1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Cum să păstrezi și să depozitezi hreanul

Date:

Share post:

Conservarea hreanului nu este dificilă și previne risipa de alimente. În plus, rădăcina picantă este disponibilă pentru gătit pe tot parcursul anului. Vă prezentăm patru metode simple de conservare a hreanului.

zonia.ro

Pentru a-l folosi în afara sezonului, puteți conserva hreanul. Hreanul este sănătos și o plantă medicinală populară. Rădăcina înțepătoare poate fi folosită și în bucătărie pentru a condimenta sosuri delicioase, sosuri și alte mâncăruri.

De obicei, nu aveți nevoie decât de puțină din picanteria hreanului. De aceea merită să păstrăm restul pentru o perioadă lungă de timp.

Puteți, de asemenea, să cultivați singuri hreanul și să îl conservați, mai ales dacă aveți o recoltă mare. Pentru a conserva hreanul, există aceste patru metode simple:

  • Congelarea hreanului
  • Uscarea hreanului
  • Depozitarea hreanului
  • Murarea hreanului

Sfat: Hreanul se folosește de obicei ras. Prin urmare, este logic să fie conservat sub formă rasă. În acest fel, îl puteți utiliza rapid și ușor.

Conservarea hreanului: În congelator

Pentru a conserva hreanul, îl puteți da pe răzătoare și îl puteți congela.
Pentru a conserva hreanul, îl puteți da pe răzătoare și îl puteți congela. (Foto: CC0 / Pixabay / fotoblend)

O modalitate rapidă și ușoară de a păstra hreanul este să îl congelați. Cel mai bun mod de a face acest lucru este după cum urmează:

  • Se spală bine hreanul. Tăiați părțile maro.
  • Radeți fin rădăcina cu mâna.
  • Se amestecă rasolul cu puțină zeamă de lămâie, astfel încât hreanul să-și păstreze culoarea.
  • Puneți hreanul într-un recipient adecvat și păstrați-o în congelator timp de până la un an.

Dacă aveți nevoie să o faceți rapid, congelați întreaga rădăcină necurățată. Dezghețați-o înainte de a o găti și folosiți-o pentru gătit. Cu toate acestea, consistența după decongelare nu mai este crocantă ca după recoltare.

CITEȘTE ȘI
De ce să îngheți vinul rămas și cum să o faci corect

După decongelare, hreanul are un gust mult mai blând decât atunci când este proaspăt. Prin urmare, este posibil să fie nevoie să folosiți puțin mai mult decât este indicat în rețetă.

Sfat: Congelează hreanul cât mai repede posibil după recoltare. Acesta este cel mai bun mod de a păstra aroma înțepătoare.

Conservarea hreanului: Prin uscare

Pentru a conserva hreanul, puteți, de asemenea, să uscați tuberculul. Este destul de neobișnuit să se folosească hreanul în formă uscată. Încercați totuși și folosiți hreanul uscat mai târziu, de exemplu, măcinat ca condiment.

Pentru a pregăti hreanul, curățați-l bine, tăiați eventualele pete maronii și apoi radeți-l fin. Apoi se usucă hreanul în aceste două moduri:

  • În aer: Întindeți hreanul ras pe o sită sau o grilă. Lăsați-l să se usuce la aer liber timp de câteva zile. Întoarceți-l în fiecare zi pentru a evita apariția mucegaiului pe zonele de sprijin.
  • În cuptor: Întindeți rastelele pe o tavă de copt. Se usucă hreanul în cuptor la 50 de grade Celsius. Lăsați ușa cuptorului ușor deschisă pentru ca umezeala să poată ieși. Întoarceți în mod regulat ramele pentru a le usca uniform. Această metodă durează mai multe ore și este foarte energofagă. Dacă lăsați hreanul să se usuce în aer, economisiți multă energie electrică.

Păstrați hreanul uscat într-un recipient întunecat, într-un loc uscat și răcoros.

