Aceasta este una dintre rețetele mele preferate de frigărui de piept de pui. Acesta combină un cost minim și o aromă maximă. Puiul este suculent și aromat. Se poate face pentru cină și pentru prânz, deoarece puiul este dietetic
Ingrediente:
- piept de pui – 2 bucăți (600 grame)
- iaurt (smântână) – 120 grame
- usturoi – 3 căței
- praf de ceapă – 1 linguriță
- paprika afumată – 1 lingură
- ierburi uscate – 1 lingură
- piper – 1/8 linguriță
- sare – 1/2 linguriță.
Cum se gătește:
1. Spălați piepturile de pui sub jet de apă. Se taie în cuburi mari.
2. Puneți puiul tăiat în felii într-un castron. Se stropesc ușor cu ulei de măsline. Se adaugă iaurtul (se poate înlocui cu smântână sau kefir). Adăugați usturoiul cu ajutorul unui pisălog. Adăugați toate ingredientele uscate: piper, ierburi, paprika afumată, praf de ceapă, sare
Se amestecă bine toate ingredientele.
Se acoperă cu o folie alimentară și se lasă timp de 30 de minute.
Puteți lăsa puiul în această marinată peste noapte, dar numai în frigider.
3. Pe o țepușă de lemn, se așează cu grijă câteva bucăți de pui marinat.
Așezați frigăruile pregătite pe grătar.
Se pune timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Așezați o tavă de copt sub grătar, astfel încât sucul de la pui să nu păteze cuptorul.
Frumoasa ta farfurie este gata, savurează!
Serviți vasul garnisit cu ierburile și legumele preferate