Săpunul reacționează cu hormonul hCG pentru a vă ajuta să determinați dacă sunteți însărcinată. Un test de sarcină cu săpun de casă se face acasă folosind săpun de baie obișnuit. Testul este ieftin și ușor de efectuat. Cu toate acestea, nu este de încredere și nu este susținută de studii de cercetare. Dar merită încercat testul și oferă o estimare aproximativă a sarcinii?
Continuați să citiți pentru a afla pașii, acuratețea și limitările unui test de sarcină cu săpun.
Conținut articol
- Test de sarcină cu săpun: Cum funcționează?
- Cum se spune că testul de sarcină cu săpun funcționează?
- Cât de precis este un test de sarcină cu săpun de casă?
- Când se face testul de sarcină cu săpun?
- Cum să citești rezultatele testului de sarcină cu săpun?
- Când să vezi un medic
- Ce să faci după un rezultat pozitiv la testul cu săpun?
- Note importante
Test de sarcină cu săpun: Cum funcționează?
Pentru a face testul, veți avea nevoie de o bucată mică de săpun (unii preferă săpunul pentru vase), o probă din prima urină a zilei și o cană sterilizată (de preferință o cană transparentă pentru a citi reacția).
- Pune o bucată mică de săpun într-o cană goală.
- Colectați proba de urină într-o cană separată.
- Turnați urina în cana cu săpun și așteptați rezultatul.
- Dacă observați o reacție chimică în amestec, se spune că este pozitivă.
Cum se spune că testul de sarcină cu săpun funcționează?
Se crede că testul de sarcină cu săpun sau un test de casă răspunde la hormonul hCG din proba de urină. Săpunul va reacționa probabil cu hCG și va produce spumă sau bule. Unii susținători ai testului spun că un săpun albastru ar deveni verde dacă reacționează cu hCG. Prin urmare, acest proces vă poate ajuta probabil să identificați dacă sunteți sau nu gravidă.
Cât de precis este un test de sarcină cu săpun de casă?
Testul cu săpunul nu este exact. Un săpun spumant poate spuma oricum dacă adaugi ceva la el. Și, prin urmare, poate arăta un rezultat similar chiar și atunci când o persoană care nu este însărcinată îl încearcă. Deși puteți încerca în continuare acest test acasă, faceți întotdeauna o copie de rezervă cu un kit de test de sarcină sau consultați un medic pentru un test de sânge sau urină pentru a confirma rezultatul.
Când se face testul de sarcină cu săpun?
Dacă vrei să încerci, fă-o la o săptămână după ce îți lipsește menstruația. Luați-l dimineața cu prima probă de urină a zilei când nivelul hormonului hCG este ridicat.
Cum să citești rezultatele testului de sarcină cu săpun?
Se crede că lăsând soluția neatinsă timp de aproximativ zece minute ar putea da rezultatele.
- Se spune că este pozitiv dacă amestecul face bule și/sau devine un săpun albastru în verde.
- Se spune că este negativ atunci când nu există nicio reacție.
Când să vezi un medic
Dacă ți-ai pierdut menstruația sau ai avut sex neprotejat, poți verifica simptomele timpurii ale sarcinii consultă un medic. Simptomele pot include lipsa menstruației, grețuri matinale, constipație, balonare, crampe abdominale, oboseală și sensibilitate la sâni.
Detectarea precoce și inițierea îngrijirii prenatale sunt esențiale pentru bunăstarea mamei și a fătului în timpul sarcinii. Testul de sarcină cu săpunul de casă este ieftin și ușor de efectuat. Cu toate acestea, nu este exact și nu există dovezi științifice care să-i demonstreze eficacitatea.
Puteți încerca din curiozitate, dar susține-l cu o trusă de test de sarcină acasă dacă ți-ai pierdut menstruația și bănuiești că ești însărcinată. Dacă este pozitiv, urmați cu teste de sânge și urină de confirmare la clinica medicului.
Ce să faci după un rezultat pozitiv la testul cu săpun?
Testul de sarcină cu săpun este inexact și servește pentru a satisface curiozitatea unei persoane sau poate pentru distracție. Este posibil să nu doriți să verificați încrucișați rezultatele. Cu toate acestea, dacă rezultatele se dovedesc a fi pozitive, poate ridica unele îndoieli sau poate provoca îngrijorare în mintea ta.
Note importante
- Un test de sarcină cu săpun se poate face acasă, combinând o probă de urină cu o soluție de săpun.
- Dacă nu există nicio reacție în amestec, aceasta este considerată negativă, dar dacă este pozitivă, veți vedea bule de aer sau modificări de culoare.
- Puteți lua în considerare efectuarea testului după ce ciclul menstrual a fost întârziat cu o săptămână. Cu toate acestea, testul nu este întotdeauna precis.
Surse:
- HCG în urină; Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite ale Americii, National Institutes of Health (2010)
https://cybercemetery.unt.edu/archive/oilspill/20121010111709/http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003619.htm - Sarcina: semne, simptome și sănătate; Colegiul Regis
https://onlinenursing.regiscollege.edu/guide-for-first-time-parents/pregnancy-signs-symptoms-and-health/
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.