Ajunul Anului Nou este o sărbătoare magică, iubită nu numai de copii, ci și de adulți. Cu toții credem în magia Revelionului. Se crede că drumul spre succes și noroc în anul care vine începe cu bunătățile pe care le aduceți. În rețetele lor fermecătoare de Revelion, gospodinele gătesc mâncăruri speciale pentru a-l mulțumi pe bărbatul zilei și nu există nicio îndoială că vor aduce fericire și noroc în casele lor.
Conținut articol
Meniu special de Anul Nou pentru 2023
Patronul anului 2023 va fi Iepurele Negru de Apă. Acest animal drăguț nu este pretențios în materie de mâncare, așa că gazda nu va avea dificultăți în alegerea mâncărurilor care îl pot liniști. Iepurele mestecă mereu ceva, așa că mâncarea de pe masa de sărbători ar trebui să fie din belșug. Mâncărurile de Revelion realizate după rețetele noastre vor aduce cu siguranță prosperitate în casa ta.
Mâncăruri din carne și garnituri
O friptură de curcan, de gâscă sau un pui suculent este punctul central al mesei de Anul Nou. Viitorul an 2023 este cunoscut și ca Anul Pisicii, care nu va refuza niciodată un pește. Peștele la cuptor pe masa de Anul Nou va fi, prin urmare, potrivit. Iată câteva rețete care nu dau greș și care îi vor mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși oaspeți.
Rulouri de pui cu ciuperci și brânză
Ingrediente: file de pui, brânză, ciuperci, lapte, unt, condimente.
Pentru marinată: suc de lămâie, maioneză, brânză, ulei de gătit, turmeric și piper negru.
Mod de preparare: Se bate bine fileul, se lasă la marinat într-o premarinată. Puneți brânza tocată și ciupercile pe file, faceți un rulou și fixați-l cu o scobitoare. Prăjiți rulourile într-o tigaie până devin crocante și se rumenesc.
Se pun rulourile într-o formă, se toarnă laptele peste ele și se presară condimentele. Se dă la cuptor timp de 45 de minute, apoi se presară brânza și se lasă să se rumenească încă 8 minute.
NOTĂ DE COACERE Nu uitați să scoateți scobitorile din vasul pregătit.

Carne suculentă à la française
Ingrediente: carne de porc, brânză tare, roșii, muștar francez, ulei, sare și condimente după gust.
Mod de preparare: Se taie carnea în felii nu mai groase de 1 cm, se unge bine și se freacă cu mirodenii. Se ung feliile de carne cu muștar și ulei de măsline și se lasă să se odihnească timp de cel puțin 30 de minute.
Așezați carnea marinată pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, acoperiți-o cu o felie de roșie și ungeți-o cu muștarul de cereale.
Se presară carnea cu brânză și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.

File de somon roz la cuptor
Ingrediente: file de somon roz, morcovi, ceapă, suc de lămâie, unt, busuioc, amestec de ardei, oregano, sare.
Mod de preparare: Se freacă fileurile de somon roz cu condimente și sare, se stropesc cu puțină zeamă de lămâie și se lasă la marinat timp de 30 de minute.
Se prăjește ceapa și morcovul tocate în unt într-o tigaie bine încinsă.
Se pun legumele prăjite pe o folie de aluminiu, se așază fileul de pește deasupra și se înfășoară totul în câteva straturi de folie (pentru a nu lăsa să curgă sucul).
Coaceți peștele în cuptor la 200 de grade timp de 20 de minute.
Apoi se deschide folia și se rumenește peștele în cuptor pentru încă 10 minute.

Cartofi în stil german cu șuncă
Ingrediente: 3-4 cartofi, 2 bucăți de cârnați afumați, 3-4 fâșii de bacon, ceapă roșie, castraveți murați, 2 linguri de oțet de vin, zahăr brun, condimente și sare.
Mod de preparare: Se spală bine cartofii cu o perie, se taie în felii fără a le îndepărta coaja, se adaugă apă și se fierb la foc mediu până se înmoaie.
Prăjiți baconul într-o tigaie uscată.
Se taie ceapa, cârnații și murăturile în inele.
Se prăjește ceapa și cârnații în grăsimea rămasă în tigaie după ce s-a prăjit baconul, se adaugă ierburile, zahărul și oțetul și se înăbușă timp de 4 minute.
Se adaugă cartofii fierți în tigaie, se condimentează cu sare și piper, se amestecă și se lasă să se “împrietenească” cu celelalte ingrediente timp de câteva minute.
Se pune totul pe o farfurie și se presară cu bacon tocat fin și castraveți murați.

Julienne aromat cu ciuperci
Ingrediente pentru 2 porții: 200g ciuperci, 50g brânză, 150ml lapte, 20g unt, 15g făină, ulei vegetal, sare, piper, nucșoară.
Mod de preparare: Clătiți bine ciupercile, uscați-le bine și tăiați-le în felii subțiri.
Prăjiți ciupercile până devin aurii în ulei bine încins.
Pentru sos, se topește untul într-o cratiță, se adaugă făina și se amestecă bine, apoi se adaugă laptele, amestecând bine, la amestec. Se aduce sosul la fierbere și se adaugă sarea, condimentele și nucșoara.
Se amestecă ciupercile prăjite și brânza rasă într-un bol și se împarte amestecul în boluri.
Se toarnă sosul peste toate formele, se presară deasupra restul de brânză și se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade.
Important: Nu trebuie să aveți iepure în meniul de sărbători – este de rău augur și ghinion pentru anul viitor.

