1.4 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Date:

Share post:

Planificați un meniu de nuntă, cu descrieri detaliate ale tuturor felurilor de mâncare, ingredientele necesare și cantitatea de mâncare pe care o va servi fiecare fel de mâncare. Calculează cât de multă mâncare și băutură vei avea nevoie pentru a-ți hrăni invitații la nuntă.

zonia.ro

O nuntă este o sărbătoare a iubirii, în care tinerii căsătoriți se bucură de fericirea lor fără să observe nimic în jurul lor. Dar petrecerea nunții este o parte importantă a evenimentului, la care au fost invitați mulți dintre cei dragi și prieteni ai cuplului.

Meniul de nuntă și estimările de mâncare pentru bufet și petrecere

Bufet de întâmpinare

Pentru a vă distra oaspeții înainte de ceremonie, pregătiți un bufet. Aceștia vor avea ocazia să se reîmprospăteze și să socializeze. Printre bunătăți se numără gustări ușoare, cum ar fi tartine, fructe, coșuri sau sandvișuri.

Bufetul în sine durează aproximativ 30-40 de minute. Estimați 200-300 de grame de aperitiv de persoană.

organicsfood.ro
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Petrecere

La banchet, oaspeții dvs. vor fi așteptați cu bunătăți de bază pentru nuntă.

  • Aperitive și salate. Aperitive reci și salate îi vor aștepta înainte de a se așeza la masă. Acestea pot fi: legume, pește, mezeluri din carne și brânză. Acestea sunt de 150-200 de grame de persoană. Salatele pot fi porții sau farfurii de împărțit. Estimat la 200-250 de grame fiecare.
  • Aperitive calde. Când invitații și-au ocupat locurile la masă și au ridicat primele pahare în cinstea tânărului cuplu, la aproximativ 30 de minute de la începerea mesei, se servesc aperitivele calde. Calculat la 120 de grame per invitat.
  • 1 masă caldă. Urmează momentul primei mese calde. Primul fel de mâncare caldă se servește la ceva timp după aperitivul cald. Se servește în porții, de exemplu, julienne sau bulion. Fiecare porție este calculată la 250 de grame.
  • a doua masă caldă. Aceasta se servește în farfurii comune la o oră după primul fel. Acesta poate fi fie carne, fie pește cu garnitură. De asemenea, se calculează pe 250 de grame de carne sau pește și 150-170 de grame de garnitură.

Puteți avea două sau trei feluri de mâncare calde. În cazul în care se planifică un al treilea fel de mâncare pentru petrecere, acesta trebuie servit la o oră după cel de-al doilea fel de mâncare fierbinte. Poate fi carne la grătar cu garnitură sau pește. Se servește în porții sau pe o farfurie comună.

  • Fructe. Fructele sunt așezate inițial pe masă și servite în farfurii comune. Calculat la 200 de grame pe persoană.
  • Tort de nuntă. Rege printre bunătățile serii de gală. Se servește cu 40-60 de minute înainte de sfârșitul sărbătorii. Vă recomandăm să vă puneți de acord cu ospătarii în avans pentru a avea ceai și cafea pregătite pentru oaspeții dumneavoastră dragi înainte de sosirea tortului.

Este calculat la 150-200 de grame de persoană, dar dacă plănuiți dulciuri suplimentare, cum ar fi prăjituri sau tarte dulci, tortul poate fi mai mic.

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Tort nunta. Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Lista de meniuri se bazează pe 1200 – 1500 de grame de persoană. Alegeți mâncăruri clasice și ușor de înțeles pentru toată lumea. De exemplu, bucătăria europeană va fi perfect potrivită.

Un meniu de nuntă pentru 50 de persoane, întocmit în mod corespunzător, poate ajuta la aranjarea unei mese fastuoase cu cel mai modest buget.

Meniu de nuntă pentru 50 de persoane

Detalii importante

Cât de reușită va fi sărbătoarea depinde de cât de atent a fost gândit meniul de nuntă. Puteți să vă creați propria listă de feluri de mâncare sau să cereți ajutorul organizatorului de nuntă. Nuanțe importante ale banchetului de nuntă:

