1.6 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Teoria ghindei pentru a-ți descoperi talentul

Date:

Share post:

Teoria ghindei a lui James Hillman, un cunoscut psihanalist american, este foarte interesantă pentru că presupune că fiecare dintre noi are un talent înnăscut, un demon care abia așteaptă să fie redescoperit, un destin de care suntem legați Vocații la naștere care se manifestă adesea. mai liber în copilărie.

zonia.ro

Pentru a îmbunătăți conceptul, să ne gândim la copaci. O sămânță de stejar este obligată să dea viață unui stejar în timp, nu unui pin sau frasin sau brad. Fiecare stejar are de fapt unele caracteristici speciale care îl fac unic, dar este întotdeauna stejar. Și așa ni se întâmplă nouă, oamenii, spune Hillman, care ne naștem cu unul sau mai multe talente speciale și de multe ori le uităm pe parcurs.

Care este chemarea naturală a lui James Hillman?

Asta argumentează Hillman

„Fiecare dintre noi realizează că există mult mai multe lucruri în propriile noastre vieți decât le-ar putea defini vreodată miile de teorii care au fost formulate până acum. Cine nu a avut, măcar o dată în viață, un fel de iluminare care să ne ducă acolo unde suntem acum? Acel ceva ne-a lovit ca un fulger. După „bucătul tunetului” am știut ce trebuie să facem și am făcut-o. Dintr-o dată am avut o mai mare conștientizare a noastră.”

Așa că suntem ca ghindele, în ciuda teoriilor că vrem să fim rezultatul contextului antropologic, ecologic, social și familial. În realitate, aceste condiționări externe ne afectează, dar suntem diferiți de ele. Problema cu apelarea este că în marea majoritate a cazurilor uităm de asta. Dar atenție, viziunea lui Hillman nu este atât de fatalistă pe cât ar părea la prima vedere, el crede mai degrabă că individul este responsabil pentru propriile alegeri și depinde de fapt dacă este posibil sau nu, daimonul, vocația înnăscută să-l contacteze din nou. , motiv pentru care am decis să locuim aici.

CITEȘTE ȘI
Test psihologic: ce spune culoarea ta preferată despre personalitatea ta

Nici măcar nu se spune că ghinda devine stejar pentru că, deși are potențial, ar putea foarte bine să fie distrusă înainte de a deveni liberă sau ar putea rămâne mică din diverse motive, să se îmbolnăvească și așa mai departe. Dar daimonul este și o prezență invizibilă care are grijă de noi în fiecare zi. O prezenta onorata cu ritual si recunostinta in vremuri stravechi, acum complet ignorata.

organicsfood.ro

Hillman susține că Daimonul, acel sprite prietenos, poate apărea în momente neașteptate, dar cruciale. Și pentru a ilustra acest lucru, el citează exemplul filozofului RG Collingwood, care a avut un prim contact important cu propria vocație în copilărie:

„Tatăl meu avea multe cărți… Într-o zi, când aveam opt ani, de curiozitate, am scos de pe un raft o cărțișoară neagră, pe spatele căreia scria: „Etica lui Kant”… a început Când am primit-o, ciupită.” între raft și masă, o serie ciudată de sentimente m-a cuprins. La început, m-a cuprins o emoție intensă. Am simțit că în această carte se spuneau lucruri de cea mai mare importanță despre chestiuni de cea mai mare urgență pe care trebuia să le înțeleg. Apoi, cu un acces de răzvrătire, a venit descoperirea că, totuși, nu le puteam înțelege. Această carte, m-am gândit cu un sentiment de nespus de rușine, a fost scrisă în cuvinte și expresii englezești care urmează gramatica engleză, dar sensul ei mi-a scăpat complet. În fine, cel mai ciudat sentiment dintre toate: certitudinea că conținutul acestei cărți, chiar dacă nu l-am înțeles, nu era treaba mea, mă preocupa personal, sau mai degrabă că era vorba despre un viitor al meu… ci despre a avea pofta de a face; nu este că „am vrut” să stăpânesc etica kantiană în sensul obișnuit al cuvântului când voi fi mare; dar parcă s-ar fi ridicat un văl pentru a-mi dezvălui destinul. Apoi am început să mă simt ca și cum aș fi fost încărcat cu o sarcină a cărei natură nu aș fi putut-o explica decât dacă aș fi spus: „Trebuie să mă gândesc.” Pe care nu știam, dar aproape că am ascultat porunca și am rămas tăcut, de-a lungul mi-a ocupat mintea. “

