Migrenele sunt comparabile cu rănile în ceea ce privește intensitatea și severitatea durerii pe care o provoacă. Este o durere profundă și copleșitoare, care, cu toate acestea, are o diferență majoră: printr-un stil de viață sănătos și adoptarea unor remediilor simple și naturale, este posibil să previi sau să oprești uneori migrenele înainte ca acestea să își facă simțită prezența.
Conținut articol
Cum să învingi o migrenă
Medicamentele selectate de un medic, ținând cont de toți factorii și de vârstă, reprezintă o metodă dovedită de tratare și prevenire a migrenelor. Dar medicamentele sunt doar o parte din tactica de combatere a migrenelor. Uneori trebuie să ușurați rapid un atac, dar medicamentele necesare pur și simplu nu sunt la îndemână.
De asemenea, este important să aveți grijă de dumneavoastră și să înțelegeți cum să gestionați migrenele atunci când apar și să preveniți reaparițiile. Un stil de viață bine adaptat care promovează o stare de sănătate bună poate reduce frecvența și severitatea migrenelor, la fel ca și medicamentele.
A ști cum să gestionezi durerea de migrenă prin modificări ale stilului de viață și unele măsuri comportamentale, precum și prin medicamente, poate fi adesea cel mai eficient mod de a gestiona durerea de migrenă în cazul în care aceasta începe sau dacă durerea te ia prin surprindere.

Găsiți un mediu calm
La primul semn de migrenă, întrerupeți-vă activitățile obișnuite, dacă este posibil. Stingeți luminile. Migrenele cresc adesea sensibilitatea la lumină și la sunet. Relaxați-vă într-o cameră întunecată și liniștită. Dormiți dacă puteți.
Încercați terapia prin temperatură
Aplicați comprese calde sau reci pe cap sau pe gât. Compresele cu gheață au un efect de amorțire care poate amorți senzația de durere. Compresele calde și plăcuțele de încălzire pot ajuta la relaxarea mușchilor încordați. Un duș sau o baie caldă poate avea un efect similar.
Beți o băutură cu cofeină
În cantități mici, cofeina, de una singură, poate ameliora durerea migrenelor timpurii sau poate spori efectele de ameliorare a durerii ale paracetamolului, ibuprofenului și aspirinei. Cu toate acestea, aveți grijă. Consumul prea frecvent de cofeină poate duce ulterior la dureri de cap cauzate de sevraj.

Noapte bună
Migrenele vă pot împiedica să adormiți normal sau vă pot trezi noaptea. De asemenea, migrenele sunt adesea cauzate de un somn prost, așa că încercați să dormiți suficient.
Câteva sfaturi pentru a vă îmbunătăți somnul
Stabiliți ore regulate de somn. Treziți-vă și mergeți la culcare la aceeași oră în fiecare zi – chiar și în weekenduri. Dacă dormiți în timpul zilei, faceți sieste scurte. Dormitul mai mult de 20-30 de minute poate interfera cu somnul de noapte.
Relaxați-vă la sfârșitul zilei. Orice lucru care vă ajută să vă relaxați vă va ajuta să dormiți mai bine: ascultați muzică liniștitoare, faceți o baie caldă sau citiți cartea preferată.
Evaluați ceea ce mâncați și beți înainte de culcare. Exercițiile fizice intense, mesele grele, cofeina, nicotina și alcoolul pot interfera cu somnul.
Reduceți la minimum distracțiile
Păstrați-vă dormitorul pentru somn și intimitate. Nu vă uitați la televizor și nu luați cu dumneavoastră materiale de lucru. Închideți ușa dormitorului. Folosiți un ventilator pentru a înăbuși zgomotele care vă distrag atenția. Nu încercați să dormiți. Cu cât încercați mai mult să dormiți, cu atât vă simțiți mai rău.
Dacă nu puteți dormi, citiți sau faceți ceva până când vă simțiți somnoros. Verificați medicamentele. Medicamentele care conțin cofeină sau alte stimulente, inclusiv unele medicamente pentru migrene, pot interfera cu somnul.

