În interiorul cochiliei roșiatice și crocante se află bucăți suculente de file de pește. Peștele alb prăjit în pane cu apă minerală este delicios și nu este greu de preparat. Pentru pane, pur si simplu amestecati apa minerala cu ingredientele ramase.
Tăiați peștele în bucăți, acoperiți cu făină și făină de porumb, apoi scufundați-l în faina și prăjiți până devine crocant. Este gata o masă sățioasă, care poate fi combinată minunat cu o salată proaspătă.
- 4 Porții
- 30 min
Ingrediente
- 150 g făină
- 80 g amidon de porumb
- 1 linguriță praf de copt
- sare, după gust
- 450 ml apă minerală, spumante
- 800 g file de pește alb
- piper negru, după gust
- 300-400 ml ulei vegetal
Metoda de preparare:
- Amestecă praful de copt, 120g făină, 40g amidon și 1 linguriță sare într-un castron.
- Adăugați apă minerală, amestecați bine pentru a evita cocoloașe.
- Amestecați făina rămasă și amidonul de porumb într-un castron.
- Tăiați peștele fileuri în bucăți mici.
- Asezonați cu sare și piper.
- Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu-mare.
- Aruncați peștele în amestecul uscat, scuturând excesul.
- Apoi înmuiați fiecare bucată în aluatul.
- Adăugați pe rând în tigaie și prăjiți câteva minute pe fiecare parte pentru a se rumeni bine.
- Puneți peștele alb prăjit pe prosoape de hârtie pentru a scurge excesul de grăsime.

Citește și asta…
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
- Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare ÎnghițiturăGogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.
- Reteta autentica de salata CaesarReteta autentica de salata Caesar explicata pas cu pas. Invata cum sa creezi acest clasic culinar american si impresioneaza-ti invitatii cu gusturi autentice.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.
*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.