9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Cum să accelerezi procesul de ardere a grăsimilor

Date:

Share post:

Scopul acestui articol este de a vă oferi toate cunoștințele de care aveți nevoie pentru a depăși cu adevărat bariera care vă împiedică nu numai să pierdeți în greutate, ci și să intrați în modul de ardere a grăsimilor și să rămâneți în acest mod pentru a obține rezultate bune rapid și permanent.

Organismul majorității oamenilor funcționează pe baza zahărului din sânge, arde zahărul depozitat în ficat și nivelul de energie crește și scade. Ele nu ard grăsimile, unde se stochează toată energia.

O persoană slabă medie are peste o sută de mii de kilocalorii stocate sub formă de grăsime. Dacă vă puteți folosi aceste rezerve tot timpul, nivelul de energie va fi constant bun.

Există mulți factori care pot afecta metabolismul și capacitatea de a arde grăsimile. Cu cât controlați mai mult acești factori, cu atât mai mult vă puteți controla capacitatea de a arde grăsimile, de a accelera metabolismul și de a vă afecta calitatea vieții și nivelul de sănătate.

Acești factori sunt:

  1. Genetică
  2. Vârsta
  3. Mediul dumneavoastră
  4. Mâncarea ta
  5. Hormoni
  6. Masa musculară
  7. Antrenament
  8. Nivelul de stres
  9. Nutrienți
  10. Somnul
  11. Orele de masă
  12. Administrarea medicamentelor
  13. Substanțe chimice în alimente
  14. Rata metabolică
  15. Rezerva de sănătate

Care dintre acești factori este cel mai dificil de controlat? Acesta este lucrul pe care trebuie să vă concentrați. Aveți posibilitatea de a influența fiecare dintre aceste elemente. Cea pe care nu o poți influența este slăbiciunea ta.

zonia.ro

Unii vor spune că nu pot influența genele. Ați auzit de epigenetică? Se ridică deasupra geneticii tale! Este vorba de tot ceea ce poți controla în mediul tău înconjurător. De exemplu, nivelul de stres, pe care îl puteți reduce prin schimbarea mediului înconjurător.

Epigenetica poate include, de asemenea, starea ta de spirit, schimbarea atitudinii față de ceva. Poate fi o schimbare a nivelului de stres și o schimbare a dietei. Toți acești factori vă pot ajuta să vă controlați genele și să le folosiți pentru a vă îmbunătăți arderea grăsimilor.

Același lucru se poate spune și despre vârstă. Există destul de multe alimente care vă pot prelungi viața, vă pot reduce riscul de deces, pot arăta mai tânăr și pot fi mai tânăr pe dinăuntru.

Cu cât controlați mai bine toate acestea, cu atât mai bine controlați arderea grăsimilor, metabolismul, nivelul de sănătate și calitatea vieții.

organicsfood.ro
CITEȘTE ȘI
Meniuri de evitat la un restaurant când mănânci sănătos

Cum să accelerezi arderea grăsimilor

Cum să accelerezi procesul de ardere a grăsimilor Alimentație sănătoasă

Treaba ta este să-ți înveți corpul să folosească grăsimile ca energie. Noi numim acest lucru adaptare la grăsime. Adică atunci când organismul dumneavoastră este adaptat să folosească grăsimile în loc de proteine și carbohidrați ca energie.

Este nevoie de una până la trei luni pentru ca organismul dumneavoastră să se adapteze complet la o ardere stabilă a grăsimilor. Dar acest proces poate fi accelerat. Să ne uităm la o listă de lucruri care vă vor permite să ardeți grăsimile mai repede, mai constant și mai consistent.

1. Antrenament cu intervale de intensitate

Probabil că știți deja că antrenamentul cu intervale de intensitate ridicată este cel mai bun antrenament pentru arderea grăsimilor. Și probabil că știi deja că sprintul este unul dintre cele mai bune tipuri de astfel de antrenamente.

Și ar trebui să știți, de asemenea, că ridicarea greutăților vă stimulează metabolismul timp de până la două zile după antrenament.

Prin urmare, cel mai eficient mod de a arde grăsimile este de a combina ridicarea greutăților cu antrenamentul cu intervale de intensitate ridicată.

