-0.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Fructul Monk ca înlocuitor de zahăr? Ce ar trebui să știți

Date:

Share post:

Se presupune că fructele Monk sunt o alternativă mai sănătoasă la zahărul industrial. Află ce se află în spatele ei și cum poți folosi fructele Monk aici.

zonia.ro

Fructul Monk, numit și Luo Han Guo, este originar din sud-estul Chinei. Numele său provine de la faptul că se spune că călugării de acolo îl cultivau încă din secolul al XIII-lea, datorită proprietăților sale pozitive și a numeroaselor aplicații posibile.

La exterior, fructul călugărului seamănă cu un kiwi, dar aparține familiei dovleacului. Are o dimensiune de aproximativ patru centimetri și jumătate până la cinci centimetri și jumătate, este rotund și de culoare verde strălucitor. Fructul călugărului este folosit de mult timp în medicina tradițională chineză (MTC). Fructul are, de asemenea, o dulceață naturală puternică, motiv pentru care este popular ca înlocuitor al zahărului

Fructul Monk este alcătuit din diverși carbohidrați, cum ar fi fructoza, glucoza și substanțe vegetale secundare, cum ar fi mogrosidele, care influențează dulceața fructului. Cu cât are mai multe dintre acestea, cu atât este mai dulce fructul. Fructele pot fi de aproximativ 300 de ori mai dulci decât zahărul din gospodărie. Cu toate acestea, fructul Monk nu este deosebit de comestibil în starea sa netratată și poate conține și substanțe amare. Pentru a-i scoate în evidență dulceața și a o face mai comestibilă, trebuie să fie uscată și prelucrată.

Utilizări tradiționale ale fructului Monk

Die Mönchsfrucht ist schon seit langer Zeit in der traditionellen chinesischen Medizin etabliert. Sie wird dort in unterschiedlichen Bereichen angewandt.
Fructul Monk a fost folosit de mult timp în medicina tradițională chineză. Este folosit acolo în diverse domenii.(Foto: CC0 / Pixabay / analogicus)

După cum s-a menționat deja, fructul Monk este un remediu bine cunoscut în medicina tradițională chineză (MTC). Acest sistem de medicină îi atribuie un efect răcoritor, hidratant și relaxant.

Din acest motiv, medicii TCM folosesc fructele Monk în principal pentru următoarele afecțiuni:

  • Răceli
  • Probleme respiratorii
  • Dureri în gât
  • Boli pulmonare
  • Asthma
  • Diabet
  • Probleme gastrointestinale
CITEȘTE ȘI
Test de sarcină cu sare: sunt rezultatele exacte?

În plus, fructul Monk este un înlocuitor popular al zahărului în multe țări. Spre deosebire de zahărul industrial, care conține între 385 și 401 kilocalorii la suta de grame, acesta nu are aproape nicio calorie. Un studiu a constatat, de asemenea, că fructul Monk are potențialul de a fi un îndulcitor natural cu un indice glicemic scăzut datorită mogrosidelor pe care le conține.

Acest lucru înseamnă că îndulcitorul său este mai puțin susceptibil de a provoca diabet, obezitate sau boli cardiovasculare decât zahărul obișnuit.

Cu toate acestea, pentru a folosi fructul Monk ca înlocuitor al zahărului, acesta trebuie mai întâi procesat, ceea ce reprezintă un proces laborios. Mai întâi trebuie să fie uscat, iar apoi substanțele amare sunt îndepărtate cu ajutorul unor procese speciale. În final, acesta poate fi transformat în diferite produse, cum ar fi pulberea sau siropul.

Fructul Monk este folosit pe scară largă de mult timp, în special în Asia și în Pacific, iar acum este aprobat și în SUA. Cu toate acestea, în Europa, nu a fost încă aprobat, deoarece face parte din categoria așa-numitelor alimente noi. Astfel de alimente noi trebuie să treacă mai întâi printr-o procedură de aprobare pentru a se asigura că sunt sigure pentru sănătate.

