Supa de pui este un lucru util. Nu poate fi mâncată doar cu crutoane, ci poate fi transformat și în bază pentru o altă supă, un sos sau o garnitură. Principalul lucru este să o fierbeți si găti corespunzător.
Conținut articol
Din ce se face supa de pui
În primul rând, veți avea nevoie de pui. În mod ideal, veți avea nevoie de un pui pentru supă, adică o găină ouătoare. Spre deosebire de puiul de grătar, acesta se poate găti ore întregi, dând gust supei și nu se transformă în terci. Dacă vă decideți să folosiți un pui la grătar, reduceți timpul de gătire la aproximativ 1 oră.
În rețeta clasică pentru supa, se folosește puiul întreg, dar se pot folosi și părți individuale sau doar un set de supă din orice supermarket. Luați numai pieptul nu merită: carnea se poate dovedi rigidă.
În plus față de ingredientul principal, în supa se adaugă pui, ceapă, morcovi, țelină și condimente. Pentru a da o culoare mai intensă, legumele pot fi pasate într-o cantitate mică de ulei.
- 1 kg de pui;
- 5 litri de apă;
- 1 ceapă;
- 1 morcov;
Se spală și se curăță morcovii și ceapa. Se taie morcovii în mai multe bucăți, ceapa se lasă întreagă sau se taie în două.
Puneți o cratiță la foc mic. Aveți grijă ca apa să nu fiarbă, la suprafață trebuie să se formeze doar bule mici. Acest lucru va permite supei să păstreze transparența. În același scop, îndepărtați spuma formată în timp util.
În timpul procesului de gătire, apa se poate fierbe, așa că trebuie completată.
După 1,5 ore (dacă folosiți pui la grătar, atunci după 10 minute) adăugați morcovii, ceapa și ardeii în supa. Gătiți pentru încă 1 oră.
Când timpul a expirat, încercați să separați carnea de oase. Dacă nu merge, mai fierbeți puțin. Dacă carnea se desprinde, este gata – scoateți oala de pe foc și răciți-o puțin.
Legumele fierte pot fi scoase din supa: toate proprietățile utile pe care le-au cedat deja. De asemenea, scoateți puiul. Carnea poate fi folosită în supe, salate și gustări.
Strecurați supa prin tifon.
Supa gata preparata poate fi consumat în formă pură sau poate fi folosit ca bază pentru supe.
- sare, boabe de piper după gust;
- ierburi aromatice pentru decorare.
Cum se fierbe supa
Spălați puiul și puneți-l într-o oală adâncă. O carcasă întreagă poate fi lăsată netăiată.
Se toarnă apă astfel încât să acopere carnea. Dacă doriți ca puiul să iasă gustos, sărați-l imediat. Dacă preferați o supa gustoasa și transparenta, adăugați sare la sfârșitul fierberii.
4 Rețete cu Supe de pui

1. Tăieței de pui cu măruntaie
Ingrediente
- 150 g de stomacuri de pui;
- 150 g de inimi de pui;
- 150 g ficat de pui;
- sare, piper – după gust;
- 1 ceapă;
- 1 morcov;
- ½ lingură de ulei vegetal;
- 500 ml de supa de pui;
- 50 g de tăiței cu ou;
- ierburi;
- 2 ouă de prepeliță.
Mod de preparare
Clătiți măruntaiele de pui și îndepărtați membranele. Puneți fiecare fel într-un vas separat și turnați apă rece peste ele. Se pun pe foc, se sărează, se piperă și se aduc la fierbere. După ce a dat în clocot, se fierb ficatul timp de 20-25 de minute, inimile timp de 40 de minute și stomacurile timp de aproximativ o oră.
Se taie mărunt ceapa și morcovii. Se încălzește ulei vegetal într-o tigaie, se pun legumele și se prăjesc la foc mic, amestecând constant. După 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc și se transferă conținutul ei pe un șervețel pentru a elimina excesul de ulei.
