1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Ce plante întăresc, revitalizează și hrănesc părul?

Date:

Share post:

Descoperă puterea plantelor medicinale care promovează sănătatea părului, întăresc, revitalizează și îl hrănesc natural.

zonia.ro

Plantele medicinale au fost folosite de mult timp pentru a întări și a crește părul. Urzica și brusturele sunt un depozit de vitamine, minerale și taninuri. La urma urmei, cel mai adesea este lipsa oricăror substanțe nutritive care afectează sănătatea părului, care, la rândul său, crește încet și nu arată la fel de chic cum ne-am dori.

Pentru a rezolva această problemă, se folosesc măști, vitamine și, bineînțeles, decocții din plante, care ajută la restabilirea sănătății și strălucirii părului. Adesea, creșterea lentă este asociată cu părul slăbit și deteriorat, care a devenit astfel după vopsire și permanentare, astfel încât părul are nevoie de o atenție și un tratament special, care va afecta, de asemenea, creșterea accelerată și sănătoasă.

Puteți folosi decocturile pentru clătire după ce vă spălați părul.

Pentru a alege corect componenta de bază a infuziei, trebuie să țineți cont de tipul de păr, de culoarea buclelor și de rezultatul pe care doriți să îl obțineți. Vă vom spune ce plante întăresc, restaurează și hrănesc părul.

organicsfood.ro

1. Urzica

Ce plante întăresc, revitalizează și hrănesc părul? plante medicinale

Urzica este atât de neprietenoasă la exterior. Ea conține însă rezerve uriașe de vitamina C, precum și A, B, E, K. Cu ajutorul infuziilor de urzică, inflamațiile minore se vindecă mai repede și creșterea părului crește. Ca urmare, urzica are un efect reparator, vindecător și hrănitor.

Datorită urzicii, care face parte din sulf, mătreața se vindecă, mâncărimile sunt ameliorate, iar echilibrul apei revine la normal. Antisepticele sale naturale au un efect protector.

CITEȘTE ȘI
Varză de Bruxelles: Calorii și analiză nutrițională

2. Brusturele

Ce plante întăresc, revitalizează și hrănesc părul? plante medicinale

Planta conține o cantitate mare de uleiuri esențiale, vitamine (A, B, C, D, E) și proteine. Infuzia de brusture preparată întărește foliculii de păr slăbiți și combate eficient moartea și căderea acestora.

Substanțele active ale brusturei sunt capabile să pătrundă adânc în derm, au un efect hrănitor și regenerator asupra rădăcinilor, previn căderea părului în orice stadiu al alopeciei, revitalizează și îmbunătățesc creșterea părului.

3. Păpădia

Ce plante întăresc, revitalizează și hrănesc părul? plante medicinale

Tovarășul galben al primăverii și al verii este plin de o cantitate mare de vitaminele E și B, antioxidanți și acizi carboxilici.

După utilizarea unui decoct cu păpădie ca și componentă de bază, coafura devine groasă, creșterea părului este îmbunătățită, iar părul uscat primește o hidratare suplimentară.

4. Calendula

Ce plante întăresc, revitalizează și hrănesc părul? plante medicinale

Datorită listei uriașe de substanțe conținute în calendula (carotenoide, cumarine, triterpenoide și flavonoide), aceasta are un efect benefic asupra părului deteriorat, accelerează creșterea părului și ajută la vindecarea mătreții.

În plus, substanțele active din compoziția sa protejează părul de efectele nocive ale razelor ultraviolete, hrănesc părul din interior și îl ajută să își păstreze vitalitatea mai mult timp.

5. Mușețelul

Ce plante întăresc, revitalizează și hrănesc părul? plante medicinale

O floare cu aspect discret, uimește prin abundența de substanțe nutritive, vitamine și uleiuri naturale pe care le conține. Iar după clătirea cu mușețel, creșterea părului se accelerează semnificativ.

Coloranții conținuți în miezul florii conferă părului blond o nuanță aurie și un aspect proaspăt.

