5.3 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Ouă Benedict, rețeta clasică

Date:

Share post:

Ouă Benedict, o rețetă clasică ce îmbină ouăle fierte cu bacon, felii de pâine prăjită. Aceasta rețetă clasică este perfectă pentru mic dejun sau brunch și poate fi personalizată în funcție de preferințele fiecăruia. Încearcă-o acum și bucură-te de gustul delicios!

zonia.ro

Celebrele ouă Benedict sunt o opțiune perfectă pentru micul dejun, combinând grăsimi, proteine și carbohidrați.

Pe scurt, este un sandviș format dintr-o felie de pâine prăjită, acoperită cu un ou poșat, o bucată de șuncă slabă și un sos hollandaise delicios. Este gata în câteva minute.

Cea mai grea parte este să faci un ou poșat. Avem nevoie de un produs nou. În acest caz, albușul își va păstra integritatea, iar gălbenușul va rămâne lichid în timpul procesului de gătire. Acesta este exact efectul pe care trebuie să îl obținem. La urma urmei, gălbenușul va acționa ca un al doilea sos.

Ouă Benedict, rețeta clasică Mâncare franțuzească
Ouă Benedict, rețeta clasică 11 Mâncare franțuzească

Ouăle poșate se fac fără coajă. Prin urmare, trebuie să cunoașteți câteva secrete. Mai întâi, oul se bate într-o farfurie sau într-o strecurătoare fină. În al doilea rând, se coboară în apă clocotită. În acest caz, albul nu se va dispersa în apă.

organicsfood.ro
CITEȘTE ȘI
Reteta autentica de salata Caesar

Este mai bine să gătiți doar un singur ou într-o cratiță sau oală. În al treilea rând, în apă se adaugă sare și oțet. Se poate folosi orice fel de oțet. Aceasta va ajuta proteina să se închege mai bine.

Consistența unui ou depinde de timpul de gătire. În medie, va dura 4 minute pentru a fierbe. În acest timp, albușul va fi fiert, dar gălbenușul va rămâne lichid.

Subtilitățile ouălor Benedict

Pentru a pregăti felul de mâncare, avem nevoie de ingrediente proaspete de calitate. Noi folosim orice fel de pâine. Dacă vrei să faci felul de mâncare mai sănătos, atunci ia pâine integrală. Se usucă pe o tigaie uscată pe ambele părți până când devine crocantă.

Baconul trebuie să fie prăjit, cu un strat subțire de grăsime. Dacă doriți să reduceți conținutul caloric al preparatului, folosiți o felie de șuncă fiartă în loc de bacon.

CITEȘTE ȘI
Prăjitură cu mere: O rețetă simplă
Ouă Benedict, rețeta clasică Mâncare franțuzească
Ouă Benedict, rețeta clasică 12 Mâncare franțuzească

Sosul Hollandaise merită o atenție deosebită. Se prepară destul de repede și este foarte delicat și bogat în arome.

Rețetă de ouă Benedict: rețeta clasică

Celebrele ouă Benedict sunt o opțiune perfectă pentru micul dejun, combinând grăsimi, proteine și carbohidrați.

Ingrediente

  • Ouă de pui – 2 buc;

  • Pâine integrală – 2 felii;

  • Șuncă – 2 felii;

  • Sare – un vârf de cuțit;

  • Oțet – ½ lingură;

  • Gălbenuș de ou – 1 ou;

  • Unt – 50 g;

  • Vin alb sec – 2 linguri;

  • Suc de lămâie – 1 linguriță.

Metodă de preparare

  • Într-o cratiță, se amestecă vinul alb cu gălbenușul de ou și un praf de sare. Folosiți un tel pentru a aduce amestecul la omogenitate. Puneți cratița pe baie de apă;
  • Se adaugă untul tăiat cubulețe în ou și se lasă să se topească complet. Se amestecă sosul cu telul de sârmă până se îngroașă;
  • Se ia sosul de pe foc, se adaugă o lingură de suc de lămâie și se amestecă bine;
  • Tăiați coaja de pe pâine. Se usucă miezul pe o tigaie uscată;
  • Într-o cratiță, încălziți apa împreună cu sarea și oțetul și, imediat ce începe să fiarbă, amestecați cu o lingură, faceți o pâlnie în centru, în care turnați oul. Se fierbe oul timp de aproximativ 4 minute;
  • Pe o felie de pâine, se pune o felie de șuncă, un ou și se toarnă sosul hollandaise.

Notă

  • Puteți fierbe un ou poșat. În acest caz, puneți oul crud într-o pungă de plastic unsă cu ulei vegetal pe interior. Punga se leagă în funcție de volumul conținutului și apoi se coboară în apa clocotită. Oul are, un timp de gătire de 4 minute!
Ouă Benedict, rețeta clasică Mâncare franțuzească
Ouă Benedict, rețeta clasică 13 Mâncare franțuzească

Citește și asta…

  • File de pui pane cu pesmet și ou, rețeta secretă pas cu pas
    File de pui pane cu aluat pufos. Află care sunt ingredientele secrete și cum prepari pas cu pas pentru rezultat delicios. Rețeta completă
  • Reteta perfecta pentru Caracatiță à la Gallega
    Caracatița à la Gallega – descoperă cum să gătești acest deliciu spaniol acasă. O rețetă simplă, plină de savoare și tradiție, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare.
  • Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasă
    Ficăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
  • Salată de cartofi cu ouă și hering
    Salată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
  • Carne în stil francez cu smântână și brânză
    Carnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
Ouă Benedict, rețeta clasică Mâncare franțuzească
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Mic dejun cu brânză de vaci cu fulgi de ovăz crocanți

Castron de brânză de vaci cu fulgi de ovăz crocanți. Această rețetă este un fel de mâncare sănătoasă...

Tocană de carne delicioasă cu trei ingrediente. Eu o numesc “Pentru leneși”

Toată lumea ar trebui să încerce această capodoperă, care va hrăni o familie flămândă, practic fără niciun efort....

Turtă dulce de Crăciun, rețetă veche de 600 de ani

Turta dulce de Crăciun de Nürnberg este un desert tradițional german, originar din Nürnberg, Germania. Această rețetă este pentru turtă dulce de Nürnberg, veche de 600 de ani, rețeta originală care era coaptă într-un cuptor de cărămidă și apoi ruptă în bucăți.

Ovăz cu fructe de iarnă

Ovăz cu fructe de iarnă - te încălzește din interior și are un gust minunat de aromat Scor de...

Salată verde cu smochine, bacon, feta și dressing balsamic

Crocantă cu un pansament balsamic dulce și acru completează combinația delicioasă de smochine cu aromă dulce, feta picantă...

Prăjitură cu mere: O rețetă simplă

Aceasta este o rețetă simplă și bine testată pentru cea mai bună prăjitură cu mere pe care o veți gusta vreodată. Aluatul va avea exact textura potrivită, aroma îți va lăsa gura apă si se va topi în gură.

Carne de porc marinată la grătar cu ceapă și condimente

Rețetă irezistibilă de carne de porc marinată la grătar, îmbogățită cu ceapă și condimente aromate. Ideală pentru cina în familie sau petreceri în aer liber.

Dulceață de mure cu vanilie rețetă pas cu pas

Descoperă acum secretele dulceaței perfecte! Mure proaspete, vanilie aromată și sfaturi prețioase te așteaptă pentru a crea gemul perfect în doar 30 de minute!