Riscul de răceală crește considerabil în timpul sezonului rece. Dacă vremea este instabilă și corpul este slăbit de stres, efort și alte “farmece” ale vieții moderne, nu veți avea mult timp să așteptați probleme. Iar în prag de sărbători nu vrei să te îmbolnăvești! Așadar, este timpul să ne gândim la modalități și mijloace eficiente de prevenire a răcelii și gripei.
Conținut articol
Imunitatea este principalul lucru
Un sistem imunitar sănătos și puternic este probabil cea mai bună protecție împotriva răcelii (și nu numai!). Cum să aveți grijă de ea, care sunt mijloacele disponibile pentru a o menține și a o întări, aceste articole vă vor spune:
Asigurați-vă că includeți fructe și legume în dieta dumneavoastră. De Revelion sunt portocalele și mandarinele, iar acestea sunt cunoscute pentru că conțin multă vitamina C, care, printre altele, ne ajută sistemul imunitar. Dacă nu ești alergic la citrice, să mănânci mai multe dintre ele este un deliciu!

Rețete ușoare pentru un sistem imunitar sănătos
Dați-le un schimb bun stimulatorilor de imunitate pe tot parcursul sezonului rece, până când se termină epidemiile de gripă și gripă.
- Băutură de lămâie și miere
Adăugați 1 linguriță de miere și suc de lămâie la un pahar de apă călduță fiartă. Se amestecă, se bea dimineața pe stomacul gol. Cursul este de 1 săptămână, se efectuează astfel de cursuri lunar.
- Băutură de citrice cu miere și nuci
Se amestecă sucurile proaspete de lămâie, portocală și grapefruit. se diluează 0,5 cană de amestec cu apă fiartă în proporție de 1:1. Se adaugă 2 lingurițe de miere și miezul de nucă mărunțit fin, se amestecă. Luați acest remediu timp de 2-3 săptămâni, de 2-3 ori pe zi, între mese. Citește și:
Cele mai “de iarnă” alimente
Ghimbirul, mierea și măceșele sunt alimente foarte “hibernale”, aliații noștri fideli în lupta împotriva răcelii. În ceea ce privește băuturile cu aceste ingrediente, acestea sunt minunat de gustoase, încălzitoare și reparatoare.
Nu așteptați să vă îmbolnăviți: asigurați-vă că beți ceai fierbinte de ghimbir cu miere atunci când sunteți răcit sau luați sirop sau decoct de măceșe ca prevenție dimineața.

- Ceai de ghimbir cu scorțișoară pentru a te încălzi
Se curăță și se dă pe răzătoare o bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir (ar trebui să aveți aproximativ 1 lingură de amestec de ghimbir).
Rupeți 2 bețișoare de scorțișoară în bucăți (dacă nu aveți bețișoare, luați 1 linguriță de scorțișoară măcinată, deși acest lucru este mai puțin eficient).
Puneți ghimbirul și scorțișoara într-o cratiță sau oală, adăugați 4 muguri de cuișoare, turnați 300 ml de apă, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 15-20 de minute.
Se strecoară decoctul și se adaugă miere după gust. Ar trebui să fie folosit ca băutură pentru consumul zilnic.
- Ceai de trandafir cu miere
Se toarnă 4 linguri de măceșe tocate într-un termos cu 1 litru de apă clocotită, se infuzează timp de o oră, se strecoară. Se infuzează timp de o zi, adăugând miere după gust.
Alte rețete și recomandări pentru utilizarea ghimbirului, măceșului și a mierii pentru a preveni răceala pot fi găsite în articole:
Ceapa este un prieten de încredere
Remediul este simplu și de încredere: radeți o ceapă și inhalați aroma pulpei rezultate timp de 10-15 minute. Usturoiul poate fi folosit în același mod.
Dacă efectuați o astfel de procedură în fiecare zi, în special în timpul epidemiilor de gripă, șansele de a vă îmbolnăvi vor fi reduse semnificativ. Da, este neplăcut. Dar este neplăcut să te îmbolnăvești, de asemenea! Dacă nu vă place această rețetă, încercați alte moduri de a folosi ceapa:

În plus, sunt utile ceaiurile regulate cu plante condimentate care au efecte antivirale, bactericide și imunostimulatoare. Există mai multe rețete – alegeți una sau alta în funcție de starea de spirit și de gustul dumneavoastră.
Rețetă 1
Pregătiți un amestec de ceai din 250 g de frunze de ceai negru și ceai de plante uscate și zdrobite:
- 2 linguri de mentă;
- 2 lingurițe de sunătoare de sunătoare;
- 1 lingură de cimbru;
- 1 lingură de rădăcină de valeriană.
Se amestecă bine ingredientele.
Păstrați amestecul într-un borcan de sticlă bine închis.
Se prepară sub formă de ceai (1 linguriță. 1 cană de apă clocotită) și se bea cu miere după gust.

Rețetă 2
Se amestecă cu grijă ierburile uscate și zdrobite luate în proporții egale:
- oregano;
- mentă;
- cimbru;
- balsam de lămâie;
- sunătoare;
- frunze de coacăze negre;
- frunze de căpșuni sălbatice;
- boabe de coacăze negre;
- zmeură;
- măceșe.
1 lingură de colecție se infuzează într-un termos cu un pahar de apă clocotită, se infuzează timp de 1 oră, se strecoară.
Se bea de 3-4 ori pe zi, câte 1 cană, adăugând miere după gust. Cursul este de 2-3 săptămâni, apoi ar trebui să alegeți un alt ceai din plante.
Rețetă 3
1 linguriță de salvie, cimbru sau rozmarin uscat zdrobit, se toarnă un pahar de apă clocotită și se infuzează sub capac timp de 5-10 minute.
Se strecoară, se adaugă mierea și lămâia. Beți această băutură zilnic, alternând plantele.

Virușii sunt puternici, dar, după cum vedeți, avem destule mijloace pentru a-i contracara. Verifică-ți programul de prevenție cât mai devreme și nu lăsa răcelile să-ți strice sărbătorile! Rămâneți sănătoși!
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.