CITEȘTE ȘI
Pepenele amar (Bitter melon): Calorii și analiză nutrițională

Metode de aplicare

Decoct – încălzirea unei componente vegetale (rădăcini, scoarță) în apă timp de 20-40 de minute la foc mic. Se prepară imediat înainte de utilizare. Depozitarea nu are sens, deoarece… substanțele benefice sunt instabile și se distrug rapid.

Decoctul nu poate fi încălzit mai mult de 40 de minute din același motiv. De obicei, decocturile se prepară pentru clătirea părului imediat după spălare. Baza este de 2 linguri de materii prime uscate și 1 litru de apă.

Infuzia se prepară diferit. Componenta de bază (materii prime medicinale – iarbă, frunze, flori) se toarnă cu apă clocotită și se infuzează pentru un timp. Această metodă este mai blândă și păstrează o cantitate mare de vitamine și minerale.

Clătirea cu decocturi din plante medicinale se efectuează, de obicei, imediat după clătirea șamponului. Pentru a face acest lucru, aplicați o infuzie filtrată pe păr, lăsați excesul de umiditate să se scurgă și apoi uscați-l.

Este recomandabil să nu folosiți un uscător de păr, altfel întregul efect terapeutic poate fi redus la zero.

Citește și asta…

Ce plante întăresc, revitalizează și hrănesc părul? plante medicinale

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Cum să previi și să tratezi durerile de burtă în sarcină: cauze, simptome și remedii

Durerile de burtă în sarcină pot avea cauze inofensive sau grave, care pot afecta starea ta sau a bebelușului tău. În acest articol, vei afla cum să îți monitorizezi durerile, cum să le previi sau să le tratezi cu remedii naturale sau medicamentoase și când să mergi la medic. Citește mai departe acest articol și afla tot ce trebuie sa știi despre durerile de burtâ în sarcinâ.

Beneficiile ridichei: valori nutriționale, efecte pentru sănătate și utilizări.

Descoperă beneficiile ridichei pentru sănătate, cum să o alegi și să o păstrezi. Află cum poate fi utilizată în medicină și cosmetologie.

Cel mai bun mod de a marina friptura, potrivit unui bucătar

Care este modul perfect de a marina carnea? Citiți mai departe pentru a afla rețeta și metoda sugerată de Bukoff pentru marinarea fripturii perfecte.

Chisturile hepatice, simptome, complicații si tratament

Chisturile hepatice sunt o afectiune ce afectează ficatul. Simptomele comune includ durere abdominală, greată și icter. Complicațiile pot varia de la anemie la insuficiență hepatică. Tratamentul poate include medicamente pentru a reduce simptomele și chirurgie pentru a elimina chisturile mari. Descoperă simptomele, complicațiile și tratamentul pentru chisturi hepatice!

Ce nu trebuie făcut înainte și după epilare?

Descoperă secretele pentru o piele netedă post-epilare! Află cum să eviți iritațiile și cum să îți îngrijești pielea corect înainte și după epilare. Informează-te acum pentru o piele sănătoasă și mătăsoasă!

Prevenirea răcelii. Remedii ușoare pentru un sistem imunitar sănătos

Prevenirea răcelii nu mai trebuie să fie o provocare. Remedii ușoare pentru un sistem imunitar sănătos vă ajută să vă păstrați sănătos și ferit de virusuri. Descoperiți remedii simple de prevenire a răcelii și mențineți-vă corpul sănătos și viguros. Nu mai stați pe margine și începeți prevenirea acum!

Care sunt beneficiile salviei și cum să o adăugi in dieta ta.

Salvia are proprietăți antioxidante, sprijină memoria și îmbunătățește boala Alzheimer. Ajută la scăderea colesterolului și ameliorează simptomele menopauzei. Poate reduce glicemia persoanelor cu diabet. Se poate consuma sub formă de ceai sau ca adaos în rețete culinare.

Cum să scapi de paraziți cu remedii naturale

O listă cu primele 10 remedii naturale pentru paraziți, inclusiv remedii la domiciliu și tratamente fără prescripție medicală. Aflați despre diferitele tipuri de paraziți și obțineți modalități creative de a-i elimina din casă cu remedii naturale.