2. Îmbunătățiți-vă modelele de somn

Știm cu toții că somnul este important. De fapt, multe grăsimi sunt arse în timpul somnului. Luați vitamina D3 cu vitaminele K2 și B1 sau drojdie nutritivă înainte de culcare. Vitamina D3 ajută la normalizarea ritmurilor circadiene, iar vitamina B1 ajută la eliminarea roiului constant de gânduri din capul tău.

Vitamina B1 se găsește în drojdia nutritivă, iar dacă o luați înainte de culcare, somnul dvs. se va îmbunătăți cu siguranță. Dacă vreți să ardeți mai multe grăsimi, trebuie să dormiți puțin mai mult. Încercați să dormiți 30-60 de minute în plus.

Și dacă puteți trage un pui de somn în timpul zilei, vă va ajuta enorm să vă creșteți capacitatea de a arde grăsimile. Doar un pui de somn de 30 de minute în timpul zilei este suficient pentru a arde mai eficient grăsimile în plus.

3. Reduceți nivelul de stres

Acesta este un factor foarte important, deoarece stresul determină creșterea cortizolului, iar cortizolul determină creșterea insulinei, iar insulina, la rândul ei, vă împiedică să ardeți grăsimile.

Poate știți că plimbările lungi în natură sunt foarte benefice, deoarece sunt calmante, vă simțiți mai spațios și nivelul de stres este redus. Așadar, faceți plimbări lungi în natură, luați drojdie nutritivă și faceți muncă fizică prin casă sau în curte.

Acest lucru vă va scoate din starea de a vă ocupa în mod constant de problemele vieții și vă va ajuta să vă îndreptați atenția spre altceva.

CITEȘTE ȘI
Ce carne este mai sănătoasă: pui, curcan, iepure sau vită

4. Luați oțet de cidru de mere înainte de culcare

Amestecați 100-170 ml de apă cu o lingură de oțet de mere și beți-o cu aproximativ o oră înainte de culcare.

De ce ajută la arderea grăsimilor? Deoarece acidul acetic reduce considerabil capacitatea ficatului de a produce zahăr, încetinește așa-numita gluconeogeneză și ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Iar în centrul arderii grăsimilor se află reducerea rezistenței la insulină.

Oțetul de cidru de mere poate fi de mare ajutor în acest caz. Mulți oameni au urmat acest sfat simplu și au început să ardă grăsimile mai repede după aceea. Nu uitați să o încercați!

5. Respectați cu strictețe dieta

Chiar și mici abateri de la dietă pot anula toate rezultatele. Dacă ești tentat să mănânci prea des alimente nesănătoase și hipercalorice, de aceea nu arzi grăsimile?

6. Consumați alimente bogate în nutrienți

Rămâneți la o variantă sănătoasă a dietei cu alimente de calitate, bogate în nutrienți. Elementele biologic active sunt necesare pentru ca organismul să-și mențină funcționarea normală. Includeți în alimentația dumneavoastră o varietate mai mare de legume, fructe de pădure și fructe de mare.

De unde știu că m-am adaptat la grăsime?

Cum să accelerezi procesul de ardere a grăsimilor Alimentație sănătoasă

Pentru a ști că s-a realizat adaptarea grăsimilor, trebuie să luați în considerare mai mulți factori:

