Cancerul este o boală a stilului de viață a cărei cauză poate fi urmărită din mai mulți factori, inclusiv genetica, expunerea la razele UV și alte raze dăunătoare, îmbătrânirea, consumul de tutun, lipsa exercițiilor fizice și alimentația necorespunzătoare.
Obiceiurile alimentare joacă un rol foarte important în determinarea probabilității de a dezvolta boli ale stilului de viață precum obezitatea, cancerul, diabetul și altele. Suntem ceea ce consumăm și o dietă echilibrată și sănătoasă joacă un rol esențial în prevenirea bolilor care decurg din dezechilibrele stilului de viață.
Simptomele cancerului includ formarea de bulgări ciudate, pierderea în greutate, modificarea mișcărilor și obiceiurilor intestinale și oboseală. Studiile au descoperit că probabilitatea ca oamenii să fie diagnosticați cu cancer este extrem de mare atunci când modificările stilului de viață sunt făcute rapid, una din două persoane fiind susceptibile la acestea.
Cel mai bun lucru de făcut este să vă asigurați că aceștia iau toate măsurile pentru a preveni boala. Un stil de viață sănătos care vizează găsirea și menținerea unui echilibru este cheia pentru prevenirea cancerului.

Băutura care ar putea crește riscul de cancer
Un studiu recent și-a propus să găsească cei mai importanți factori care ar putea duce la cancer. Consumul de tutun, obezitatea și îmbătrânirea au fost predominante printre alți factori care au condus la cancer.
În plus, s-a găsit o băutură care ajută la creșterea riscului de cancer și neconsumul reduce riscul cu 31%. Este extrem de remarcabil cum eliminarea unei băuturi din consumul obișnuit ar putea reduce semnificativ riscul unei astfel de boli mortale precum cancerul.
Băutura menționată mai sus este alcoolul, care a fost menționat într-un studiu realizat de International Journal of Cancer. Cercetătorii au folosit o metodă care a examinat variantele genelor asociate cu consumul de alcool în populațiile asiatice.
S-a descoperit că persoanele cu intoleranță genetică la alcool au un risc redus cu 31% de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Atunci când acești oameni cu toleranțe mai scăzute consumau alcool în mod regulat, s-a descoperit că au cel mai mare risc de a dezvolta boala, iar persoanele care nu erau intoleranți, dar erau consumatori obișnuiți aveau, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta cancer.
Etanolul este o componentă majoră a alcoolului care se descompune în acetaldehidă, care este un cancerigen cunoscut. Acetaldehida nu numai că dăunează ADN-ului, ci și împiedică procesul de reparare a celulelor, făcând daunele permanente și aproape ireversibile.
Acest lucru permite, de asemenea, celulelor canceroase să se înmulțească și să crească și poate afecta creșterea și diviziunea altor celule, ducând la deteriorarea țesuturilor și la creșterea absorbției altor agenți cancerigeni.
Alcoolul poate afecta, de asemenea, glandele salivare. Poate provoca boli ale gingiilor, carii dentare, ulcere esofagiene, hemoragii interne și hemoroizi. Pe lângă aceste afecțiuni, se știe că alcoolul provoacă reflux acid și alte tulburări digestive în organism și ar trebui consumat cu moderație, cu măsurile de precauție adecvate.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.
*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.