Descoperă puterea plantelor medicinale care promovează sănătatea părului, întăresc, revitalizează și îl hrănesc natural.
Plantele medicinale au fost folosite de mult timp pentru a întări și a crește părul. Urzica și brusturele sunt un depozit de vitamine, minerale și taninuri. La urma urmei, cel mai adesea este lipsa oricăror substanțe nutritive care afectează sănătatea părului, care, la rândul său, crește încet și nu arată la fel de chic cum ne-am dori.
Pentru a rezolva această problemă, se folosesc măști, vitamine și, bineînțeles, decocții din plante, care ajută la restabilirea sănătății și strălucirii părului. Adesea, creșterea lentă este asociată cu părul slăbit și deteriorat, care a devenit astfel după vopsire și permanentare, astfel încât părul are nevoie de o atenție și un tratament special, care va afecta, de asemenea, creșterea accelerată și sănătoasă.
Puteți folosi decocturile pentru clătire după ce vă spălați părul.
Pentru a alege corect componenta de bază a infuziei, trebuie să țineți cont de tipul de păr, de culoarea buclelor și de rezultatul pe care doriți să îl obțineți. Vă vom spune ce plante întăresc, restaurează și hrănesc părul.
1. Urzica

Urzica este atât de neprietenoasă la exterior. Ea conține însă rezerve uriașe de vitamina C, precum și A, B, E, K. Cu ajutorul infuziilor de urzică, inflamațiile minore se vindecă mai repede și creșterea părului crește. Ca urmare, urzica are un efect reparator, vindecător și hrănitor.
Datorită urzicii, care face parte din sulf, mătreața se vindecă, mâncărimile sunt ameliorate, iar echilibrul apei revine la normal. Antisepticele sale naturale au un efect protector.
2. Brusturele

Planta conține o cantitate mare de uleiuri esențiale, vitamine (A, B, C, D, E) și proteine. Infuzia de brusture preparată întărește foliculii de păr slăbiți și combate eficient moartea și căderea acestora.
Substanțele active ale brusturei sunt capabile să pătrundă adânc în derm, au un efect hrănitor și regenerator asupra rădăcinilor, previn căderea părului în orice stadiu al alopeciei, revitalizează și îmbunătățesc creșterea părului.
3. Păpădia

Tovarășul galben al primăverii și al verii este plin de o cantitate mare de vitaminele E și B, antioxidanți și acizi carboxilici.
După utilizarea unui decoct cu păpădie ca și componentă de bază, coafura devine groasă, creșterea părului este îmbunătățită, iar părul uscat primește o hidratare suplimentară.
4. Calendula

Datorită listei uriașe de substanțe conținute în calendula (carotenoide, cumarine, triterpenoide și flavonoide), aceasta are un efect benefic asupra părului deteriorat, accelerează creșterea părului și ajută la vindecarea mătreții.
În plus, substanțele active din compoziția sa protejează părul de efectele nocive ale razelor ultraviolete, hrănesc părul din interior și îl ajută să își păstreze vitalitatea mai mult timp.
5. Mușețelul

O floare cu aspect discret, uimește prin abundența de substanțe nutritive, vitamine și uleiuri naturale pe care le conține. Iar după clătirea cu mușețel, creșterea părului se accelerează semnificativ.
Coloranții conținuți în miezul florii conferă părului blond o nuanță aurie și un aspect proaspăt.
Metode de aplicare
Decoct – încălzirea unei componente vegetale (rădăcini, scoarță) în apă timp de 20-40 de minute la foc mic. Se prepară imediat înainte de utilizare. Depozitarea nu are sens, deoarece… substanțele benefice sunt instabile și se distrug rapid.
Decoctul nu poate fi încălzit mai mult de 40 de minute din același motiv. De obicei, decocturile se prepară pentru clătirea părului imediat după spălare. Baza este de 2 linguri de materii prime uscate și 1 litru de apă.
Infuzia se prepară diferit. Componenta de bază (materii prime medicinale – iarbă, frunze, flori) se toarnă cu apă clocotită și se infuzează pentru un timp. Această metodă este mai blândă și păstrează o cantitate mare de vitamine și minerale.
Clătirea cu decocturi din plante medicinale se efectuează, de obicei, imediat după clătirea șamponului. Pentru a face acest lucru, aplicați o infuzie filtrată pe păr, lăsați excesul de umiditate să se scurgă și apoi uscați-l.
Este recomandabil să nu folosiți un uscător de păr, altfel întregul efect terapeutic poate fi redus la zero.
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.