5.3 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Cele mai bune rețete de macrou gătit delicios

Date:

Share post:

Mulți oameni au o pasiune deosebită pentru macrou. Acest lucru este de înțeles. Apetisant, gras, gustos si sanatos. Și ceea ce este la fel de important este că este accesibil.

zonia.ro

Iubitorii de macrou știu să il mureze sau să il marineze delicios. Macroul este excelent gătit la grătar sau la cuptor.

În același timp, există un întreg clan de oponenți ai gătirii macroului în formă fiartă. Sunt și cei cărora nu le place să gătească acest pește cu legume. Mulți oameni nu le place mirosul puternic de pește care durează mult pentru a se disipa.

E ca o glumă. Doar că nu știi să gătești corect!

Rețetele propuse în articol vă permit să evitați astfel de manifestări. Aceste rețete s-au născut în locurile în care macroul este un aliment de bază. Și știu să gătească acest pește.

organicsfood.ro

Escabeche spaniolă sau greacescul Kolio fourno, spaghete italiene și garnitură de mere norvegiană. Totul este frumos, armonios, incredibil de gustos și complet sigur în ceea ce privește aromele nedorite.

Am adăugat și metoda noastră de gătit din Orientul Îndepărtat, cu un ușor accent chinezesc.

În general, există o mulțime de variante din care să alegeți. Așa că gătește pentru bucuria ta, a celor dragi și a familiei. La urma urmei, înainte de frigul iernii, trebuie să întăriți corpul hrănindu-l cu toate cele mai utile lucruri. Și macroul ne va ajuta cu asta.

Cele mai bune rețete de macrou gătit delicios
Escabeche de macrou.

Escabeche de macrou

După cum scrie pe Wikipedia: „Escabeche (Pescado en escabeche) este un fel de mâncare din bucătăria spaniolă. Pește de mare gătit într-un sos picant. Popular în țările vorbitoare de spaniolă.”

Asta este adevărat. Escabeche este preparată în tot Mexicul și America Centrală și de Sud. Mâncarea are rădăcini persane, iar rețeta în sine a venit în Spania în timpul colonizării acestor meleaguri de către mauri. Turcii au fiert miel în sos dulce-acru. Bucătarii spanioli au convertit varianta dulce-acrișoară într-o versiune iute-acrișoară și în loc de miel, tocănesc pește de mare în el.

Escabeche este iubit și respectat. Pe rafturile magazinelor spaniole și mexicane există o gamă largă de escabeche făcute din diverse tipuri de pește. Varianta cu macrou este foarte buna. Multora le place acest pește când este cald. Dar chiar și atunci când este răcit, nu este mai puțin apetisant și gustos.

O sa spun mai multe. Cel mai bun gust este în a doua sau chiar a treia zi!

Pentru pregătire veți avea nevoie de:

Macrou proaspăt sau congelat – 1,5 kg, vin alb uscat – 250 ml, ceapă – 150 g, oțet de vin alb – 100 ml, zahăr granulat – 30 g, suc de o jumătate de lămâie mare, usturoi – 4 căței, ardei iute – după gust , amestec de ardei – 1/2 lingurita, foi de dafin – 2 buc., condimente de peste – 1 lingurita, frunze de salvie (optional) – 10 buc., sare – dupa gust, faina de grau – optional, ulei vegetal pentru prajit este optional.

Tăiați macroul în fileuri. Dacă peștele nu este prea mare, îl puteți lăsa întreg. Dar este mai ușor și mai rapid să lucrezi cu fileuri.

CITEȘTE ȘI
Fursecuri de Crăciun pentru copii si alte rețete

Ungeți fileurile cu suc de lămâie. Se condimentează cu sare și piper și se lasă să stea așa timp de 15-20 de minute.

Tăiați ceapa în jumătate de rondele subțiri. Tăiați usturoiul și ardeiul iute.

Uscați macroul cu prosoape de hârtie și rulați în făină.

