-ne, Doamne sfinte,
Şi de-acum înainte.
Binele să-l săvârşim,
Fii tăi iubiţi să fim.

Altă rugăciune de seară

Pentru toate-ţi mulţumesc
Scumpul meu Tată ceresc,
Iar Tu, Bunule Iisus,
Ocroteşte-mă de sus.

Citește și asta…

  • Hinduismul și budismul: asemănări și diferențe
    Descoperă asemănările dintre hinduism și budism, două religii cu origini comune în India. Află care sunt cele mai importante 7 deosebiri dintre ele, de la rolul karmei și al renunțării până la statutul lui Buddha și al zeilor.
  • Care este diferența dintre religie și ideologie
    Descoperă diferența subtilă, dar crucială, dintre religie și ideologie și cum acestea influențează modul în care înțelegem lumea și ne raportăm la valorile noastre.
  • Unde a fost Iisus între moartea și învierea Sa: clarificări biblice
    După moartea lui Iisus, speculațiile cu privire la locul în care a fost în cele trei zile dintre moarte și înviere sunt discutate. Există mai multe interpretări, dar scripturile oferă puține informații precise. Un pasaj din Luca 23:42 sugerează că Iisus a mers în rai, unde a fost întâlnit de un tâlhar credincios. Un alt pasaj, 1 Petru 3:18-20, indică faptul că Iisus a anunțat spiritele din închisoare. Cu toate acestea, biblia nu detaliază aceste evenimente în mod clar.
  • Isus s-a considerat Dumnezeu? Adevăr sau Interpretare?
    Dacă te întrebi dacă Isus s-a considerat pe sine Dumnezeu, răspunsurile diferă. Bart Ehrman argumentează că Isus nu s-a autoproclamat Dumnezeu. Vei descoperi mai multe în videoclipul său.
  • Irod cel Mare: Regele Paranoic al Evreilor!
    Explorează viața controversată a lui Irod cel Mare, de la crimele îngrozitoare până la magnificele sale proiecte de construcție, explorează viața unui rege care a lăsat o amprentă indelibilă în istoria Israelului.
Calendar Ortodox: Sărbătoare cu Cruce Neagră pe 27 septembrie 2022 27 septembrie

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI
Rugăciune înainte și după Spovedanie
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Pianu de Sus, județul Alba

Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul este o mănăstire ortodoxă de călugări și este închinată tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul. Mănăstirea are ca stareță pe maica stareță Dositeea Protopopescu și pe părintele călugăr Gheorghe Boboia.

Boboteaza: Ce sărbătorim pe 6 ianuarie și ce tradiții trebuie să respectăm 🙏

Ce sărbătorim pe 6 ianuarie, de Bobotează, și ce tradiții trebuie să respectăm. Aflați semnificația și istoricul acestei zile sfinte, cum se face agheasma, ce obiceiuri și superstiții există în popor și cum se pregătesc credincioșii pentru această sărbătoare. Citiți articolul și împărtășiți-l cu prietenii voștri!

Rugăciunea de dimineață: Ce rugăciuni se fac dimineața?

Rugăciunea de dimineață se face la răsăritul soarelui, înainte de începerea zilei. Rugăciunile de dimineață sunt un moment de reflecție asupra zilei care urmează și de a cere călăuzirea lui Dumnezeu.

Care este diferența dintre religie și ideologie

Descoperă diferența subtilă, dar crucială, dintre religie și ideologie și cum acestea influențează modul în care înțelegem lumea și ne raportăm la valorile noastre.

Rugăciune către Maica Domnului în cinstea icoanei Sale „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”. Rugăciune puternică ce te ferește de vrăjmaşii văzuţi...

Rugăciunea către Maica Domnului în cinstea icoanei Sale „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră” te ferește...

Mănăstirea Ciocanu, județul Argeș

Vizitează mănăstirea Ciocanu din județul Argeș. Mănăstirea Ciocanu, un loc de meditație spirituală.

Rugăciune pentru nașterea de prunci

Rugăciune pentru cuplurile fără copii. Rugăciunea soților care nu au copii. Cuplurile fără copii simt adesea nevoia de a fi incluse în Rugăciunea Domnului, în timp ce nu pot chema pe Dumnezeu „Tatăl nostru” ca cei care sunt părinți.

Facerea (Cartea Genezei)

Facerea (Geneza) este prima carte a Vechiului Testament şi a Bibliei şi prima carte a Pentateuhului (care semnifică...