Gustări de Anul Nou 2023 care cu siguranță îți vor aduce noroc
Ca o gustare de Anul Nou în meniul dvs. poate fi o varietate de murături și alte prăjituri de casă, pește sau platou de carne, fructe de mare și, bineînțeles, o cantitate imensă de legume, care este atât de îndrăgită de Rabbit. Iată câteva gustări simple, originale și savuroase, care cu siguranță vor aduce noroc în casa ta.
Tartele de Anul Nou cu caviar și pește roșu
Ingrediente: 100 g de pește roșu ușor sărat, 80 g de caviar roșu, 1 ou, 100 g de brânză tare, 2 linguri de maioneză, castraveți proaspeți, mărar și puțină ceapă verde.
Mod de preparare: se taie peștele și castravetele în bucăți mici, se rade brânza și oul fiert.
Se amestecă toate ingredientele și se pun în tartelele pregătite în prealabil.
Se acoperă cu restul de caviar roșu și ierburi aromatice.

Canapes de Crăciun sub formă de fulgi de zăpadă
Canapé-urile pot fi făcute cu multe umpluturi diferite. Pentru a le transforma în fulgi de zăpadă, tăiați pur și simplu bulgări de zăpadă din felii de pâine albă și de secară, folosind un tăietor de biscuiți. Iată câteva variante de umplutură ușor de urmat.
Opțiunea 1: Brânză topită, maioneză, usturoi, ou.
Varianta 2: castraveți, pește roșu, brânză și unt.
Varianta 3: brânză de vaci, spanac, caviar roșu, maioneză.

Rulouri de pita la cuptor cu pește roșu
Ingrediente: 100 g de pește roșu sărat, 2 bucăți de pâine pita dreptunghiulară subțire, 100 g de brânză, ulei de măsline, muștar granulat, ierburi aromatice uscate, suc de lămâie, 1 lingură de miere, piper și sare.
Mod de preparare: se întinde o foaie de pita, se unge cu un amestec de ulei aromat, suc de lămâie, miere și muștar, se presară ierburi uscate și se acoperă cu o altă foaie de pita.
Se pune peștele sărat, se presară cu brânză rasă și se rulează strâns.
Se taie rulada în pâini de până la 3 cm lățime, se așază pe o foaie de copt tapetată cu folie de aluminiu și se coace în cuptor timp de aproximativ 20 de minute la 190 de grade.

Salate de Anul Nou
Alegerea salatei pe care să o pregătești pentru masa festivă, ghidează-te după preferințele gustative ale familiei tale, dar nu uita de alimentele preferate ale iepurelui, simbolul anului 2023. Ar trebui să încercați și salatele pe care urmează să vi le împărtășim.
Salată cu ou și ananas
Ingrediente: 100 g brânză, 2 ouă, ananas în conservă, 2 căței de usturoi, smântână, sare și condimente pentru dressing.
Mod de preparare: Se taie ananasul și ouăle în cuburi, se rade brânza, se toacă usturoiul.
Se amestecă toate ingredientele și se îmbracă ușor cu smântână. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Salată originală cu sprot
Ingrediente: 1 conservă de șprot în ulei, 100 g mazăre la conservă, castraveți proaspeți, 100 g orez (se indică greutatea grișului crud), 2 ouă, maioneză sau smântână, mărar proaspăt, sare și piper.
Mod de preparare: se taie în cuburi mici ștevia, castravetele și ouăle, se combină cu restul ingredientelor, piper, sare și se ung cu smântână sau maioneză.

Salată “Carrot-top”
Ingrediente: 300 g file de pui fiert, 1 conservă de porumb, 1 ardei, 150 g morcovi în stil coreean, maioneză și ierburi proaspete.
Mod de preparare: se împarte carnea de pui în felii, ardeii se taie în julienne subțire.
Așezați toate ingredientele în această ordine: piept de pui – porumb – ardei – morcov – piept de pui.
Se întinde un strat subțire de maioneză pe toate straturile. Se decorează cu verdeață deasupra.

Desert de Anul Nou
Ajunul Anului Nou ar trebui să se încheie cu un desert gustos, la fel ca orice altă sărbătoare. Poate fi vorba de tot felul de prăjituri, paie umplute cu cremă, brioșe, torturi sau jeleuri. Vă prezentăm o rețetă pentru o prăjitură originală sub forma unui buștean. Un astfel de desert va aduce cu siguranță prosperitate în casa ta, deoarece simbolul anului Iepurele iubește să roadă scoarța de pe bușteni.
Ruladă de zahăr “Hemp”
Ingrediente: 2 cutii de lapte condensat, 250 g de pudră de cacao, 150 g de unt, 1-3 kg de biscuiți galette (în funcție de densitatea dorită).
Mod de preparare: Se topește untul și se amestecă cu laptele condensat, se adaugă pudra de cacao.
Rupeți biscuiții în bucăți mici și turnați amestecul peste ei.
Amestecați bine “aluatul” gata preparat, răciți-l, puneți-l într-o pungă de plastic groasă și dați-i forma unei “scânduri”.
Puneți prăjitura în congelator.
După 1 oră, scoateți-o din pungă și decorați-o cu glazură de ciocolată.

Atunci când alegeți ce să pregătiți pentru Revelionul 2023, luați în considerare suma de bani pe care o veți avea la dispoziție și timpul de care veți avea nevoie pentru a vă pregăti meniul.
Acordați prioritate mâncărurilor care sunt ușor de preparat și care corespund gusturilor majorității persoanelor care participă la petrecere. Și nu uitați de Iepurașul de apă – trebuie să fie ceva și pentru el pe masa dumneavoastră.
Citește și asta…
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
- Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare ÎnghițiturăGogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.
- Reteta autentica de salata CaesarReteta autentica de salata Caesar explicata pas cu pas. Invata cum sa creezi acest clasic culinar american si impresioneaza-ti invitatii cu gusturi autentice.