Pentru ca sosul să fie gros, consistent și gustos, se obișnuiește să se adauge făină. Apropo, făina nu se adaugă doar la sos. De asemenea, poate fi folosit în gulaș, stroganoff de vită, julienne, tocană de cartofi, sos bechamel și alte preparate.
Multe gospodine adaugă făină fără a prăji mai întâi, dar acest lucru este greșit. În acest caz, mâncarea poate avea o aromă de făină crudă.
Prin urmare, făina trebuie prăjită mai întâi.
Dacă nu doriți să prăjiți făina de fiecare dată, este mai bine să aveți pregătită în prealabil făina prăjită.

Cum se prăjește făina
Prăjirea făinii este ușoară. Chiar și cea mai tânără gospodină o poate face.
Practic, orice fel de tigaie este bună, dar ideal ar fi una din fontă.
În cazul în care nu este disponibilă, trebuie folosită o tigaie cu fundul și pereții groși, pentru a încălzi uniform tigaia. Se pune tigaia la foc mediu.
Se cerne făina astfel încât să devină mai pufoasă, apoi se pune într-o tavă uscată. stratul de făină nu trebuie să depășească 0,5 – 0,7 cm.
Făina se prăjește, amestecând constant, până când apare o culoare ușor bej.
Făina se va prăji destul de repede, doar 3 până la 5 minute.
Apoi se lasă făina să se răcească direct în cratiță și se toarnă într-un recipient curat și uscat, bine acoperit. Acesta poate fi cel mai comun borcan de sticlă.
Cel mai bine este să păstrați făina cernută în frigider.
Poftă bună! ❤️❤️❤️❤️
Citește și asta…
- File de pui pane cu pesmet și ou, rețeta secretă pas cu pasFile de pui pane cu aluat pufos. Află care sunt ingredientele secrete și cum prepari pas cu pas pentru rezultat delicios. Rețeta completă
- Reteta perfecta pentru Caracatiță à la GallegaCaracatița à la Gallega – descoperă cum să gătești acest deliciu spaniol acasă. O rețetă simplă, plină de savoare și tradiție, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare.
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.