Prăjiți fileul în ulei vegetal pe ambele părți până se rumenește. Se prăjește 3-4 minute pe fiecare parte într-o tigaie bine încălzită. Puneți macroul într-un recipient din ceramică, sticlă sau turnat.

Într-o tigaie curată, prăjiți usturoiul și frunzele de salvie în ulei vegetal timp de un minut. Adăugați la ele ceapa și ardeiul iute și prăjiți totul până când ceapa este moale. Nu este nevoie să rumeniți ceapa.

Turnați vinul în tigaie, adăugați condimente și zahăr granulat și aduceți totul la fiert. Reduceți căldura și fierbeți legumele în vin timp de 3-4 minute.

Acum adauga otetul si lasa din nou sosul sa fiarba si se ia de pe foc. Sărați sosul după gust. Dacă este necesar, adăugați puțin zahăr. Se toarnă sosul iute peste pește.

Puteți servi imediat escobeche. Acoperiți peștele cu o salată verde precum rucola sau mizuna. Puteți lăsa macroul să se răcească până se încălzește și îl puteți servi împreună cu legume proaspete. Pentru o variantă bine marinată, peștele se răcește complet și se pune la frigider pentru 12 ore.

Se serveste rece cu pâine proaspăta si legume. Se servește cald și fierbinte cu o garnitură de orez sau cartofi.

Cele mai bune rețete de macrou gătit delicios
Macrou înăbușit în ulei, în stilul Orientului Îndepărtat.

Macrou în ulei, în stilul Orientului Îndepărtat

O rețetă excelentă care produce macrou de calitate excelentă. Sosul de soia și pudra de usturoi adaugă o picantitate deosebită. Dacă sunteți un fan al condimentelor asiatice, adăugați peștelui sos chili sau un amestec cu 5 condimente.

organicsfood.ro

Întotdeauna gătesc mult pentru că o mănâncă foarte repede. Cea mai bună garnitură sunt cartofii fierți sau piureul de cartofi și o salată ușoară de varză chinezească.

Pentru pregătire veți avea nevoie de:

Macrou proaspăt congelat – 1,5 kg, ulei vegetal (măsline sau fără aromă) – 200 ml, apă clocotită – 200 ml, sos de soia – 60 ml, suc de lămâie sau oțet de vin alb – 40 ml, usturoi uscat – 2 lingurițe, fulgi sau – la gust, dafin – 2 buc, amestec de ardei – 1 lingurita fara blat, verdeata pentru servire.

Tăiați capetele și cozile macroului. Eviscerează bine peștele și se taie în bucăți de 4-5 cm lățime.

Amesteca apa clocotita cu condimente, sos de soia si zeama de lamaie. Se toarnă amestecul în pește și se adaugă ulei vegetal.

Puneți peștele în sos la foc mediu și aduceți-l la fiert. Acum reduceți focul la mic și fierbeți peștele timp de 10 minute.

Luați tigaia de pe foc și lăsați peștele să se răcească complet.

Se serveste presarat cu marar tocat si patrunjel.

Cele mai bune rețete de macrou gătit delicios
Spaghete cu macrou.

Spaghete cu macrou

Poate nu îți vine să crezi, dar această rețetă este din cel mai temperamental oraș din Italia – Napoli.

Este preluata din minunata publicație culinară „Beautiful Spaghetta” (Una Bella Spaghettata), care este o continuare a succesului „La Pizza”.

Cartea este un omagiu adus pastele napolitane. Aproximativ cincizeci de rețete delicioase alternează cu fotografii incredibile realizate de Eva Runduist.

CITEȘTE ȘI
Pui la cuptor cu ciuperci si legume

Rețeta este simplă și ingenioasă. Face mancare excelenta!

Pentru a pregăti 4 porții veți avea nevoie de:

File de macrou – 4 jumătăți/400-500 g, spaghete – 400 g, vin alb sec – 120 ml, parmezan tare – 60 g, măsline – 40 g, usturoi – 4 căței, fulgi de chili – 1/2 linguriță, pătrunjel – 20 g, sare si piper dupa gust, ulei de masline – optional.