  • Locul eventului. Alegerea locului de desfășurare a nunții influențează foarte mult costul banchetului de nuntă. Sărbătoarea într-un restaurant va costa mult mai mult decât o nuntă într-o cafenea. Un buget modest nu este un motiv pentru a refuza recepția de nuntă, puteți organiza o sărbătoare la domiciliu. Cu toate acestea, ar trebui să vă gândiți cu atenție cum să găzduiți 50 de persoane acasă. Un apartament spațios sau o casă de țară cu suficient spațiu pentru toți invitații la sărbătoare va fi cel mai potrivit pentru celebrare.
  • Data sărbătorii. Costul unei mese de nuntă poate varia semnificativ de-a lungul anului. În timpul verii, se pot prefera mesele ușoare și ar trebui să se folosească cât mai multă verdeață posibil. Farfuria cu fructe poate fi decorată într-un stil original. Băuturile răcoritoare trebuie să fie disponibile în cantitate suficientă: sucuri, apă carbogazoasă. Toamna, meniul pentru 50 de persoane poate include platouri de fructe și legume, iar bucatele de fructe de pădure și kissels ar trebui să fie preferate. Iarna, predomină mâncărurile consistente, cum ar fi gustările calde și salatele. În sezonul rece se poate da preferință băuturilor care încălzesc: punci, vin fiert.
  • Componența invitaților. Atunci când se elaborează un meniu pentru 50 de persoane, este necesar să se ia în considerare cât de mulți bărbați și femei vor fi prezenți la nuntă. Bărbații au nevoie de mai multe calorii și le plac băuturile tari. Femeile preferă aperitivele gourmet și vinul. Prezența persoanelor în vârstă la o nuntă poate necesita modificări ale meniului și este mai bine să adăugați mâncăruri dietetice. O categorie aparte o reprezintă copiii, pentru care trebuie pusă o masă dulce.
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Masa nunta. Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Secrete de economisire

Tânărul cuplu care se căsătorește ar trebui să planifice cât mai exact bugetul pentru viitoarea nuntă. Deci, cum planificați un meniu de banchet pentru 50 de persoane? Sfaturile pot fi doar de natură consultativă, este imposibil să se țină cont de toate nuanțele.

CITEȘTE ȘI
Decesele celebrităților care au marcat anul 2022

Meniul de nuntă depinde de preferințele de gust ale tinerilor căsătoriți și de tema sărbătorii. Poate că, cuplul îndrăgostit decide să organizeze un banchet pentru 50 de persoane în tradițiile bucătăriei naționale: traditională, japoneză sau occidentală.

În ziua nunții, mesele ar trebui să fie pline cu multă mâncare. Un exemplu de meniu de masă de nuntă pentru 50 de persoane: salate, aperitive calde, fel principal, desert, băuturi alcoolice și răcoritoare.

O masă de nuntă trebuie să arate luxos, iar costul mesei poate fi destul de rezonabil. Există câteva mici trucuri pentru a economisi bani. Aperitivele fierbinți pot fi înlocuite cu mâncăruri originale, cum ar fi pilaf sau supă în cazane.

Frigaruile, un minunat fel de mâncare fierbinte fără garnitură, poate fi servit pe masa festivă din mediul rural. Singurul element din meniu care nu necesită economisire sunt băuturile.

Excesul poate fi păstrat pentru a doua zi de nuntă sau poate fi luat acasă. Foarte des, lucrătorii restaurantului merg să se întâlnească cu cei proaspăt căsătoriți, permit să aducă alcool și băuturi răcoritoare în orice cantitate.

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Meniu de nuntă, calcul minim pe persoană

O nuntă este un eveniment de lungă durată, insuficienta mâncare va provoca nemulțumirea oaspeților, așa că este important să știm cum să calculăm meniul de nuntă. În același timp, excesul de alimente se va irosi, mai ales în timpul verii.

Secretul unei liste de feluri de mâncare pentru 50 de persoane este calculul minim de mâncare pe persoană. O masă bună este considerată a fi de cel puțin 1200 de grame de alimente de persoană. Este mai bine să fim siguri și să luăm ca unitate de calcul 1500 de grame.

Cei aflați în luna de miere trebuie să țină cont de faptul că aceasta este greutatea totală a tuturor meselor pe persoană. Dacă este necesar, puteți înlocui felurile de mâncare scumpe cu o greutate redusă cu articole mai ieftine, dar cu suficiente grame.

De exemplu, un meniu pentru 50 de persoane ar putea include șuncă sau file de pui în loc de șuncă. O opțiune de înlocuire destul de acceptabilă și, de asemenea, prietenoasă cu bugetul, care va fi în mâinile tinerilor căsătoriți care doresc să economisească în mod corespunzător la nuntă.

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Aperitiv nunta. Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Lista de feluri de mâncare pentru o persoană:

  • aperitive reci (platou de brânzeturi, platou de carne) – 350 de grame;
  • salate de diferite tipuri – 250 de grame;
  • aperitive calde (clătite, produse de patiserie) – 100 gr;
  • felul principal – 250 de grame;
  • garnitură de cartofi sau legume – 200 de grame;
  • platou de fructe – 200 gr;
  • tort – 200 de grame.
CITEȘTE ȘI
Arheologii au găsit portrete ale unor mumii antice în Egipt

Lista de băuturi:

  • băuturi alcoolice tari (vodcă, whisky, coniac) – 0,5 litri pentru două persoane;
  • băuturi cu conținut redus de alcool (vin) – 0,75 litri de persoană;
  • băuturi cu conținut redus de alcool (șampanie) – 0,75 litri la trei persoane;
  • băuturi răcoritoare (apă minerală, suc, suc de fructe) – aproximativ 2 litri de persoană.