Depozitarea hreanului: Cum să îl păstrați proaspăt pentru o perioadă lungă de timp

Depozitați hreanul într-o găleată cu nisip pentru a-l păstra.
Depozitați hreanul într-o găleată cu nisip în jurul lui pentru a-l conserva. (Foto: CC0 / Pixabay / TJENA)

Dacă este depozitat corespunzător, hreanul se păstrează timp de câteva luni. În mod tradițional, hreanul este depozitat într-o cutie sau o găleată cu nisip ușor umed. Pentru a face acest lucru, puneți rădăcinile nespălate în recipientul dumneavoastră după recoltare și acoperiți-le cu nisip. Găleata are aceeași funcție ca un frigider.

CITEȘTE ȘI
Cum ne afectează alimentele și melatonina somnul și sănătatea? Ghid complet

În zilele noastre, puteți înlocui găleata cu nisip cu un frigider convențional. Înfășurați hreanul necurățat într-o cârpă umedă. Se păstrează în frigider timp de câteva săptămâni. Pentru a preveni uscarea capetelor, tăiați-le mai întâi.

Pregătirea și decaparea hreanului

Puneți hreanul la murat și folosiți-l în sosuri, sosuri sau mâncăruri fierbinți.
Puneți hreanul la murat și folosiți-l în sosuri, sosuri sau mâncăruri fierbinți. (Foto: CC0 / Pixabay / Anestiev)

Puteți, de asemenea, să murați hreanul. Acest lucru nu numai că păstrează hreanul, dar îi conferă și o aromă deosebit de intensă. Dacă doriți să conservați hreanul prin murare, aveți nevoie de sare și oțet. Hreanul ras se acoperă cu lichidul și se poate păstra timp de câteva săptămâni. Puteți afla exact cum funcționează acest lucru în acest articol: Prepararea hreanului

Folosiți hreanul murat pentru aceste rețete delicioase, de exemplu:

  • Sos de hrean
  • Supă de hrean

Hreanul murat are, de asemenea, un gust bun la salată sau ca garnitură picantă pentru mâncăruri consistente cu cartofi sau varză.

* Am citit informațiile privind protecția datelor și le accept. În special, recunosc măsurarea performanței inclusă în consimțământ, înregistrarea înregistrării și drepturile mele de anulare. (*câmp obligatoriu)

Lăsați acest câmp gol dacă sunteți om:

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Citește și asta…

Cum să păstrezi și să depozitezi hreanul Alimentație sănătoasă

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI
Coafuri nuntă invitată: 14 modele chic
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Dieta holoproteică de 21 de zile, meniu și alimente permise

Dieta holoproteică de 21 de zile te ajută să-ţi reglezi metabolismul și să te simţi mai bine. Descoperă meniul și alimentele permise și renunță la kilogramele în plus în doar 3 săptămâni! Încearcă dieta holoproteică și bucură-te de rezultatele sale rapide și de durată.

4 Lucruri pe care le poți face pentru a preveni și inversa părul gri

Există câteva schimbări în stilul de viață pe care le puteți face pentru a păstra culoarea naturală a părului dumneavoastră.

Cum să scapi de durerile de spate cu metode naturale și eficiente

Dacă suferi de dureri de spate și vrei să afli mai multe despre cauzele, tratamentele și prevenția lor, citește acest articol informativ și util. Află ce poți face pentru a îmbunătăți calitatea vieții și capacitatea de muncă prin reducerea durerilor de spate.

Cum să previi demența: Un nou studiu arată că mersul pe jos cu o anumită viteză și numărul de pași pe zi pot reduce...

Descoperirea științifică arată că există o legătură între demență și numărul de pași parcurși pe zi, dar și viteza acestora. Află mai multe detalii aici!

Care sunt efectele secundare ale consumului de prea mult Bitter Gourd?

În afară de gustul său neplăcut, există multe motive pentru care consumul excesiv al acestui dovleac este uneori...

Aranjarea mesei de Crăciun si Anul Nou: Idei și sfaturi simple

Decorul de masă este un mod de a adăuga veselie de sărbători la aranjarea mesei de Crăciun. Iată câteva idei de aranjarea mesei de Crăciun și Revelion.

Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun medicii

Consumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.

Nu va trebui să vă spălați, adevărat sau… fantezie?

În urmă cu câteva săptămâni, am aflat cu toții că, dacă vă spălați mai puțin de o dată...