Tăiați macroul în felii de 1,5-2 cm grosime, tocați usturoiul și ierburile. Tăiați măslinele în 3-4 părți.

Gătiți spaghetele până al dente și scurgeți-le într-o strecurătoare. Păstrați 150 ml de bulion de spaghete.

Adăugați câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie și încălziți bine la foc mediu. Prăjiți usturoiul și jumătate de pătrunjel în ulei pentru un minut și adăugați bucățile de macrou în tigaie. Prăjiți peștele nu mai mult de 2 minute și adăugați vin în tigaie.

Aduceți totul la fiert și reduceți focul la mic. Sare totul dupa gust. Adăugați fulgi de chili, bucăți de măsline și piper negru măcinat. Se fierbe pestele cu vin inca 2-3 minute.

Acum puneți spaghetele fierte în tigaie și turnați bulionul rezervat. Se încălzesc spaghetele cu sos pentru aproximativ 2-3 minute și se împart în boluri de servire.

Se serveste presarat cu cascaval ras si patrunjel tocat.

Cele mai bune rețete de macrou gătit delicios
Kolio Fourno macrou.

Macrou Colio Furno

Rețeta nu poate fi mai comodă. Este în categoria „Pune totul într-o formă și pune-l la cuptor”. Grecii cred că, pe lângă gustul excelent, felul de mâncare are capacitatea de a ne scăpa de kilogramele în plus și de a întări țesutul osos. Și le cred.

organicsfood.ro

La urma urmei, peștele este copt într-o cantitate mare de legume și nu conține cantități excesive de sare. Macroul se dovedește fraged și suculent și arată incredibil de apetisant.

Vă recomand această rețetă. Acest macrou este pe placul tuturor, fara exceptie.

Pentru pregătire veți avea nevoie de:

Macrou proaspăt congelat – 1,5 kg, roșii – 500 g, ardei gras – 200 g, vin alb sec – 120 ml, ceapă – 100 g, ulei vegetal – 100 ml, usturoi – 6 căței, lămâie – 1 mediu, pătrunjel – 20 g , sare si piper – dupa gust.

Scoateți coaja de lămâie și stoarceți tot sucul.

Scoateți capetele și cozile de macrou. Eviscerați peștele și uscați-l cu prosoape de hârtie. Ungeți bine macroul cu suc de lămâie. Se condimenteaza cu sare si piper si se da la frigider pentru 1 ora.

Puneți ceapa și ardeiul gras tocate într-un recipient pentru copt. Pe legume se aseaza carcasele de macrou si se presara pestele cu patrunjel si usturoi.

Tăiați roșiile în cercuri și puneți-le pe pește. Stropiți roșiile cu sare și turnați peste ele ulei vegetal.

Puneți peștele în cuptorul preîncălzit la 140 ºC și coaceți macroul timp de 15 minute. Apoi adăugați vin la pește și reduceți căldura la 120 ºС. Coaceți peștele încă 30-35 de minute.

Peștele finit poate fi servit cald, cald sau rece.

Cele mai bune rețete de macrou gătit delicios
Macrou cu mere.

Macrou cu mere

Pentru a pregăti această rețetă veți avea nevoie de mere de tartă. Puteți lua și cele dulci și acrișoare, dar cu o tendință mai mare spre acru.

Gătitul este rapid și ușor. Rezultatul i-a surprins atât de tare pe toată lumea, încât acum îl gătim cât de des putem pune mâna pe mere acre.

CITEȘTE ȘI
Varză albă: beneficii și riscuri pentru sănătate

Încearcă așa. Dar puteți aroma totul cu lingonberries sau merisoare și adăugați condimentele preferate. Dar nu exagera.

Peștele nu este dulceață! 😉

Pentru pregătire veți avea nevoie de:

File de macrou – 4 jumătăți/400-500 g, mere acre – 400 g, unt – 30 g, ceapă – 100 g, oțet de mere – 30 ml, suc și coaja de lămâie medie, ienibahar – 2 mazăre, cardamom – 1 cutie, cuișoare – 2 muguri, sare și piper – după gust.

