Chifteluțe din carne tocată în tigaie, gustoase, suculente și aromate, pe care nici un adult, nici un copil pretențios nu ar putea să le refuze. Această mâncare populară de carne tocată este utilă atunci când nu prea ai timp să pregătești cina. Iar pe masa festivă, chifteluțele dispar în primele minute ale festinului.

Rețeta clasică presupune gătitul chifteluțelor din carne de porc și vită tocată de calitate, cu ceapă, cartofi și pâine înmuiată în apă. Există, de asemenea, variante cu brânză, unt și alte ingrediente.
Conținut articol
Chifteluțe de carne tocată suculentă – sfaturi de gătit
Pentru ca chifteluțele să se dovedească foarte suculente, gustoase, este necesar să se folosească carne tocată de calitate și să se respecte câteva recomandări.
- O dată pentru totdeauna, ar trebui să refuzați să cumpărați carne tocată din magazin – nu se știe din ce fel de carne este preparată și ce aditivi conține.
- Ar trebui să cumpărați carnea și să faceți singur carnea tocată acasă.
- Pentru carnea tocată, membranele și nervurile trebuie îndepărtate de pe carne.
- Este mai bine să cumpărați carne de calitatea întâi sau a doua, evitând tipurile dure – oase de tibie, bucăți de pe gât.
- Carnea tocată gata pentru chifteluțe cu toate ingredientele adăugate trebuie să fie bătută – frământați bine, ridicați o parte din carne tocată și aruncați-o cu puțin efort înapoi în castron. Astfel de acțiuni vor face ca tocătura să fie mai omogenă în structură, cotletele gata preparate își vor păstra forma, nu se vor dezintegra.
- Înainte de prăjire, fiecare cotlet trebuie tăvălit în pesmet pentru a evita să se lipească de suprafață și să o deterioreze.
- Dacă adăugați ouă în carnea tocată, trebuie să folosiți doar gălbenușul, fără proteine, pentru ca cotletele să nu iasă cauciucate.
Dacă după prăjirea cotletelor rămâne carne tocată, puteți face din ea bucăți de cotlete, le puteți așeza pe o planșetă de tăiat acoperită cu folie alimentară și le puteți trimite la congelator. Cotletele congelate pot fi apoi decongelate și prăjite în mod normal, dacă este necesar.
Cum să faci chifteluțe de carne tocată suculentă și gustoasă în tigaie
Rețeta de chifteluțe suculente de carne tocată în tigaie
Curs: Rețete culinare, CinăBucătărie: InternaționalăDificultate: Ușor6
porții10
minute30
40
O rețetă clasică de chifteluțe folosește carne tocată formată din carne de porc și de vită. Gospodinele experimentate sfătuiesc să adauge la carnea tocată grăsime – grăsime intestinală sau măruntaie.
Ingrediente
700 g de carne tocată autocoaptă;
300 g de pâine (nu neapărat proaspătă, pâinea de ieri este suficientă);
200 ml de lapte proaspăt;
3 cepe medii decojite;
1 cartof mediu;
2 gălbenușuri de ou de găină;
condimente uscate, sare;
pesmet mic (pentru fărâmițare);
ulei pentru prăjit.
Metodă de preparare
- puneți carnea tocată într-un vas adânc;
- se înmoaie pâinea într-un castron separat, se fărâmițează și se toarnă lapte peste ea;
- se curăță ceapa și cartoful, se taie în bucăți și se toacă cu ajutorul unui tocător de carne;
- stoarceți pâinea de lapte și tocați-o și pe aceasta;
- se adaugă ceapa tocată mărunt, cartofii și pâinea, sarea, condimentele uscate și gălbenușurile de ou;
- se frământă bine amestecul rezultat;
- se lasă la frigider timp de o jumătate de oră și se acoperă cu folie alimentară;
- scoateți carnea tocată din frigider, modelând-o în chiftele groase de forma și mărimea dorite;
- le prăjiți la foc mediu într-o tigaie cu fundul gros;
- se verifică dacă chiftelele sunt gata prin înțepare: sucul trebuie să fie limpede, dar nu roz sau roșu;
- scoateți cotletele din tigaie pe o farfurie cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime după prăjire.
Notă
- Serviți chiftelele cu piure de cartofi, paste sau salate de legume. Sunt delicioase!

Citește și asta…
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
- Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare ÎnghițiturăGogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.
- Reteta autentica de salata CaesarReteta autentica de salata Caesar explicata pas cu pas. Invata cum sa creezi acest clasic culinar american si impresioneaza-ti invitatii cu gusturi autentice.