Aluatul de foietaj crocant are o umplutură suculentă de mere cu aromă de scorțișoară și nucșoară. Este o rețetă ușoară pentru spalier, care este perfectă pentru sezonul de toamnă.
Ingrediente
- 800-1000g mere
- ½ lămâie
- 50g unt
- 30g amidon de porumb
- 30g făină, + pentru stropire
- 150g zahăr brun
- ¹⁄₂ – 1 linguriță scorțișoară
- 1 praf de nucșoară
- 450-500 g aluat foietaj
- 1 lingură ulei vegetal
- 1-2 linguri nuci, după gust
- 1 mână de stafide, după gust
Metoda de preparare
- Decojiți, curățați și tăiați merele.
- Adăugați sucul de lămâie și 30g unt topit și amestecați.
- Adăugați amidonul, făina, zahărul, scorțișoara și nucșoara și amestecați din nou.
- Adăugați nucile și stafidele tocate.
- Întindeți aproximativ jumătate din aluat subțire pe o suprafață de lucru cu făină.
- Ungeți o tavă arcuită de 10 inchi (26 cm) cu ulei vegetal.
- Puneți stratul de aluat în el și apăsați pe fund și pe părțile laterale. .
- Presărați merele peste aluat .
- Întindeți a doua parte de aluat și tăiați-o în mai multe fâșii egale.
- Puneți fâșiile pe mere într-un model de grilă.
- Tăiați excesul de aluat, ciupiți marginile aluatului.
- Se zdrobește aluatul cu restul de unt topit .
- Puneți plăcinta cu mere într-un cuptor preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute și coaceți până se rumenește.

Citește și asta…
- File de pui pane cu pesmet și ou, rețeta secretă pas cu pasFile de pui pane cu aluat pufos. Află care sunt ingredientele secrete și cum prepari pas cu pas pentru rezultat delicios. Rețeta completă
- Reteta perfecta pentru Caracatiță à la GallegaCaracatița à la Gallega – descoperă cum să gătești acest deliciu spaniol acasă. O rețetă simplă, plină de savoare și tradiție, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare.
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.