Ungeți fileul de macrou cu suc de lămâie, sare și piper și puneți la frigider pentru 30 de minute.

Tăiați ceapa în jumătăți de rondele subțiri și marinați-o în oțet de mere.

Scoateți miezul din mere și tăiați-le felii. Se incinge o tigaie si se prajesc usor merele in unt, adaugand condimentele tocate. Imediat ce merele își pierd elasticitatea, amestecați-le cu ceapa murată și transferați într-un recipient de copt.

Peste mere asezati file de macrou si stropiti pestele cu ulei vegetal.

Se presara totul cu coaja de lamaie si se coace in cuptorul preincalzit la 160 ºC pentru 20-25 de minute.

Serviți peștele finit cu garnitura preferată și cu sos de muștar.

Citește și asta…

  • File de pui pane cu pesmet și ou, rețeta secretă pas cu pas
    File de pui pane cu aluat pufos. Află care sunt ingredientele secrete și cum prepari pas cu pas pentru rezultat delicios. Rețeta completă
  • Reteta perfecta pentru Caracatiță à la Gallega
    Caracatița à la Gallega – descoperă cum să gătești acest deliciu spaniol acasă. O rețetă simplă, plină de savoare și tradiție, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare.
  • Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasă
    Ficăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
  • Salată de cartofi cu ouă și hering
    Salată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
  • Carne în stil francez cu smântână și brânză
    Carnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
Cele mai bune rețete de macrou gătit delicios

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Sara Iacob
Sara Iacobhttps://locuintata.ro/
Sara Iacob este o jurnalistă dedicată, specializată în nutriție și gătit, cu o experiență solidă în jurnalism și o educație aprofundată în domeniul alimentației sănătoase. Combinând pasiunea pentru gastronomie cu cunoștințele de nutriție, ea oferă articole și reportaje de înaltă calitate, furnizând informații precise și practice. Având și competențe de bucătar profesionist, Sara conduce ateliere de gătit și seminarii interactive, îndrumând familiile spre un stil de viață sănătos și echilibrat. Este cunoscută pentru abordarea sa accesibilă și practică, articolele ei ajutând la îmbunătățirea calității vieții cititorilor prin sfaturi utile legate de alimentație, gătit, și organizarea eficientă a vieții de familie.
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Plăcintă de cartofi cu șuncă și brânză

Și tu ai prefera ca plăcinta ta să aibă puțin aluat și multă umplutură delicată? Încercați plăcinta de cartofi cu șuncă și brânză, cu aluat de drojdie. Este la fel de bună când este încă fierbinte dar și când este rece.

Biscuiți cu glazură de lămâie

Biscuiții pufoși cu lămâie sunt cea mai bună alegere pentru o gustare racoritoare și delicioasă în această vară toridă. Cu aromă intensă de lămâie și textură fragedă, te vor răsfăța cu o explozie de prospețime în fiecare mușcătură.

Plăcintă cu mere: are un gust mai bun decât charlotte (și oaspeții o adoră)

Plăcinta de mere conform acestei rețete se dovedește foarte gustoasă. Este plină de mere parfumate, aluatul este foarte...

Carne de porc chinezească în sos de miere

Carne de porc chinezească în sos de miere oriental. Vă garantăm că toată lumea o va adora. Mai...

Carne de vită Stroganoff cu piure de cartofi și sos de ciuperci

Descoperiți rețeta clasică a Carnei de vită Stroganoff, servită cu piure de cartofi și sos de ciuperci, transformând...

Reteta perfecta pentru Caracatiță à la Gallega

Caracatița à la Gallega - descoperă cum să gătești acest deliciu spaniol acasă. O rețetă simplă, plină de savoare și tradiție, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare.

Legume glazurate: specialități de gătit și rețete

Legumele glazurate sunt o modalitate minunat de delicioasă de a pregăti legumele. Pline de aromă, pot fi făcute cu aproape orice legumă. De la morcovi, la fasole verde, la varza de Bruxelles și multe altele!

Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare Înghițitură

Gogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.