Meniu de nuntă, calcul general

Dacă vorbim despre cum ar trebui să arate meniul pentru o nuntă pentru 50 de persoane, lista aproximativă este următoarea

  • Aperitive reci: 50 de porții, dintre care 25 de farfurii cu brânză și 25 de farfurii cu cârnați sau carne.
  • Salate: Cel puțin 3 tipuri, câte 16 porții fiecare.
  • Aperitive calde: în funcție de mărimea porției, dar nu mai puțin de 5 kg în total.
  • Fel principal: kebab de pui 4 kg, kebab de porc 4 kg, kebab de pui 4 kg.
  • Garnitură: 20 porții de cartofi la cuptor, 20 porții de cartofi prăjiți de țară, 10 porții de garnitură de legume.
  • Platou de fructe: 10 kg de fructe (banane, portocale, mere, struguri).
  • Prăjituri: 10 kg.
  • Băuturi spirtoase: 25-30 litri.
  • Vin: min. 30 de litri.
  • Șampanie: min. 20 de sticle.
  • Băuturi răcoritoare: 100 de litri.

O nuntă este o afacere responsabilă: oaspeții flămânzi nu pot aprecia frumusețea evenimentului festiv. Indiferent de cât de originală este nunta, principalul lucru în orice sărbătoare este o masă bună.

organicsfood.ro

Meniul pentru o nuntă pentru 50 de persoane trebuie să includă un număr suficient de feluri de mâncare. În acest caz, sărbătoarea festivă va lăsa cea mai favorabilă impresie a nunții.

Cum să creați un meniu de nuntă pentru a vă entuziasma oaspeții

Petrecerea de nuntă este punctul culminant al zilei. Este un moment în care cei mai apropiați și cei mai dragi se adună, dansând, turnând șampanie și făcând urări calde pentru tânăra familie.

Pentru a vă asigura că petrecerea este perfectă, este important să vă gândiți la mâncarea și la gusturile invitaților, chiar și ale celor mai mici, și să calculați numărul de feluri de mâncare pe care doriți să le serviți.

Veți găsi toate răspunsurile la numeroasele întrebări în acest articol. Vă vom ajuta să vă puneți la curent cu meniul de nuntă și să faceți din petrecerea dvs. o experiență memorabilă.

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Factori de luat în considerare atunci când alegeți un meniu de nuntă

Considerații sezoniere

Dacă sărbătoarea dvs. va avea loc în lunile calde, alegeți mai multe fructe și legume pentru meniu. Salate ușoare, aperitive și băuturi răcoritoare vor funcționa bine.

În timpul lunilor reci, încălziți-vă oaspeții cu mâncăruri calde, cum ar fi carnea roșie prăjită și vinul aromat sau grog.

În loc să folosiți legume proaspete, care sunt foarte scumpe iarna, folosiți mâncăruri cu murături.

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Formatul evenimentului

Dacă planificați o nuntă tip bufet suedez, merită să oferiți gustări consistente: tartine, pateuri sau deserturi porționate. Petrecerile au mai multe șanse de a fi organizate într-un spațiu deschis și sunt potrivite pentru întâlniri mai mici.

Dacă nunta dvs. este un bufet și apoi un petrecere seara, alegeți un meniu puțin energizant pentru acesta din urmă. Oaspeții se pot bucura de răcoritoare ușoare în timp ce așteaptă începerea recepției și s-ar putea să nu le fie prea foame.

Numărul de oaspeți

Unul dintre cele mai importante considerente atunci când vă planificați meniul. Cunoașteți numărul exact de invitați pentru a obține numărul corect de porții.

În cazul în care nu toți oaspeții au răspuns la invitație, comandați mese pentru un număr maxim de persoane. Este mai bine să scurtezi meniul decât să lași pe cineva flămând.

Atunci când alegeți cantitatea de mâncare, nu uitați că invitații trebuie să plece de la nuntă mulțumiți și sătui după ce au gustat din toate bunătățile de pe masa de petrecere.

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Preferințele oaspeților

Meniu de nuntă pentru copii. Dacă vor fi copii la recepție, aveți grijă să aveți un meniu separat pentru cei mai tineri. Îi puteți așeza pe cei mici la o masă separată, astfel încât să nu se plictisească împreună.

CITEȘTE ȘI
Obișnuia să fie "extrem de pudică" - Vedeta erotică taxează 100 de penisuri pe zi

Tratamentele pot include deserturi, salate de fructe și dulciuri. Nu alegeți mâncăruri complicate și grele pentru meniul copiilor. Preferați opțiuni mai simple. Salatele ușoare, fără maioneză, și carnea slabă sunt excelente.

