1.6 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

NASA anulează lansarea rachetei Artemis I către Lună pe 27 septembrie din cauza unei furtuni tropicale

Date:

Share post:

Mult așteptata lansare a rachetei Artemis 1 de la NASA a fost anulată din nou din cauza unei furtuni tropicale care se preconizează că se va întări pe măsură ce se apropie de Florida

Misiunea NASA Artemis 1: NASA a anulat, din nou, lansarea rachetei Artemis 1, care era programată pentru 27 septembrie, marți, de la Centrul Spațial Kennedy. Ceea ce ar fi trebuit să fie o preluare 3 a misiunii sale istorice fără echipaj pe Lună, a fost anulată din cauza unei furtuni tropicale care se preconizează că se va întări pe măsură ce se va apropia de Florida, relatează agenția de știri AFP.

Este a treia amânare în ultima lună pentru zborul de testare a orbitei lunare cu manechine, dar fără astronauți, o continuare a programului de aselenizare Apollo al NASA de acum o jumătate de secol. Scurgerile de combustibil de hidrogen și alte probleme tehnice au cauzat amânările anterioare.

CITEȘTE ȘI
Telescopul James Webb: o nouă descoperire - Galaxii vechi, îndepărtate și neașteptat de strălucitoare

LANSAREA RACHETEI ARTEMIS 1 A FOST ANULATĂ, DIN NOU

În prezent se agită în Caraibe, se așteaptă ca furtuna tropicală Ian să devină un uragan până luni și să se lovească de coasta Golfului Florida până joi. Cu toate acestea, întregul stat se află în conul care arată traiectoria probabilă a centrului furtunii – inclusiv Centrul Spațial Kennedy al NASA.

Având în vedere incertitudinile previziunilor, NASA a decis sâmbătă să renunțe la tentativa de lansare planificată pentru marți și să pregătească în schimb racheta de 322 de picioare (98 de metri) pentru o posibilă întoarcere în hangarul său. Managerii vor decide duminică dacă o vor transporta de pe rampa de lansare.

organicsfood.ro

SE VA LANSA DIN NOU ARTEMIS 1?

Potrivit Associated Press, dacă racheta rămâne pe platformă, NASA ar putea încerca o încercare de lansare pe 2 octombrie, ultima oportunitate înainte de o perioadă de întrerupere de două săptămâni. Dar o revenire duminică târziu sau luni devreme ar însemna probabil o întârziere lungă pentru zborul de testare, împingându-l eventual în noiembrie.

CITEȘTE ȘI
Misiunea NASA de prăbușire a unui asteroid: Cine va investiga această "scenă a crimei" de salvare a lumii ?

MISIUNEA ARTEMIS 1 PE LUNĂ

Racheta Space Launch System este cea mai puternică rachetă construită vreodată de NASA. Presupunând că primul său zbor de testare va decurge bine, astronauții ar urma să urce la bord pentru următoarea misiune în 2024, ceea ce ar duce la o aselenizare pentru două persoane în 2025.

Citeste si asta…

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI
"Umanitate 1, Asteroizi 0": Nava NASA s-a prăbușit intenționat pe un asteroid
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Scrisoarea împăratului Carol al V-lea citită 500 de ani mai târziu. Cum a criptat textul?

cercetătorii au reușit în cele din urmă să descifreze complet textul și să afle despre ce scria Carol al V-lea. Să aflăm cum au rezolvat oamenii de știință această problemă și ce îl frământa pe regele spaniol?

Ce este “poluarea luminoasă”? Și în ce fel este periculoasă?

Poluarea luminoasă reprezintă un pericol subestimat care afectează somnul, ritmurile circadiene și chiar biodiversitatea. Acest articol oferă o privire detaliată asupra impactului poluării luminoase și propune soluții concrete pentru a minimiza riscurile asociate.

De ce femeile își folosesc creierul mai mult decât bărbații

Femeile folosesc în medie 7% din capacitatea creierului, comparativ cu doar 5% în cazul bărbaților, potrivit unor studii recente. Aceasta ar putea explica de ce femeile trec mai ușor de la o sarcină la alta. În plus, creierul femeilor îmbătrânește mai lent decât al bărbaților.

12 Mistere ale zilelor noastre la care oamenii de știință nu pot răspunde

12 dintre cele mai mari mistere științifice ale zilelor noastre. Acest articol vă duce într-o călătorie fascinantă prin enigmele care încă îi lasă pe oameni de știință fără răspunsuri. De la misterul materiei întunecate la enigma conștiinței umane, pregătiți-vă să fiți uimiți.

Cât timp poate rezista omenirea fără soare?

Află ce s-ar întâmpla dacă Soarele ar disparea! Descoperă modul în care viața pe Pământ ar fi afectată și strategiile de supraviețuire într-un scenariu cosmic fără precedent. Intră acum și explorează!

Cum funcționează calculatoarele cuantice

Descoperiți lumea fascinantă a calculatoarelor cuantice, unde posibilitățile tehnologice sunt practic nelimitate! Acest articol oferă o perspectivă detaliată asupra mecanismelor unice și misterioase care permit acestor mașini să execute calcule la viteze uimitoare.

Legendarul astronaut a declarat că pe Marte în curând vor găsi extratereștri – și iată de ce

Astronautul britanic Helen Sharman, care a ajuns în spațiul cosmic în 1991, este convinsă că în curând vom găsi extratereștri pe planeta Marte. Ea declară că dacă vom continua căutările, este foarte probabil să găsim dovezi ale existenței vieții. Descoperiri șocante ne așteaptă! Citiți articolul complet pentru a afla argumentele lui Sharman.

Motivul pentru care geocentrismul a dominat atât de mult timp

Descoperiți de ce geocentrismul, credința că Pământul se află în centrul Universului, a dominat gândirea umană și științifică pentru secole întregi, în ciuda provocărilor impuse de modelul heliocentric.