În ciuda acestui fapt, puteți cumpăra deja fructe Monk, în special sub formă de pulbere și sirop, în magazinele online. Acest lucru se datorează faptului că producătorii comercializează adesea alimente noi precum fructele Monk nu ca produse alimentare, ci ca produse cosmetice sau hrană pentru animale, de exemplu. În acest fel, ei încearcă să ocolească reglementările.

Ce spune știința despre fructele Monk

Die Mönchsfrucht wird bereits seit den 1970er-Jahren erforscht.
Cercetările privind fructele Monk au început încă din anii 1970.(Foto: Colourbox.de/#227507)

Cercetările privind fructele Monk au început în anii 1970 și 1980. Potrivit unui studiu mai recent, planta este de fapt eficientă în tratarea tusei, a durerilor de gât și a mucusului excesiv din tractul respirator. Un alt studiu arată că mogrosidele conținute în fructele Monk au efecte antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene, precum și de prevenire a complicațiilor diabetului deja menționate. Antioxidant înseamnă că mogrosidele pot proteja împotriva stresului oxidativ. Cu toate acestea, studiul a constatat aceste efecte în experimentele pe animale. Măsura în care acestea apar și la om trebuie să fie investigată în continuare

CITEȘTE ȘI
Tinea Versicolor, Cauze Simptome și Tratament

Poate fi plantat fructul Monk?

Prin urmare, fructul Monk nu poate fi folosit doar ca înlocuitor al zahărului, ci are și aplicații medicinale. Dacă sunteți interesat să încercați și dumneavoastră, vă recomandăm să folosiți soiurile procesate ca înlocuitori de zahăr numai după ce acestea au fost aprobate oficial.

Cultivarea plantelor de către dumneavoastră este, de asemenea, o opțiune. Cultivarea ei este destul de simplă și necesită puțină muncă. De asemenea, puteți obține semințe de fructe Monk de la comercianți individuali din Germania. Cu toate acestea, este important ca fructul Monk să ierneze fără îngheț și să aveți două plante cu flori feminine și masculine pentru a obține fructe.

Există câteva instrucțiuni de procesare online în limba engleză, dar nu sunt disponibile prea multe, probabil pentru că fructul nu este încă aprobat.

Citiți mai multe pe Vă Vedem.de:

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI
Statul prea mult pe scaun poate fi periculos pentru sănătate

Citește și asta…

Fructul Monk ca înlocuitor de zahăr? Ce ar trebui să știți Alimente

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Vaccinul nazal pentru boala Alzheimer intră în faza 1 de testare

Boala Alzheimer este una dintre principalele cauze de mortalitate. În prezent, nu se cunoaște niciun leac. Oamenii de...

Mesaje contradictorii: cafeaua este bună sau rea pentru tine?

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, dar ar trebui să o bei? Răspunsul este complicat. Află care sunt beneficiile și riscurile cafelei.

17 Efecte secundare ale cofeinei pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Acest articol explică cele 17 moduri în care consumul excesiv de cofeină poate avea un impact negativ asupra organismului, simptomele de sevraj și doza recomandată. Citiți mai departe!

Cercetările analizează modul în care indivizii gestionează gândurile nedorite

Pentru majoritatea oamenilor, încercarea de a evita gândurile nedorite, care se repetă, este o experiență comună. Un indiciu...

8 Alimente care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge

Pe lângă amenințările pe care le reprezintă pentru sănătatea noastră, este esențial să înțelegem de ce este vital să menținem un echilibru al glucozei în sânge. Există numeroase alimente sănătoase care pot contribui la stabilizarea și scăderea nivelului de glucoză plasmatică.

Persoanele care sunt păsări de noapte sunt mai predispuse la diabet și boli de inimă

Fără îndoială, modelele activităților noastre și ciclurile de somn au un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Un nou...

Nutriție Arpagic: Calorii Proteine Vitamine Grăsimi

Arpagic: calorii, proteine, carbohidrați și grăsimi în 100 de grame, o uncie, o mână, o lingură și multe altele ... Aici aflați toate valorile nutriționale: vitamine, minerale, conținut energetic, etc.

Test de sarcină cu sânge HCG: cum funcționează și cum să detectezi rezultatele

Test de sarcină cu sânge detectează prezența hormonului HCG (care este eliberat după implantare) și are o acuratețe...