Dacă sunteți în căutarea unui mod amuzant de a face cartofi, atunci nu treceți cu vederea aceasta rețetă! Incredibil de gustoși, picanți și topiți în gură, acești cartofi nu vor lăsa pe nimeni indiferent!
Conținut articol
Ingrediente:
- Cartofi tineri – 600 gr;
- Paprika – 1/3 linguriță;
- Piper negru măcinat – 1/3 linguriță;
- Sare – 1/2 linguriță;
- Ulei vegetal – 3 linguri;
- Usturoi – după gust;
- Ceapă – 1/2 linguriță (pentru a servi);
- Usturoi – 2 căței (pentru servire);
- Verdețuri – după gust (pentru servire).
Se pregătesc toate ingredientele necesare. Puteți lua orice plante aromatice, iar dacă doriți să experimentați cu mirodenii.

Se spală și se usucă cartofii. Folosiți o țepușă sau o scobitoare pentru a face câteva găuri în fiecare tubercul.

Se combină condimentele, uleiul de gătit și usturoiul tocat mărunt.

Cu acest amestec se freacă cartofii pe toate părțile. Este convenabil să folosiți o pungă pentru acest lucru. Se lasă timp de 15-20 de minute.

Când cartofii sunt ușor marinați, se pun într-o formă termorezistentă sau pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.

Se coace timp de aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Apoi se ridică temperatura cuptorului la 200 de grade și se prăjesc încă 10 minute, până devin crocanți.

Se curăță și se taie ceapa, se spală și se usucă ierburile, se toacă usturoiul. Se combină totul, se stropește cu ulei și se amestecă.

Acoperiți cartofii cu dressingul aromat și serviți.
Poftă bună!
Cartofi tineri la cuptor! Este cea mai gustoasă garnitură pe care am mâncat-o vreodată!
Curs: CinăBucătărie: Internațională2
porții15
minute50
1
oră5
minuteDacă sunteți în căutarea unui mod amuzant de a face cartofi, atunci nu treceți cu vederea aceasta rețetă! Incredibil de gustoși, picanți și topiți în gură, acești cartofi nu vor lăsa pe nimeni indiferent!
Ingrediente
Cartofi tineri – 600 gr;
Paprika – 1/3 linguriță;
Piper negru măcinat – 1/3 linguriță;
Sare – 1/2 linguriță;
Ulei vegetal – 3 linguri;
Usturoi – după gust;
Ceapă – 1/2 linguriță (pentru a servi);
Usturoi – 2 căței (pentru servire);
Verdețuri – după gust (pentru servire).
Metodă de preparare
- Se pregătesc toate ingredientele necesare. Puteți lua orice plante aromatice, iar dacă doriți să experimentați cu mirodenii.
- Se spală și se usucă cartofii. Folosiți o țepușă sau o scobitoare pentru a face câteva găuri în fiecare tubercul.
- Se combină condimentele, uleiul de gătit și usturoiul tocat mărunt.
- Cu acest amestec se freacă cartofii pe toate părțile. Este convenabil să folosiți o pungă pentru acest lucru. Se lasă timp de 15-20 de minute.
- ând cartofii sunt ușor marinați, se pun într-o formă termorezistentă sau pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.
- Se coace timp de aproximativ 40 de minute la 180 de grade.
- Apoi se ridică temperatura cuptorului la 200 de grade și se prăjesc încă 10 minute, până devin crocanți.
- Se curăță și se taie ceapa, se spală și se usucă ierburile, se toacă usturoiul. Se combină totul, se stropește cu ulei și se amestecă.
- Acoperiți cartofii cu dressingul aromat și serviți.