În sezonul toamnei, pielea se confruntă cu provocări unice. Aflați cum să contracarați efectele schimbărilor climatice, de la exfoliere la nutriție și hidratare, și descoperiți secretele pentru un ten sănătos și strălucitor.
În lunile ce urmează, un sezon plin de activități vă stă la dispoziție, alături de toate plăcerile oferite de schimbarea vremii. Este timpul să revenim la hainele călduroase și să acordăm o atenție sporită îngrijirii pielii. Datorită diferențelor de temperatură dintre interior și exterior și umidității reduse din spațiile încălzite, pielea tinde să se usuce, să devină lipsită de strălucire, pierzându-și elasticitatea și afișând descuamări. Pentru a contracara aceste efecte, vă recomandăm să ajustați rutina de îngrijire acasă și la salon.
Conținut articol
1. Exfoliere

Mai întâi va trebui să scăpați de stratul “vechi” de piele.Peelingurile pe bază de acizi de fructe vor face față acestei sarcini.
Soarele nu mai este atât de intens toamna, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la fotosensibilitatea ulterioară a pielii.
După vară, merită să lăsați temporar deoparte exfoliantele cu particule abrazive, pentru ca pielea deja deshidratată să nu fie stresată. Puteți merge la un salon de medicină estetică pentru o procedură profesională (de exemplu, peeling hardware, resurfacing sau curățare cu ultrasunete), sau găsiți un peeling pentru uz casnic.
Produsele pentru autoutilizare au un efect blând, dar vor ajuta la uniformizarea microreliefului, la iluminarea pigmentării, la netezirea ridurilor, la redarea elasticității, tonusului și strălucirii sănătoase a pielii și la ameliorarea senzației de senzație de tensiune.
Peelingul la salon și la domiciliu se face cel mai bine în cadrul unui curs.
2. Nutriție și hidratare

Toamna și iarna înseamnă și deshidratarea pielii. Și nu este vorba doar de frigul și vântul de la fereastră, ci și de încăperile cu aer uscat, cu aer condiționat.
Este important să se restabilească nivelul de hidratare și stratul lipidic al pielii, dar acest lucru necesită timp.
Asigurați-vă că beți mai multă apă (30 ml la 1 kg de greutate) și alegeți produse de îngrijire a pielii cu ingrediente active de hidratare.
Produsele cu acid hialuronic, extract de aloe vera și uleiuri naturale vor ajuta la reținerea umidității în piele.

Se recomandă să vă hidratați pielea dimineața, iar seara să acordați atenție produselor hrănitoare. Acestea pot fi creme, seruri sau măști de noapte. Plasturii hidratanți pe bază de țesături vor ajuta la restabilirea rapidă a confortului pielii. Pot fi folosiți în cursuri sau ca instrument SOS.
Aplicați produsele de înfrumusețare cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a merge la culcare pentru a evita cearcănele de dimineață.
3. Iluminare
Noile pistrui și pete de vârstă sunt o reacție naturală a pielii la radiațiile ultraviolete intense. De aceea, toamna, nu uitați să includeți în îngrijirea dumneavoastră produse cosmetice care vă albesc și vă uniformizează tonusul. Acestea pot fi produse de îngrijire a pielii de orice consistență.
Peelingul combate, de asemenea, pigmentarea, dar produsele cu ingrediente de albire vor ajuta la consolidarea rezultatului.
4. Întărirea vaselor de sânge

Din cauza radiațiilor ultraviolete, vasele de piele au și ele de suferit, circulația sângelui și microcirculația sunt perturbate. Din punct de vedere vizual, acest lucru se manifestă sub formă de rozacee și vene de păianjen și poate provoca îmbătrânirea prematură a feței și a corpului.
Pielea deteriorată de soare este reactivă și reacționează brusc la orice proceduri traumatice. De aceea, toamna este pentru întărirea vaselor de sânge și pentru proceduri care îmbunătățesc microcirculația.
Acordați atenție produselor cu componente calmante, antiinflamatorii, de întărire vasculară și venotonice.
Un curs de terapie cu microcurenți și masaj va ajuta. Dar pentru a efectua aceste proceduri veți avea nevoie de un specialist calificat.
Dacă rozaceea este severă, iar produsele cosmetice și procedurile ușoare nu ajută, atunci va trebui să vă adresați artileriei grele – tratamentul cu laser.
5. Tratamente de salon

Vizitele regulate și la timp la un cosmetolog vor ajuta la menținerea frumuseții, a tinereții și la menținerea sănătății pielii.
PLASMOTERAPIE
Această procedură se bazează pe utilizarea plasmei sanguine a pacientului. Terapia cu plasmă are un efect pronunțat de refacere și întinerire.
Terapia cu plasmă poate să lumineze pigmentarea, să uniformizeze microrelieful, să îmbunătățească tenul, să netezească ridurile, să strângă ovalul feței, să scape de acnee, cicatrici și cicatrici și, de asemenea, să restabilească nivelul de hidratare în celulele epidermei.
BIOREVITALIZARE
Acidul hialuronic din straturile profunde ale pielii hidratează intensiv și reface fața și corpul.
După procedură, pielea va străluci de sănătate, va deveni fermă și elastică, iar severitatea ridurilor va scădea.
În timpul procedurii, procesul de regenerare a țesuturilor este stimulat, iar nutriția are loc în mod eficient.
Biorevitalizarea poate fi fie injectabilă, fie neinjectabilă. Rezultatul va fi vizibil după prima ședință, iar pentru un efect pronunțat și de lungă durată, se recomandă o serie de 3-5 proceduri.
MESOTERAPIE
Acestea sunt metode injectabile și non-injectabile de introducere a cocktailurilor individuale în piele.
În funcție de tipul și de problemele existente, cosmetologul va selecta compoziția pentru a obține rezultatele necesare.
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.