Mâncați cu înțelepciune
Obiceiurile dvs. alimentare vă pot afecta migrenele. Să ne uităm la elementele de bază:
- Fiți consecvenți. Mâncați în jurul aceleiași ore în fiecare zi.
- Nu săriți peste mese. Postul crește riscul de migrene.
- Țineți un jurnal alimentar. Ținerea evidenței alimentelor pe care le consumați și a apariției migrenelor vă poate ajuta să identificați potențiali factori declanșatori alimentari.
- Evitați alimentele care declanșează migrenele. Dacă bănuiți că anumite alimente – cum ar fi brânza maturată, ciocolata, cofeina sau alcoolul – vă declanșează migrenele, eliminați-le din dieta dumneavoastră pentru a vedea ce se întâmplă.
Faceți exerciții fizice în mod regulat
În timpul activității fizice, organismul eliberează anumite substanțe chimice care blochează semnalele de durere din creier. Aceste substanțe chimice ajută, de asemenea, la ameliorarea anxietății și a depresiei, care pot agrava migrenele.
Obezitatea crește, de asemenea, riscul de dureri de cap cronice, așa că menținerea unei greutăți sănătoase prin exerciții fizice și dietă poate oferi beneficii suplimentare în combaterea migrenelor. Dacă medicul dumneavoastră aprobă, alegeți orice exercițiu care vă face plăcere. Mersul pe jos, înotul și ciclismul sunt exerciții utile. Dar este important să începeți încet. Exercițiile fizice excesiv de viguroase pot provoca migrene.

Gestionați stresul
Stresul și migrenele merg adesea mână în mână. Dacă nu puteți evita stresul zilnic, iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă gestiona migrenele:
- Faceți-vă viața mai ușoară. În loc să căutați modalități de a înghesui mai multe sarcini sau activități în ziua dumneavoastră, găsiți o modalitate de a uita de unele lucruri.
- Gestionați-vă timpul cu înțelepciune. Actualizați-vă lista în fiecare zi – atât la serviciu, cât și acasă. Delegați ceea ce puteți și împărțiți proiectele mari în bucăți ușor de gestionat.
- Luați-vă o pauză. Dacă vă simțiți copleșit, câteva întinderi lente sau o plimbare vioaie vă pot reda energia pentru a finaliza sarcina în cauză.
- Schimbați-vă atitudinea față de viață și rămâneți pozitiv. Dacă vă surprindeți gândindu-vă: “Este imposibil”, treceți la alte gânduri. Gândiți-vă: “Acest lucru va fi dificil. Dar pot să o fac”
- Bucurați-vă de timpul liber. Găsiți timp pentru a face ceva ce vă place, cel puțin 15 minute în fiecare zi. Poate fi un joc, o cafea cu un prieten sau un hobby. A face lucruri care vă fac plăcere este o modalitate naturală de a face față stresului.
Relaxați-vă
Respirația profundă prin diafragmă vă poate ajuta să vă relaxați. Concentrează-te pe inspirație și expirație încet și profund timp de cel puțin 10 minute în fiecare zi. De asemenea, vă poate ajuta să vă relaxați în mod conștient mușchii, câte un grup pe rând. Când ați terminat, stați în liniște timp de un minut sau două.

Țineți un jurnal al migrenelor
Ținerea unui jurnal vă poate ajuta să determinați ce vă declanșează migrenele. Acordați atenție la momentul în care încep migrenele, la ceea ce făceați în acest timp, la cât durează și la ceea ce, dacă este cazul, vă oferă ușurare. Până de curând, cel mai bun sfat era să evitați factorii declanșatori ai migrenelor.
Dar noile cercetări sugerează că aceasta ar putea crește sensibilitatea la potențialii declanșatori. O abordare mai utilă poate fi aceea de a învăța să faceți față acestor declanșatori ai migrenelor prin tehnici de gestionare comportamentală, cum ar fi identificarea și eliminarea gândurilor negative, învățarea relaxării și reducerea stresului.
Luptați pentru echilibru
A trăi cu migrene este o provocare zilnică. Dar alegerea unui stil de viață sănătos poate fi de ajutor. Cereți sprijin din partea prietenilor și a familiei. Dacă vă simțiți anxios sau deprimat, luați în considerare posibilitatea de a apela la consiliere. Credeți în capacitatea dumneavoastră de a face față durerii.
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.