1.5 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Sari peste această băutură care creste riscul de cancer

Date:

Share post:

Cancerul este o boală a stilului de viață a cărei cauză poate fi urmărită din mai mulți factori, inclusiv genetica, expunerea la razele UV și alte raze dăunătoare, îmbătrânirea, consumul de tutun, lipsa exercițiilor fizice și alimentația necorespunzătoare.

zonia.ro

Obiceiurile alimentare joacă un rol foarte important în determinarea probabilității de a dezvolta boli ale stilului de viață precum obezitatea, cancerul, diabetul și altele. Suntem ceea ce consumăm și o dietă echilibrată și sănătoasă joacă un rol esențial în prevenirea bolilor care decurg din dezechilibrele stilului de viață.

Simptomele cancerului includ formarea de bulgări ciudate, pierderea în greutate, modificarea mișcărilor și obiceiurilor intestinale și oboseală. Studiile au descoperit că probabilitatea ca oamenii să fie diagnosticați cu cancer este extrem de mare atunci când modificările stilului de viață sunt făcute rapid, una din două persoane fiind susceptibile la acestea.

Cel mai bun lucru de făcut este să vă asigurați că aceștia iau toate măsurile pentru a preveni boala. Un stil de viață sănătos care vizează găsirea și menținerea unui echilibru este cheia pentru prevenirea cancerului.

Alcoolul: cât de sănătos este, de fapt?
Alcoolul: cât de sănătos este, de fapt?

Băutura care ar putea crește riscul de cancer

Un studiu recent și-a propus să găsească cei mai importanți factori care ar putea duce la cancer. Consumul de tutun, obezitatea și îmbătrânirea au fost predominante printre alți factori care au condus la cancer.

organicsfood.ro
CITEȘTE ȘI
4 Semne de dezechilibru hormonal care se maschează sub forma unor schimbări legate de vârstă și erori alimentare

În plus, s-a găsit o băutură care ajută la creșterea riscului de cancer și neconsumul reduce riscul cu 31%. Este extrem de remarcabil cum eliminarea unei băuturi din consumul obișnuit ar putea reduce semnificativ riscul unei astfel de boli mortale precum cancerul.

Băutura menționată mai sus este alcoolul, care a fost menționat într-un studiu realizat de International Journal of Cancer. Cercetătorii au folosit o metodă care a examinat variantele genelor asociate cu consumul de alcool în populațiile asiatice.

S-a descoperit că persoanele cu intoleranță genetică la alcool au un risc redus cu 31% de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Atunci când acești oameni cu toleranțe mai scăzute consumau alcool în mod regulat, s-a descoperit că au cel mai mare risc de a dezvolta boala, iar persoanele care nu erau intoleranți, dar erau consumatori obișnuiți aveau, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta cancer.

Etanolul este o componentă majoră a alcoolului care se descompune în acetaldehidă, care este un cancerigen cunoscut. Acetaldehida nu numai că dăunează ADN-ului, ci și împiedică procesul de reparare a celulelor, făcând daunele permanente și aproape ireversibile.

Acest lucru permite, de asemenea, celulelor canceroase să se înmulțească și să crească și poate afecta creșterea și diviziunea altor celule, ducând la deteriorarea țesuturilor și la creșterea absorbției altor agenți cancerigeni.

CITEȘTE ȘI
Calabash: Calorii și analiză nutrițională

Alcoolul poate afecta, de asemenea, glandele salivare. Poate provoca boli ale gingiilor, carii dentare, ulcere esofagiene, hemoragii interne și hemoroizi. Pe lângă aceste afecțiuni, se știe că alcoolul provoacă reflux acid și alte tulburări digestive în organism și ar trebui consumat cu moderație, cu măsurile de precauție adecvate.

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Citește și asta…

Sari peste această băutură care creste riscul de cancer Alcool

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI
Ceaiul de salvie, beneficii și efecte secundare
viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Cum să întăriți sistemul imunitar și să evitați infectarea cu viruși?

Sistemul imunitar este un sistem de apărare complex și foarte eficient. Uneori, însă, poate fi copleșit. Acest articol explorează cum să întăriți sistemul imunitar și să evitați infecția cu viruși.

De ce nu poți dormi fără pernă?

Dormitul fără pernă poate provoca dureri de cap și dureri musculare, poate exacerba osteocondroza și poate adăuga riduri neplăcute pe față. P

Porumb pe știuleți: Analiza caloriilor și a nutriției

Porumb pe știulete: calorii, proteine, carbohidrați și grăsimi în 100 de grame, uncie, un porumb pe știulete și...

Merele: 7 efecte neașteptate asupra sănătății, potrivit cercetărilor

Ce preferi: două mere întregi sau patru jumătăți? - a fost întrebat Euclid. - Patru jumătăți, bineînțeles", a răspuns...

Alimentația gravidei în prima lună de sarcină. Ce să mănânci și ce alimente să eviți

Alimentația gravidei în prima lună de sarcină. Ce să mănânci și ce alimente să eviți. Dieta din prima lună de sarcină joacă un rol important în sănătatea și dezvoltarea fătului. Acest articol îți va spune ce alimente să incluzi în dieta ta și care sunt mai bine evitate în prima lună de sarcină.

Cicoarea scade glicemia și îmbunătățește digestia: beneficii și riscuri

Toate părțile de cicoare - rădăcinile și semințele, precum și frunzele și florile uscate - sunt folosite în fitoterapie, în bucătărie și în medicină. Este plină de nutrienți și poate ajuta, de asemenea, la gestionarea greutății, digestie și întărirea mușchiului cardiac.

Igiena intimă a femeilor: importanța și regulile de urmat pentru menținerea sănătății

Află cât de crucială este igiena intimă în păstrarea sănătății femeilor și principalele motive pentru care respectarea normelor de igienă este imperativă.

6 Alimente bogate în magneziu. Care sunt beneficiile oligoelementului?

Alimentele bogate în magneziu sunt deosebit de importante pentru sănătatea noastră. Acest oligoelement joacă un rol critic în...