  1. Puteți rezista mai mult timp fără mâncare. Nu mai aveți o foame intensă. Pofta de mâncare dispare.
  2. Nu mai aveți poftă de carbohidrați. Iar dacă nu aveți poftă de carbohidrați, este foarte ușor să urmați un program de slăbit. Cu toate acestea, dacă aveți poftă de carbohidrați, este imposibil să urmați un program de dietă pentru arderea grăsimilor. În acest caz, viața va deveni un chin, iar ispita va tăia orice progres.
  3. Nivelurile de energie nu se mai schimbă, ci devin foarte stabile și constante. Veți avea mai multă energie. De ce? Pentru că obțineți calorii prin arderea grăsimilor, iar grăsimile au un conținut energetic de peste două ori mai mare decât cel al proteinelor și carbohidraților. Așadar, prin arderea grăsimilor, organismul obține mai multă energie și o face mai eficient. Înțelegeți că organismul nostru este conceput să ardă grăsimi, nu să ardă în mod constant glucoză. Deși unii oameni spun că creierul are nevoie de glucoză, dar toată glucoza de care are nevoie organismul poate fi produsă chiar de acesta. Acest proces se numește gluconeogeneză. Iar acest cuvânt înseamnă crearea de glucoză nouă și din alte surse, cum ar fi proteine, grăsimi, cetone. Astfel, glucoza pe care o consumă creierul tău nu trebuie să provină din alimente.
  4. Performanța mentală este îmbunătățită. Cu alte cuvinte, vă îmbunătățiți concentrarea, vă crește creativitatea, puteți face mai multe lucruri, chiar și capacitatea de a învăța. În plus, starea dumneavoastră de spirit se îmbunătățește. Da, adaptarea la grăsime vă ridică starea de spirit, depresia și anxietatea sunt reduse.
  5. Rezistența dumneavoastră în timpul exercițiilor fizice este îmbunătățită. Capacitatea dumneavoastră de a genera energie și de a menține un anumit nivel de antrenament crește atunci când sunteți adaptat la grăsime. Dacă nu ești adaptat la grăsimi, rămâi rapid fără glucoză în timpul antrenamentului, deoarece rezervele noastre de glucoză nu sunt mari, iar tu devii rapid epuizat și obosit în timpul antrenamentului. Adaptarea la grăsime vă permite să vă antrenați mai mult timp și mai eficient.
  6. Dormiți mai bine. Nevoia de somn scade, nu în mod dramatic, dar veți observa că aveți nevoie să dormiți puțin mai puțin. În același timp, vă veți simți treaz și plin de energie.
CITEȘTE ȘI
Topinambur : Top 7 beneficii pentru sănătate

În acest fel puteți ști că s-a realizat adaptarea la grăsime.

Citește și asta…

Cum să accelerezi procesul de ardere a grăsimilor Alimentație sănătoasă
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

15 Gesturi mici de a vă îmbunătăți relația

Relațiile durabile se construiesc pe gesturi mici și consistente. De la folosirea unei comunicări pozitive și evitarea presupunerilor la menținerea unei legături zilnice, fiecare pas contează. Înarmându-te cu aceste 15 metode simple, poți transforma relația ta într-una plină de înțelegere, iubire și respect reciproc.

Ulei de lemn de santal: Beneficii, utilizări și efecte secundare

Uleiul esențial de lemn de santal este folosit în medicina ayurvedică pentru a susține tratamentul diferitelor probleme de...

Anexita sau inflamația ovarelor: Simptome și tratamentul bolii.

Inflamația ovarelor, numită anexită, poate provoca dureri pelvine intense și alte simptome. Aflați despre semnele și simptomele acestei afecțiuni.

Pietrele la rinichi: simptome, prevenire și tratament

Pietrele la rinichi sunt depozite minerale dure care provoacă dureri intense. Află care sunt simptomele, complicațiile și cum poți preveni formarea lor. Diagnosticul precoce și tratamentul adecvat sunt esențiale.

Cum știi dacă copilul tău are nevoie de un psihiatru? Și cum alegi un medic?

Alegerea psihiatrului potrivit pentru copilul dumneavoastră poate fi dificilă. Aflați mai multe despre ce face un psihiatru bun, cum să recunoașteți când copilul dumneavoastră are nevoie de unul și cum să găsiți o potrivire bună în zona dvs.

Cum să recunoști prietenii falși: 14 semne de prieteni falși

Dacă te întrebi cum să știi dacă prietenii tăi sunt falși sau nu, acest articol îți va arăta semnele. 14 moduri de a spune dacă prietenii tăi sunt falși sunt chiar aici.

De ce mi se umflă și mă dor articulațiile: care este cauza și cum să reducem umflarea și durerea

Umflarea articulațiilor poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv leziuni și afecțiuni cronice. Cunoașterea cauzei este esențială pentru tratamentul corect și ameliorarea simptomelor.

Varza albă chinezească Bok Choy: Calorii și analiză nutrițională

Varza albă chinezească Bok choy: calorii, proteine, carbohidrați și grăsimi în 100 de grame, o uncie, un Bok...