Cine a ridicat vălul filosofiei? Daimonul, potrivit lui Hillman, pentru că sprite-ul ne conduce să alegem cele mai potrivite situații și oameni pentru a ne exprima vocația.

CITEȘTE ȘI
Ce înseamnă fotografia ta din social media? Complexul de inferioritate și ego-ul exorbitant

Exerciții pentru a-ți descoperi talentele

Ghindă
poza de credit © Pixabay

În cartea „Descoperă-ți talentele” de Stefania Fierli, autoarea ne propune câteva exerciții interesante care să ne ajute să le recunoaștem. Printre acestea și exercițiul inspirat de Hillman al ghindei, care trebuie efectuat conform acestor specificații:

„În și în jurul unei ghinde, scrieți sau desenați toate lucrurile pe care le faceți cu plăcere, subiectele care vă fascinează, la ce acordați atenție când vorbiți, mergeți sau călătoriți, ce credeți că puteți face, ce pot face alții Spune-le că știu cum să o facă și se concentrează mai ales pe lucrurile mărunte.

Un alt exercițiu decât cel al balonului:

„Imaginați-vă că zburați la bordul unui balon cu aer cald despre cele mai utopice vise ale tale, scriind sau desenând tot ce vezi și sorbind băutura ta preferată.”

După finalizare, așteptați câteva zile și apoi meditați asupra rezultatului.

Încearcă și concentrează-te pe ceea ce este bun pentru tine. Acolo este focul chemării tale!

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI
Cum să faci un bărbat Rac gelos?

Citește și asta…

Teoria ghindei pentru a-ți descoperi talentul James Hillman

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

5 Moduri în care îmi automatizez viața

Automatizarea este cel mai bun mod de a economisi timp prețios. Economisind timp, vă economisiți atât energia, cât și banii.

10 Reguli pentru o relație bună în cuplu

Bucurați-vă de o relație bună în cuplu prin urmarea acestor 10 reguli simple și eficiente. Comunicarea este cheia...

Cum reacționează bărbații la respingerea unei femei?

Cum reacționează bărbații la respingerea unei femei? Bărbații și femeile reacționează diferit la respingere. Pentru o femeie, respingerea poate provoca sentimente de nesiguranță și stima de sine scăzută, dar pentru un bărbat, este mai probabil să alimenteze furia și agresivitatea.

Ce anume cauzează plictiseala într-o relație

O relație sănătoasă necesită efort constant. Află cum să eviți plictiseala și să menții conexiunea vie printr-o comunicare eficientă și atenție reciprocă.

10 Lucruri la care să renunți pentru a deveni mai fericit

De la atitudini toxice la perfecționism, află ce 10 lucruri te împiedică să trăiești fericit. Descoperă cum să elimini obstacolele și să te bucuri de o viață plină de sens!

Perioadele negre din viață nu durează pentru totdeauna

Momentele nu se întâmplă tuturor, nici măcar oamenilor care sunt optimiști din fire. Și deși să le experimentezi...

150 Citate amuzante despre viață, dragoste și prietenie

Citate celebre și amuzante despre viată. Cele mai amuzante citate despre prietenie, dragoste, viață, femei. Ce aforisme se potrivesc descrierilor de pe Facebook.

Cum furăm copilăria copiilor noștri

Are loc un mare furt. Tăcut, neraportat, chiar dacă este vizibil pentru toată lumea. Este furtul copilăriei de...