Chiflele de afine de casă sunt ușor de făcut și au un gust mai bun decât cele cumpărate din magazin. Încearcă această rețetă delicioasă de chifle cu afine făcute cu fructe de pădure proaspete și toppingurile tale preferate.
Ingrediente
- Făină de grâu 1 kg
- zahăr 0,5 pahar
- mod 50 gr
- lapte 1 pahar
- zahăr vanilină
- ou pentru patiserie
- margarină 150 gr
- afine 0,5 kg
- ou pentru a unge chiflele
Metoda de preparare
Topesc margarina și o las să se răcească, încălzesc laptele și dizolv drumul în el .Într-un castron dau făina cu zahărul și zahărul vanilat bat oul torn grăsimea răcită și laptele cu drojdia frământ aluatul dacă e nevoie adaug făină.
Am pus aluatul frământat deoparte 2 ore sub capac să crească trebuie să își dubleze volumul .spăl afinele le scurg de apă le dau într-un castron și adaug o lingură de zahăr le amestec. Se frământă din nou aluatul crescut, se împarte în bucăți mai mici și din fiecare bucată se întinde o clătită de grosime medie, se pune o lingură de afine în mijloc și se lipesc părțile laterale pentru a forma o chiflă.
Mărimea chiflelor depinde de tine, așază-le cu partea lipicioasă în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, astfel încât să existe spațiu liber între ele, deoarece chiflele vor crește în timpul coacerii.
După ce am pregătit toate chiflele le ung cu ou bătut și le pun în cuptorul preîncălzit pe raftul din mijloc fiecare tavă se coace separat la 200 de grade fără funcție de termo circulație în sus și în jos aproximativ 30 de minute, nu uitați că fiecare cuptor coace diferit. Pentru rețeta exactă vă rugăm să urmăriți videoclipul Tasty

Citește și asta…
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
- Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare ÎnghițiturăGogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.
- Reteta autentica de salata CaesarReteta autentica de salata Caesar explicata pas cu pas. Invata cum sa creezi acest clasic culinar american si impresioneaza-ti invitatii cu gusturi autentice.
*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.