Plăcinta aerisită de mere cu aluat de drojdie de scorțișoară este delicioasă, moale și aerisită. Merele se armonizează minunat între aluatul de drojdie și aluatul de crumble. Stratul de dulceață de mere acoperit cu gem între straturile de aluat o face un deliciu.
- 8 porții
- 210 min
Ingrediente
Aluat de drojdie
- 50 g drojdie
- 150 g lapte, cald
- 100 g unt, topit
- ½ linguriță de sare
- 2 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 450 g de făină
Topping
- 3-4 mere
- 200 g gem, după gust
Streusel
- 125 g unt, înmuiat
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 50-100 g fulgi de migdale, opțional
- 1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
Aluat cu drojdie
- Se încălzește puțin laptele.
- Se amestecă drojdia și se lasă să stea timp de 10 minute.
- Cerneți făina pentru a o slăbi și adăugați-o la drojdie.
- Se bat ouăle, se adaugă sarea, zahărul și untul topit.
- Se frământă totul până se obține un aluat de drojdie omogen.
- Acoperiți aluatul cu un prosop.
- Lăsați-l să crească într-un loc cald timp de 2 ore.
- Întindeți aluatul și așezați-l pe o foaie de copt sau pe o tavă dreptunghiulară. tavă de copt.
- Acoperiți cu un prosop și lăsați să crească pentru încă 20-30 de minute.
Topping
- Se taie merele felii și se amestecă cu scorțișoară într-un bol.
- Amestecați făina, untul înmuiat și zahărul pentru a obține firimituri.
- Presărați aluatul de drojdie în tava de copt cu gem.
- Presărați felii de mere deasupra.
- Acoperiți cu aluatul de crumble.
- Presărați prăjitura crumble cu felii de migdale, dacă doriți.
- Coaceți tarta cu mere și crumble în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.
Ustensile
- robot de bucătărie
- cuțit
- placă de tăiat
- tavă de copt
- spatula
Citește și asta…
- File de pui pane cu pesmet și ou, rețeta secretă pas cu pasFile de pui pane cu aluat pufos. Află care sunt ingredientele secrete și cum prepari pas cu pas pentru rezultat delicios. Rețeta completă
- Reteta perfecta pentru Caracatiță à la GallegaCaracatița à la Gallega – descoperă cum să gătești acest deliciu spaniol acasă. O rețetă simplă, plină de savoare și tradiție, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare.
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.
*Toate produsele prezentate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.