Descopera acum ce fel de masaj poate ajuta la durerile de spate! Masajul terapeutic poate ajuta la dizolvarea tensiunilor si a durerilor, imbunatatind circulatia sangvina si prevenind durerile cronice. Dezvolta-ti flexibilitatea si beneficiaza de efectele relaxante ale masajului.
Cauza durerilor de spate
Principala cauză a durerilor de spate este tensiunea musculară. Masajul este considerat a fi cel mai bun remediu. Cu toate acestea, nu toate masajele sunt la fel de eficiente.
Există mușchi superficiali în spate și mușchi profunzi în spate. Primii asigură mișcarea brațelor, iar cei din urmă sunt responsabili de coloana vertebrală.
Durerile de spate pot apărea atât la mușchii superficiali, cât și la cei profunzi. În primul caz, acestea sunt destul de ușor de eliminat. Acest lucru se poate face cu un tratament care este promovat ca fiind “plăcut și relaxant”.
Acest masaj constă în principal în mângâieri, frecare și masare.
Tensiunea musculară profundă este o problemă mult mai gravă. Acest lucru nu mai poate fi rezolvat cu un simplu masaj de relaxare. Pentru a ajunge la mușchii profunzi, este necesar un efort fizic considerabil.
Tensiunile musculare profunde au nevoie de ani de zile pentru a se forma. În timp, ele devin permanente și atât de puternice încât formează un fel de carapace inamovibilă. Acest “înveliș” constrânge și restricționează mișcarea coloanei vertebrale, se simte ca o greutate.
Mușchii încordați strâng fibrele nervoase, provocând durere. Dar principalul lor pericol nu este chiar acesta, ci faptul că perturbă circulația sângelui și provoacă congestie.
Fibrele musculare tensionate strâng vasele de sânge, perturbă circulația sângelui și împiedică fluxul sanguin către coloana vertebrală. Alimentarea cu sânge și nutriția discurilor intervertebrale sunt perturbate; acestea nu primesc suficient oxigen și colagen. În consecință, acestea încetinesc procesul metabolic și reînnoirea țesutului conjunctiv.
Discurile intervertebrale sunt benzi de țesut conjunctiv care separă vertebrele. Atunci când se aplatizează, vertebrele se unesc, se lovesc una de alta la nivelul proceselor și prind și strâng rădăcinile nervoase.
Dacă sunt ciupite, acestea provoacă durere, ceea ce crește și mai mult tensiunea musculară.
Un alt pericol al tensiunii musculare din spate este că pune o presiune suplimentară asupra coloanei vertebrale.
Tensiunea fiziologică normală asociată cu poziția verticală dispare în timpul unei nopți de somn – într-o poziție orizontală, relaxată. Dar tensiunea cauzată de tensiunea musculară nu dispare și nici măcar nu se diminuează. Tensiunea din mușchii profunzi ai spatelui este persistentă și durează tot timpul.
Această tensiune suplimentară exacerbează uzura și aplatizează discurile intervertebrale, accelerând dezvoltarea osteocondrozei.
Pe măsură ce boala continuă să se dezvolte, discurile încep să se umfle, iar apoi se pot rupe și pot forma o hernie.
În cazul osteocondrozei, proeminențele discale (cunoscute sub numele de proeminențe) sunt de obicei posterioare rădăcinilor nervoase. Acesta este motivul pentru care durerile de spate cauzate de o protuberanță tind să fie mai grave.

Durerea de spate cauzată de osteocondroză sau de o proeminență a discului poate fi ameliorată prin utilizarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (unguente pe bază de diclofenac, nimesulide, ibuprofen), injectarea unui analgezic (lidocaină) sau o injecție hormonală (dipropan etc.). Dar acesta este doar un remediu temporar.
Pentru a scăpa de durere în mod fiabil și pentru o perioadă lungă de timp, este necesar să se elimine tensiunea musculară, nu superficială, ci profundă, ceea ce nu poate fi realizat prin masaj obișnuit.
Acest lucru necesită un instrument mai puternic, iar efortul fizic trebuie să fie foarte precis și bine direcționat. În caz contrar, coloana vertebrală, ligamentele și mușchii ar putea fi lezate.
Ce fel de masaj poate ajuta la durerile de spate?
Spre deosebire de masajele obișnuite, superficiale, masajul tibetan cu puncte de presiune vizează mușchii profunzi și ameliorează tensiunea și spasmele acestora. Este foarte eficient, deși dureros.
Practicianul localizează mai întâi centrele de tensiune musculară, sau hipertonicitatea mușchilor spinali. Acest lucru se face prin palpare – apăsări succesive în diferite puncte de-a lungul coloanei vertebrale.
Punctele care cauzează dureri severe sunt centrele de tensiune, acestea fiind numite puncte de declanșare.
După ce a găsit toate punctele dureroase, medicul începe procedura.
Cu unul, două, trei degete sau cu un cot, el apasă pe locurile dureroase cât de tare poate, până când durerea se ameliorează și, în cele din urmă, dispare.

Lucrează la toate punctele dureroase, unul câte unul. Numai după aceea se poate spune că mușchii profunzi sunt relaxați și că tensiunea musculară este eliberată.
Acum că mușchii spatelui sunt relaxați, puteți trage ușor corpul înapoi pentru a întinde puțin coloana vertebrală și a elimina tensiunea de pe vertebre și de pe rădăcinile nervoase. Această procedură se numește tracțiune.
Nu este indicată în cazul herniei de disc sau a discurilor proeminente, dar dacă aveți o boală degenerativă a discului, tracțiunea poate fi utilizată pentru a atenua rapid durerile de spate.
Acest lucru nu este întotdeauna necesar. Masajul în sine este un remediu excelent pentru durerile de spate, nu numai cele musculare, ci și cele cauzate de rădăcinile nervoase ciupite.
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.