Țineți cont de băuturile pentru copii, le va plăcea un suc sau o limonadă. În lunile călduroase, adăugați mai multă apă la masă.

Adaptați meniul. Vegetarienii, invitații cu diete speciale și persoanele de alte religii, cum ar fi musulmanii sau creștinii care țin post, pot participa la nunta dumneavoastră. Țineți cont de dorințele fiecărui invitat și alegeți un meniu special pentru ei.

De unde știu care sunt preferințele oaspeților mei?

Este simplu, folosiți un sondaj pentru a afla preferințele oaspeților dumneavoastră.

Compilați întrebările pe un site de invitații de nuntă personalizate. Astfel, vă este mai ușor să vă organizați petrecerea și să aflați informațiile esențiale care vă vor fi de folos atunci când vă pregătiți nunta.

Răspunsurile oaspeților dvs. vor fi salvate în contul dvs. personal și vă vor ajuta la planificarea meniului. Credeți-mă, prietenii și familia dvs. vor fi foarte recunoscători pentru grija dvs. și vă vor copleși cu mii de cuvinte calde și zâmbete.

Nuanțe de luat în considerare

Nu vă lăsați contractorii flămânzi

organicsfood.ro

Fotograf, videograf, planificator de nunți, prezentator – aceasta este o echipă care lucrează un număr impresionant de ore în picioare. Ei încearcă să facă petrecerea ta magică și de neuitat, așa că nu uita să îi hrănești.

Puteți alege un meniu pentru ei mai ușor decât pentru invitații dumneavoastră. Lăsați-le doar 30-40 de minute pentru a mânca.

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Degustarea mâncărurilor înainte de nuntă

Vă recomandăm să încercați mâncarea din meniu înainte de recepție. Veți putea evalua gustul și prezentarea bunătăților. În acest fel, veți evita momentele neplăcute de la banchet și puteți fi siguri că totul va decurge perfect.

Alcoolul propriu

Discutați cu managerul restaurantului dumneavoastră despre posibilitatea de a vă servi propriul alcool. Acest lucru vă va economisi bani dacă nu comandați alcool de la ei. În cazul în care există o taxă de “Corkage Charge”, este în regulă, deoarece suma va fi mai mică decât dacă ați comanda alcool la restaurant.

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie
Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane

Suntem încrezători că ziua nuntii dvs. se va desfășura la cel mai înalt standard, iar sfaturile noastre vă vor ajuta să vă descurcați în ceea ce privește complicațiile unui banchet de nuntă.

Citește și asta…

Meniu de nuntă, feluri de mâncare cu calcule pentru 50 de persoane Căsătorie

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

25 de coafuri de nuntă care dovedesc frumusețe si simplitate

Fie că ești mireasă sau domnișoară de onoare, alegerea unei coafuri de nuntă nuntă poate fi o misiune...

Recoltarea cartofilor, întârziată de ploi

Cultivatorii din Harghita au început să recolteze cartofii, principala cultură din district, dar munca este îngreunată de ploile...

12 Mituri vechi pe care mulți oameni încă le mai cred

Există multe mituri vechi în care cred încă mulți oameni în societatea de astăzi. Iată 12 dintre cele mai populare și interesante mituri care au fost dezmințite cu mult timp în urmă.

Ultimele fotografii ale unor oameni celebri făcute înainte de a muri

Vedeți aici fotografii ale unor celebrități făcute cu puțin timp înainte de moartea lor. Idolii milioanelor de oameni, geniile, celebritățile populare - uneori nici nu ne gândim că sunt doar oameni în primul rând și că nu sunt nemuritori ca toți ceilalți.

Electrocasnice, cum să alegi cu înțelepciune și să nu ieși în pierdere

Cu înțelepciune și informații adecvate, poți alege cele mai bune electrocasnice. Descoperă sfaturi despre cum alegi produsul potrivit fără să pierzi bani și timp.

Cele mai amuzante și neașteptate momente din sport (16 fotografii)

Oselecție a celor mai interesante și amuzante fotografii de sport, care au fost selectate printre câștigătorii World Sports Photography Awards. În total, în cadrul competiției sunt prezentate 24 de nominalizări, fiecare dintre acestea având un câștigător, un medaliat cu argint și unul cu bronz.

Conservarea și depozitarea roșiilor: Iată ce poți face

Conservarea și depozitarea roșiilor: Roșiile sunt una dintre cele mai populare legume de grădină, dar trebuie să știți câteva lucruri înainte de a le depozita.

Cea mai veche hartă cerească s-a dovedit a fi uimitor de precisă, dar cine și cum a creat-o?

Descoperiți adevărul despre cea mai veche hartă cerească! Uimitor de precisă, dar cine și cum a creat-o? Aflați ce se știe și cum s-ar putea descoperi mai multe!