Puneți măruntaiele fierte într-o cratiță cu supa și aduceți-le la fierbere. Adăugați ceapa și morcovii și apoi tăițeii cu ou. Puneți pastele întregi sau rupeți-le în bucăți. Se asezonează cu sare și piper.
După 3-4 minute, adăugați ierburile tocate mărunt. Când tăițeii devin moi, supa este gata. Se toarnă în farfurii și se pune în fiecare câte un ou de prepeliță fiert.
2. Supă cremoasă de roșii cu supa de pui
Ingrediente
- 700 ml de supa de pui;
- ½ cană de orez;
- 90 g pastă de roșii;
- 500 g roșii în suc propriu;
- 100 g cremă de brânză;
- pătrunjel.
Mod de preparare
Se pune supa pe foc mediu și se aduce la fierbere. Se adaugă orezul, pasta de tomate și roșiile. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se adaugă crema de brânză și se aduce din nou la fierbere. Se condimentează cu sare și piper. Adăugați pătrunjelul tocat fin și fierbeți până când orezul este fiert.
3. Supă toscană cu fasole albă
Ingrediente
- 2 morcovi medii;
- 1 ceapă;
- 1 tulpină de țelină;
- 1 cățel de usturoi;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- sare, piper după gust;
- 2 conserve de fasole albă în suc propriu;
- 3 litri de supa de pui;
- 4 căni de frunze de spanac;
- 30 g parmezan ras;
- mazăre verde și ierburi aromatice pentru decor.
Preparare
Tăiați morcovii, ceapa, țelina și usturoiul în bucăți mici. Într-o tigaie cu fundul gros, încălziți uleiul de măsline. Adăugați legumele tocate, sare și piper. Se înăbușă timp de 10 minute la foc mediu, amestecând din când în când.
Scurgeți fasolea, clătiți-o și uscați-o. ½ ceașcă de fasole se pasează cu o furculiță, se adaugă la legume și se mai fierbe 2-3 minute la foc mediu. Adăugați apoi fasolea întreagă în oală și amestecați pentru a o combina. Se toarnă amestecul cu supa de pui, se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe sub capac încă 20 de minute.
Adăugați spanacul spălat la rece în supă și fierbeți timp de 2 minute, până când frunzele s-au ofilit. Luați supa de pe foc, puneți-o în farfurii, presărați cu parmezan ras, adăugați mazărea verde și ierburile aromatice.
4. Supă de pui cu perișoare
Ingrediente
- 1 ceapă;
- ½ lingură de ulei vegetal;
- 2 căței de usturoi;
- 300 g de orice carne tocată;
- sare, piper după gust;
- 3 litri de supa de pui;
- 1 morcov;
- 1 cartof;
- 100 g de vermicelli;
- 1 frunză de dafin;
- ierburi.
Mod de preparare
Începeți cu prepararea perișoarelor. Tăiați fin ceapa și prăjiți-o în ulei vegetal. Tocați fin usturoiul sau treceți-l printr-o presă de usturoi. Amestecați-l cu ceapa și carnea tocată, sare, piper și amestecați bine. Faceți perisoarele. Dimensiunea poate fi oricare, dar este mai bine să faceți biluțe mici, cu un ou de prepeliță.
Se pune o cratiță cu supa pe foc și se aduce la fierbere. Reduceți focul și adăugați chiftelele. Se fierb timp de 5-7 minute.
Se spală și se curăță morcovii și cartofii. Tăiați morcovii în cercuri și cartofii în bare. Puneți legumele tăiate în supa. Gătiți până când cartofii sunt gata. Apoi adăugați vermicelul și frunza de dafin. Se lasă la fiert timp de 2 minute. Se ia de pe foc și se acoperă cu un capac.
Citește și asta…
- File de pui pane cu pesmet și ou, rețeta secretă pas cu pasFile de pui pane cu aluat pufos. Află care sunt ingredientele secrete și cum prepari pas cu pas pentru rezultat delicios. Rețeta completă
- Reteta perfecta pentru Caracatiță à la GallegaCaracatița à la Gallega – descoperă cum să gătești acest deliciu spaniol acasă. O rețetă simplă, plină de savoare și tradiție, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare.
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.