1.4 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

De ce să îngheți vinul rămas și cum să o faci corect

Date:

Share post:

Înghețarea vinului rămas poate fi o modalitate excelentă de a-l proteja de deteriorare. Află cum să îngheți vinul corect pentru a-i conserva savoarea și aromă. Descoperă ce tipuri de vin se pot îngheța, cum să îngheți vinul corect și ce efect poate avea înghețarea asupra calității vinului. Află de ce să îngheți vinul rămas și cum să o faci corect pentru a-ți bucura papilele gustative!

zonia.ro

Vă va fi de folos pentru a pregăti o masă gourmet sau pentru a vă răsfăța cu un pahar de sangria.

Chiar și cei mai înfocați băutori de vin se confruntă cu ceea ce se numește problema sticlei. Aceasta este atunci când ați băut deja un pahar sau două de vin, dar vă dați seama că nu este o idee bună să terminați toată sticla dacă nu vreți să vă treziți cu o durere de cap.

Din păcate, de îndată ce deschidem sticla, oxigenul intră și vinul începe să se oxideze. Ceea ce înseamnă că va avea un gust complet diferit după câteva zile. Dar iată vestea bună: înghețarea vinului rezolvă această problemă.

CITEȘTE ȘI
Cum să recunoști și să tratezi demența la pisici

Pentru ce este bun vinul congelat

Vinul alb și cel roșu se numără adesea printre ingredientele unor rețete neobișnuite și foarte interesante, cum ar fi chowder Manhattan sau cleftico de miel. Congelarea resturilor va păstra aceste ingrediente la îndemână în orice moment.

organicsfood.ro

În plus, vinul înghețat poate fi adăugat în blender cu fructele sau fructele de pădure preferate și în câteva minute veți avea o sangria delicioasă, precum pepenele roșu cu busuioc.

Cum să înghețați vinul

De ce să îngheți vinul rămas și cum să o faci corect
De ce să îngheți vinul rămas și cum să o faci corect

Jurnalista și criticul culinar britanic Nigella Lawson recomandă să înghețe vinul într-o formă obișnuită de cuburi de gheață, apoi să îl depoziteze într-o pungă de plastic în congelator.

Dacă a mai rămas mult vin și nu sunt destule forme, recipiente mici de plastic, cum ar fi cele în care se pune ghimbirul și wasabi atunci când se livrează sushi, pot fi utile. Principalul lucru este să lăsați un mic spațiu sub capac pentru a permite vinului să se extindă.

CITEȘTE ȘI
Cum să depozitezi corect dovleacul

Există alte câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când congelați vinul.

În primul rând, este inutil să înghețați vinurile spumante. Nici o cantitate de congelare nu va păstra carbonatarea care face ca un vin să fie spumant.

În al doilea rând, vinul conține alcool, ceea ce înseamnă că nu se transformă în cuburi de gheață la fel de repede ca apa. Țineți cont de faptul că, de îndată ce scoateți din frigider un cabernet sau un merlot congelat, acesta începe să se topească foarte repede.

Citește și asta…

De ce să îngheți vinul rămas și cum să o faci corect Băuturi alcoolice
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Cum să ai o bucătărie fără plastic: alternative și posibilități de evitare

Bucătăria fără plastic este visul multor persoane conștiente de mediu. Dar nu este ușor să scapi de plasticul din bucătărie. Iată câteva soluții și alternative care vă vor ajuta să evitați plasticul în timp ce pregătiți alimente și băuturi.

Tradiții și obiceiuri ortodoxe neobișnuite din România

Vrei să afli mai multe despre tradițiile ortodoxe din România? Citește acest articol și descoperă cele mai ciudate și fascinante obiceiuri românești.

Cum să depozitezi corect sfecla pentru iarnă?

Aflați cum să depozitați corect sfecla roșie pentru iarnă. Aflați care este cel mai bun moment pentru a o culege și cum o le depozitați astfel încât să fie încă cât mai proaspătă atunci când veți ajunge să o consumați în decembrie.

Electrocasnice, cum să alegi cu înțelepciune și să nu ieși în pierdere

Cu înțelepciune și informații adecvate, poți alege cele mai bune electrocasnice. Descoperă sfaturi despre cum alegi produsul potrivit fără să pierzi bani și timp.

Trucuri ingenioase pentru ca tacâmurile vechi să arate ca noi

Tacâmurile vechi pot arăta ca noi cu ajutorul unor trucuri ingenioase și puțină unsoare de cot. Vă voi arăta cum să îndepărtați murdăria, să lustruiți și să curățați tacâmurile vechi fără să cheltuiți un ban.

5 Obiceiuri care îți economisesc spațiu in bucătărie

Iata 5 obiceiuri care te ajuta sa economisesti spatiu in bucatarie! Uita de pastrarea alimentelor in borcane si alege recipiente de stocare mai mici; organizeaza-ti rafturile; foloseste tavile pe verticala; utilizeaza spatii nedescoperite; alege mobilier multifunctional. Aceste obiceiuri te vor ajuta sa economisesti spatiu si sa iti organizezi bucataria!

Chiuveta care curge: vezi 6 sfaturi pentru a elimina această problemă

O cauză de mari neplăceri, atunci când există o chiuvetă cu scurgeri în bucătărie sau în baie, pe...

Spondiloza la câini: simptome, cauze și tratamente

Vrei să afli mai multe despre spondiloza la câini, o boală care poate afecta calitatea vieții prietenului tău blănos? Acest articol îți oferă informații utile despre simptomele, cauzele și tratamentele pentru această afecțiune. Intră acum și citește!