O delicatesă consistentă pentru micul dejun poate fi făcută cu ușurință în doar o jumătate de oră, dacă porniți cuptorul din timp pentru a o încălzi. Fulgii de ovăz instant se pot amesteca cu zahăr, suc și scorțișoară în timp ce se coc. Merele pot fi coapte fie în forme comune, fie în forme individuale.
Merele coapte sunt deosebit de consistente și gustoase dacă le adăugați brânză de vaci, miere sau gem.
Conținut articol
Alte toppinguri pentru merele coapte includ:
- cremă, smântână, unt, proteine, cașcaval, ciocolată, iaurt sau chiar cremă de brânză;
- prune uscate, sultane sau diverse fructe de pădure fără sâmburi;
- caise;
- banană;
- granola;
- citrice;
- caramel.
Dacă aveți o contraindicație pentru zahăr, puteți folosi sirop dulce pentru a face acest fel de mâncare și puteți mânca merele cu un ceai sau o cafea aromată. Atât copiii, cât și adulții îl vor adora.
Este potrivită atât pentru micul dejun, cât și pentru gustările de după-amiază. Un astfel de desert delicios poate fi pregătit chiar și pentru sărbătorile din perioada Postului Mare.
Rețeta de mere la cuptor cu fulgi de ovăz și scorțișoară
2
30
Ingrediente
2 mere mari, fără semne de stricăciune;
3 linguri de fulgi de ovăz instant;
1 lingură de zahăr;
5 g scorțișoară măcinată.
Metodă de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Se pregătesc ingredientele enumerate mai sus.
- Se amestecă ovăzul instant cu zahărul și scorțișoara măcinată într-un bol separat.
- Clătiți bine merele cu apă și apoi tăiați-le vârfurile.
- Îndepărtați cu grijă miezul și semințele din fructe fără a tăia merele în jumătăți, pentru a preveni deteriorarea părții inferioare și a pielii fructelor.
- Umpleți interiorul coșulețelor de mere cu amestecul uscat pregătit.
- Puneți merele în forma de copt.
- Acoperiți fructele cu “capacele”.
- Coaceți fructele cu umplutură timp de 20 de minute, până când devin aurii.
- Se scoate desertul din formă, apoi se decorează cu mentă.
- Serviți desertul la masă.
Notă
- Din această rețetă se vor obține 1 sau 2 porții.
- Merele pentru desert pot fi de orice soi. Cu toate acestea, dacă se folosesc mere acrișoare, conținutul de zahăr trebuie să fie ușor mărit.
- Pentru ca fructele să nu se lipească, este indicat să ungeți vasul de caserolă cu legume sau unt.
- Zahărul poate fi înlocuit cu miere, gem sau sirop, dacă se dorește. Cu toate acestea, este indicat să adăugați mierea atunci când merele au terminat de copt. Pentru a vă asigura că mierea se dizolvă bine, este indicat să topiți puțin în prealabil, timp de câteva minute, într-o baie de apă.
- Pentru o aromă mai bogată, în mere se pot adăuga nuci tocate (alune, migdale, nuci, caju, etc.) sau semințe (susan, in).
- Când merele sunt gata coapte, puteți presăra fructele cu zahăr pudră, dacă doriți.
- Merele pot fi servite calde sau reci.
- Trebuie remarcat faptul că nu numai merele, ci și perele pot fi coapte folosind o rețetă similară.
- Un astfel de fel de mâncare ca merele coapte cu fulgi de ovăz este foarte ușor de preparat și foarte util pentru organism, deoarece valoarea nutritivă a tuturor ingredientelor din ele este păstrată în concentrație maximă. Puteți prepara acest fel de mâncare apetisant pe tot parcursul anului. Este potrivit atât pentru mesele festive, cât și pentru cele de zi cu zi.

Citește și asta…
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
- Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare ÎnghițiturăGogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.
- Reteta autentica de salata CaesarReteta autentica de salata Caesar explicata pas cu pas. Invata cum sa creezi acest clasic culinar american si impresioneaza-ti invitatii cu gusturi autentice.