1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Cum să devii un lider mai eficient. 8 Sfaturi de la un antrenor și profesor de management

Date:

Share post:

A fi într-o poziție de conducere și a conduce o echipă nu sunt același lucru. Dacă ai fost cel mai bun în a face ceva, cum ar fi să scrii articole și ai obținut o poziție de conducere – ai devenit redactor șef, este important să înțelegi că o nouă poziție necesită abilități complet diferite. 

zonia.ro

Dacă nu te dezvolți ca lider, promovarea ta de succes va fi ca și cum ai călători într-o țară exotică fără a ieși măcar din aeroport. 

Ești liderul unei trupe, găzduiești serile de film de vineri cu prietenii sau conduci un startup? Nu conteaza. Calitățile de leadership pot fi utile fiecăruia dintre noi. O recenzie de afaceri de la Harvard a explicat cum să le dezvolți. Să revizuim articolul lor.

Cum să devii un lider mai eficient. 8 Sfaturi de la un antrenor și profesor de management Bussines
Cum să devii un lider mai eficient. 8 Sfaturi de la un antrenor și profesor de management

Înțelegeți ce problemă doriți să rezolvați sau ce rezultat să obțineți

Ce rezultat al muncii tale va fi de valoare pentru tine? De exemplu, să presupunem că doriți ca membrii echipei dvs. să fie mai proactivi în identificarea și rezolvarea problemelor.

organicsfood.ro

Spuneți de ce acest lucru este important pentru dvs

Fii conștient de ceea ce te motivează și pentru ce te străduiești. Poate credeți că dacă fiecărui membru al echipei i se oferă libertate de creație, întreaga companie va reuși. Sau poate că simțiți că suprasolicitați și că petreceți mai puțin timp supravegherea membrilor echipei vă va face mai eficient. Sau poate ești doar frustrat că trebuie să vii cu idei și planuri pentru întreaga echipă.

CITEȘTE ȘI
Simțul datoriei la bărbați: este întotdeauna bun?

Găsiți informații de calitate pe care să vă bazați abordarea

Dacă nu știți cum să determinați echipa să ia inițiativa, discutați cu un antrenor sau un mentor sau citiți articole și cărți relevante bazate pe cercetare.

Definiți valorile de succes

Cum va arăta în practică creșterea inițiativei angajaților? De unde știi că ai făcut progrese? Pe baza a ceea ce ați citit și a ceea ce doriți să realizați, puteți urmări cât de des membrii echipei vin cu propriile idei sau adaugă altora sau cât de des își asumă responsabilitatea pentru o decizie. De asemenea, poți să-ți monitorizezi propria stare internă și să evaluezi cât de mult ți-a scăzut frustrarea, ceea ce te-a copleșit din cauza pasivității colegilor tăi. În cele din urmă, nu uitați de feedback-ul de la subordonați.

Nu-ți uita intențiile

Ați decis să studiați natura comportamentului de inițiativă. Agățați un autocolant cu această intenție pe laptop – faceți-l primul lucru pe care îl vedeți dimineața când ajungeți la serviciu. La fiecare întâlnire cu echipa, amintiți-vă intenția, astfel încât să vă servească drept un far în timpul discuțiilor.

Schimbați-vă comportamentul

Pune în practică ceea ce ai citit și auzit de la experți:

Împărtășiți-vă experiența. 

Pentru a servi drept exemplu pentru membrii echipei, vorbiți despre ceea ce studiați și problemele la care lucrați și întrebați colegii dacă au idei despre cum să le rezolvați.

Pune întrebările potrivite. 

Când subordonații vă întreabă unde ar trebui să meargă în munca lor, în loc să le răspundă, puneți-le întrebări care să-i încurajeze să găsească singuri o soluție.

CITEȘTE ȘI
5 Motive pentru care nu mă iubesc

Pune-te în pielea subalternilor tăi. 

Când un membru al echipei vă supără, priviți situația ca pe o oportunitate de a vă îmbunătăți abilitățile de conducere. Privește situația din punctul de vedere al colegului care te-a supărat.

Sărbătorește realizările echipei. 

Acordați atenție manifestărilor comportamentului de inițiativă și încurajați-l.

Străduiți-vă pentru Feedback

Explicați-le membrilor echipei că lucrați pentru a le încuraja inițiativa și cereți sfaturi despre ce puteți schimba. Cereți-i să raporteze orice îi face inconfortabil sau îi ajută. 

De exemplu, mai multe persoane îți atrag atenția că începi să microgestionezi și să respingi ofertele altora atunci când ești stresat. Nu negați această critică, ci ascultați-o.

Urmăriți progresul

După câteva săptămâni, veți putea efectua prima evaluare a succesului muncii dvs. Dacă colegii încep să ia inițiativa mai des și continuați să le ceri feedback, acum este oportun să fii mai clar cu privire la rezultatele dorite ale schimbării cu echipa și să petreci mai puțin timp monitorizându-le munca. 

În cele din urmă vei avea mai mult timp liber, energie și dorință de a te dezvolta ca lider.

Citește și asta…

Cum să devii un lider mai eficient. 8 Sfaturi de la un antrenor și profesor de management Bussines

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

9 Lucruri la care femeile sunt mai bune decât bărbații. Și nu este vorba de “risipirea banilor”.

De la multitasking la percepția culorilor, femeile demonstrează abilități remarcabile în anumite domenii. Acest articol dezvăluie 9 asemenea aspecte, susținute de studii și observații.

9 Reguli de igienă emoțională pentru a rămâne calm și a nu fi manipulat

Ne confruntăm zilnic cu presiune, agresiune și manipulare. Iată 9 reguli de igienă emoțională pentru a rămâne calm și a nu fi manipulat

Cum îți dai seama că prietenul tău este fals?

Identifică prietenii falși cu ajutorul celor 10 semne esențiale prezentate în acest articol. Alege să-ți petreci timpul cu cei care chiar conteaza

Cum depășim scuzele pentru a ne clădi succesul în viață

Viața poate părea uneori ca o luptă continuă în încercarea de a ne atinge obiectivele și de a...

Cum să-ți îmbunătățești instantaneu memoria și să-ți activezi creierul

Învață cum să-ți optimizezi memoria și să-ți activezi creierul pentru performanțe maxime. Descoperă sfaturi practice și tehnici eficiente pentru o memorie mai puternică!

Scufundați-vă sau înotați: 10 repere de afaceri de atins în primul an

Începerea unei afaceri poate simți un pic ca să sari în mijlocul mării și să nu știi unde...

Acomodarea in grădiniță a copilului: sfaturi

Astăzi am să vă vorbesc despre o problemă care provoacă o criză pentru multe mame. Dragi tați, nu...

Este adevărat că optimismul poate prelungi viața?

Descoperă cum o atitudine pozitivă poate influența sănătatea și prelungi viața, conform unui studiu recent pe pacienți cu boli coronariene. Optimismul: cheia unei vieți mai sănătoase.