În ultimii doi ani, întreaga lume a început să ia mai în serios virușii. Vedem cât de periculos poate fi acest mic microorganism și vrem să ne protejăm de consecințele infecției. În acest articol vom vorbi despre imunitate și despre măsurile efective de protecție împotriva virușilor.

Există un număr mare de viruși și bacterii pe planeta Pământ. Ele fac parte din viață și din noi înșine – unele afectează organismul uman în mod pozitiv (de exemplu, bacteriile din flora intestinală), altele pot ucide în câteva zile. Principala apărare împotriva virusului este sistemul imunitar.
Probabil ați auzit de mai multe ori că imunitatea puternică este principala noastră apărare împotriva „dușmanilor” din exterior.
Dar se poate întări? Cum să influențezi sistemul imunitar pentru ca acesta să reziste atacului virușilor și bacteriilor?
Conținut articol
Șase reguli pentru o imunitate puternică
Regula numărul 1. Igienă.
Da, acea notorie spălare și spălare a mâinilor este primul pas de protecție. Nu excesiv, dar igiena moderată ajută la evitarea infecției. Încercați să nu vă atingeți fața pe stradă, spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun după o plimbare, nu luați cu mâinile alimente care nu au fost tratate cu antiseptic.
Purtați cu dvs. un mic dezinfectant pentru mâini pentru a vă igieniza mâinile dacă este necesar.
Aceste reguli simple vor ajuta la reducerea probabilității de infectare cu viruși și bacterii.
Regula numărul 2. Alimente.
Mâncarea are un impact direct asupra noastră. În fiecare zi consumăm mai mult de 1 kilogram de alimente pentru a menține corpul în viață. Ce se poate face pentru a influența sistemul imunitar cu alimente? Nu, nu vorbim despre usturoi și lămâie.

- Reduceți cantitatea de zahăr din alimentație, renunțați la fast-food în favoarea alimentelor mai sănătoase. Nu trebuie să renunți la toate 100%. Lăsați alimentele dăunătoare condiționat să rămână în dieta dvs. ca o excepție.
- Prăjiți alimentele mai rar. Încercați să utilizați metode blânde de prelucrare la gătit – fierbere, coacere, abur. Acest lucru crește biodisponibilitatea alimentelor.
- Bea suficientă apă. Apa este viață, fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de ea. Vorbim de apă potabilă curată, nu poate fi înlocuită cu sifon sau cafea.
- Includeți suficiente fructe și legume în dieta dvs. Utilizați regula de cinci sau regula curcubeului: mâncați 5-7 legume și fructe de diferite culori. De exemplu, măr verde, banană, roșie, ardei portocaliu, castraveți, vinete.
- Mananca variat. Dieta ta ar trebui să conțină diferite alimente – pește, carne, fructe de mare, cereale, legume, fructe, ierburi, produse lactate. Cu cât dieta ta este mai variată, cu atât flora noastră intestinală – baza imunității – se simte mai confortabilă.
- Adaugă probiotice în dieta ta – chefir natural, iaurt, lapte copt fermentat, brânză de vaci. Aceste produse lactate simple susțin și diversitatea florei intestinale, care are un efect vizibil asupra sistemului imunitar.
Regula numărul 3. Respingerea obiceiurilor proaste.
Nu este un secret pentru nimeni că consumul de alcool și fumatul au un impact negativ asupra sistemului imunitar. Reduceți cantitatea de băuturi alcoolice, renunțați la fumat și după șase luni veți vedea un rezultat vizibil.
Regula numărul 4. Activitate.
Sportul nu înseamnă doar menținerea unei siluete frumoase, ci și un impact uriaș asupra sistemului imunitar. Sarcinile sportive moderate au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, respirator și nervos. Aceasta este baza modului în care funcționează corpul nostru.

Găsiți o activitate pe placul dvs., plimbați-vă mai des la aer curat, aranjați jocuri cu copiii și animalele de companie. Orice activitate va susține funcțiile de protecție ale corpului dumneavoastră.
Iar dacă adaugi întărire activității tale zilnice, de exemplu, un duș de contrast, rezultatul va fi și mai impresionant!
Regula #5. Protecţie.
Da, știm că toată lumea s-a săturat de măști de-a lungul anilor, dar ele totuși ajută la reducerea riscului de infecție atunci când vă aflați în locuri publice. În acest fel, te protejezi pe tine sau pe alții dacă se dovedește brusc că ești purtător al virusului.
Regula numărul 6. Somn sănătos sănătos.
În timpul somnului, corpul nostru se regenerează singur. Creierul scanează fiecare organ pentru a-și restabili funcțiile. Când sacrifici somnul de dragul hobby-urilor tale (vizionarea emisiunilor TV, rețelele de socializare etc.), tu însuți ai un impact negativ asupra sistemului imunitar.

Dormitul cel puțin 7 ore pe zi este baza pentru funcționarea normală a corpului nostru.
De ce remediile bunicii nu vor salva imunitatea
Cu toții vrem să ne descurcăm cu cât mai puțin efort posibil. Gândește-te cât de grozav – a mâncat un cățel de usturoi pe zi – și sănătos ca un bou! Dar corpul nostru funcționează diferit. Este influențată de factori mai semnificativi, despre care am scris mai sus.
Dacă vă place usturoiul sau apa cu lămâie, atunci folosiți-le pentru sănătate (dacă, desigur, aveți un tub digestiv sănătos), dar nu vă așteptați la un miracol. Toate acestea sunt bune doar în combinație cu măsurile despre care am scris mai sus.

Sperăm că după articolul nostru veți putea să vă reconsiderați stilul de viață și să îl faceți mai sănătos, astfel încât imunitatea să nu vă dezamăgească nici măcar în timpul unei pandemii.
Toate cele bune! Fii sănătos!
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!