Adorăm vinetele și, atâta timp cât sunt proaspete, le gătim tot timpul, încercând să obținem destule pentru toată iarna. Vă arătăm cum le facem noi cu paste în loc de carne. Acest fel de mâncare este foarte hrănitoare și delicioasă.
Ingrediente:
- Vinete – 400 gr
- Ceapă – 150 gr
- Roșii – 250 g
- Usturoi – 1 cățel mare
- Pătrunjel – 1/2 buchet
- Brânză Bresa – 100 g
- Ierburi aromatice uscate – 1/2 linguriță.
- Sare, piper – după gust
- Ulei vegetal – pentru prăjire
- Paste – 250 gr (greutate în stare uscată)
Cum se prepară:
Începem prin a pregăti vinetele. Le tăiem în bucăți mari, le punem într-un castron, le sărăm bine, le amestecăm și le lăsăm timp de 10 minute pentru a le face suc.
După aceea, stoarceți-l. În acest fel, vinetele vor scăpa de amărăciune, nu vor absorbi mult ulei la prăjire și se vor prăji mult mai repede decât cele nepresate.
Puneți vinetele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal (nu aveți nevoie de mult ulei). Se prăjesc la foc mare timp de 5 minute, amestecând din când în când. Vinetele trebuie să se rumenească uniform pe toate părțile.
Apoi se adaugă ceapa, nu prea groasă, tăiată în sferturi de inele. Se fierbe încă 2 minute, amestecând continuu.
Apoi, puneți în tigaie roșiile tăiate în bucăți mari și stoarceți un cățel mare de usturoi. Se presară ierburile aromatice, sare și piper după gust. Prăjiți legumele încă 2 minute.
Asta e! Adăugați pastele fierte la legume, presărați cu ierburi proaspete (pătrunjelul este cel mai bun) și brynza mărunțită. Se amestecă și se servește.
Ar fi prea modest să spunem că este delicios. Este superb! Și, de asemenea, o masa consistentă. În mod surprinzător, este de fapt aproape la fel de bun ca și cu carne.
Citește și asta…
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
- Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare ÎnghițiturăGogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.
- Reteta autentica de salata CaesarReteta autentica de salata Caesar explicata pas cu pas. Invata cum sa creezi acest clasic culinar american si impresioneaza-ti invitatii cu gusturi autentice.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.