1.6 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Rugăciunile nașilor. Cum sa te rogi pentru finii tai

Date:

Share post:

Rugăciunea nașilor la botezul unui copil

Cel care a dat robului/roabei Tale [N] L-a eliberat de păcat prin Sfântul Botez și i-a dăruit ca pe un condiment înnoirea vieții. Doamne, Stăpânul Tău, dăruiește ca lumina chipului Tău să strălucească veșnic în inima robului Tău. Păzește pavajul credinței lui nepăzit de dușmani, păstrează-i haina nepătată și nevătămată a nepătrunsului său; fii milostiv cu el. [acesteia] și pe noi, părinții lui, în funcție de abundența indulgențelor voastre.

zonia.ro

Că în această sfântă taină a fost binecuvântat și proslăvit numele preasfânt și milostiv al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

Rugăciunea nașilor pentru finii lor

Dumnezeule atotputernic și atotputernic, ne rugăm ție pentru robii tăi [N]pe care i-ai învrednicit unul cu altul, punându-i sub puterea sfintei tale taine și încununându-i cu un înger păzitor, ca să-i slăvești în dragoste și să le dăruiești copii sănătoși și un cămin fericit. Iar pe noi, nevrednicii, luminează-ne și întărește-ne ca să le stăm alături așa cum se cuvine, cu rugăciune și sfat bun, ca martori și împlinitori statornici ai voinței tale dumnezeiești și ai sfintelor tale rânduieli, și ca părinți de suflete, ca părtași la sfânta împlinire a acestei familii.

CITEȘTE ȘI
Rugăciune la timp de necaz către Sfântul Spiridon

Doamne, dăruiește-le lor și nouă, ca ori de câte ori ne vom aduna într-un singur duh, să Te slăvim, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Citește și asta…

  • Hinduismul și budismul: asemănări și diferențe
    Descoperă asemănările dintre hinduism și budism, două religii cu origini comune în India. Află care sunt cele mai importante 7 deosebiri dintre ele, de la rolul karmei și al renunțării până la statutul lui Buddha și al zeilor.
  • Care este diferența dintre religie și ideologie
    Descoperă diferența subtilă, dar crucială, dintre religie și ideologie și cum acestea influențează modul în care înțelegem lumea și ne raportăm la valorile noastre.
  • Unde a fost Iisus între moartea și învierea Sa: clarificări biblice
    După moartea lui Iisus, speculațiile cu privire la locul în care a fost în cele trei zile dintre moarte și înviere sunt discutate. Există mai multe interpretări, dar scripturile oferă puține informații precise. Un pasaj din Luca 23:42 sugerează că Iisus a mers în rai, unde a fost întâlnit de un tâlhar credincios. Un alt pasaj, 1 Petru 3:18-20, indică faptul că Iisus a anunțat spiritele din închisoare. Cu toate acestea, biblia nu detaliază aceste evenimente în mod clar.
  • Isus s-a considerat Dumnezeu? Adevăr sau Interpretare?
    Dacă te întrebi dacă Isus s-a considerat pe sine Dumnezeu, răspunsurile diferă. Bart Ehrman argumentează că Isus nu s-a autoproclamat Dumnezeu. Vei descoperi mai multe în videoclipul său.
  • Irod cel Mare: Regele Paranoic al Evreilor!
    Explorează viața controversată a lui Irod cel Mare, de la crimele îngrozitoare până la magnificele sale proiecte de construcție, explorează viața unui rege care a lăsat o amprentă indelibilă în istoria Israelului.
Rugăciunile nașilor. Cum sa te rogi pentru finii tai Biserica Ortodoxă

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

organicsfood.ro
CITEȘTE ȘI
Rugăciune la Sfântul Partenie pentru dezlegare de farmece și blesteme
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Serafimii sunt al doilea rang după Dumnezeu. Cum au făcut ordine “îngerii de putere” creștini?

Serafimii, gardienii supremi ai cerurilor, joacă un rol esențial în menținerea echilibrului dintre bine și rău. Descoperă influența lor în tradiția creștină și cum protejează ei lumina divină.

Iepurașul de Paște: cine este, de unde a venit și cum este asociat cu Paștele

Iepurașul de Paște, un simbol traditional al Sărbătorii Pascale, a devenit un personaj popular in ultimii 150 de ani. Descoperă cine este, de unde a venit și cum este asociat cu Paștele! Află și ce alte tradiții și ritualuri sunt asociate cu acest sărbătorit eveniment!

Cartea întâia a Regilor – Vechiul Testament

Cartea I a Regilor (sau Cartea I a lui Samuel) este a patra dintre cele 12 cărţi istorice...

Leviticul – cartea a treia a lui Moise

A treia carte a lui Moise, Leviticul, din Vechiul Testament conține o listă lungă de reguli pentru modul în care oamenii trebuiau să trăiască și să se închine lui Dumnezeu. Conține dispoziții referitoare la sacrificii, preoție, sărbători; regimul pământului și al caselor; unele porunci alimentare și reguli de purificare a oamenilor.

Rugăciune pentru împăcare

Această rugăciune pentru împăcare trebuie rostită atunci când nu vă înțelegeți sau vă certați cu cei dragi, fie...

Rugăciune pentru ajutarea celor necăjiți

Rugăciune pentru ajutarea celor necăjiți. Doamnă Preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Spune în fiecare vineri rugăciunea pentru ieșirea din păcat.

Spune în fiecare vineri rugăciunea pentru ieșirea din păcat. Citită cu sufletul curat, rugăciunea îți este de mare ajutor.

Acatistul pentru binecuvântare și ocrotire

Condacul 1 Cine este Aceasta, ca zorile de albă şi curată?E Împărăteasa rugăciunii, e rugăciunea întrupată.Stăpână Porfirogenetă şi Doamnă...