Cartofii sunt probabil cel mai consumat aliment din lume. La prima vedere, pare ușor de preparat. Vrei să afli secretul bucătarului pentru a face acasă cartofi prăjiți delicioși, aurii și crocanți? Citiți acest articol în întregime și apoi mulțumiți-ne.
Reguli de aur pentru pregătirea cartofilor prăjiți acasă
Când vrei să mănânci cartofi prăjiți, principalul lucru pe care îl dorești este ca aceștia să fie moi în interior și crocanți la exterior. Așadar, pentru a obține o porție crocantă de cartofi prăjiți, trebuie să urmați câteva reguli de aur.
Prima regulă importantă: alegeți foarte atent tipul de cartof. Bucătarii experimentați spun că cartofii făinoși cu coaja galbenă sunt cei mai buni pentru prăjit.
O altă regulă de bază: spălați coaja de cartofi de mai multe ori pentru a îndepărta cât mai mult amidon posibil. Apoi puneți-ii pe un prosop de hârtie pentru a absorbi chiar și cea mai mică picătură de apă.

Care este celebrul secret al cartofilor prăjiți delicioși? Trebuie doar să presari aproximativ trei lingurițe de sare în tigaie și să o lași să se încălzească timp de 5 minute.
Sarea împiedică cartofii să se lipească de tigaie în timpul prăjirii. Acest truc este folosit și atunci când doriți să prăjiți cotlete sau fripturi. Sarea se îndepărtează apoi cu un prosop de hârtie. De asemenea, nu uitați să ștergeți bine tigaia cu o cârpă uscată.
Cum se prăjesc cartofii prăjiți bine crocanți?
Apoi puteți turna uleiul. Lăsați tigaia să se încingă înainte de a pune cartofii. Ulterior, se acoperă tigaia pentru a facilita procesul de prăjire. În caz contrar, unele paie de cartofi prăjiți pot rămâne crude.
Prăjiți mai întâi cartofii la foc mediu, apoi măriți treptat focul până când devin crocanți. Cel mai bine este să folosiți o spatulă de lemn pentru a întoarce cartofii prăjiți. Dacă doriți ca acestia să fie fragedzi în interior și crocanti la exterior, este esențială o gătire în două etape: gătiți-i timp de 7 minute la foc mediu (160°C), apoi scurgeți-i și scufundați-i din nou timp de 2-3 minute la foc mai mare (180°C).
Citește și asta…
- Ficăței cu ceapă călită la tigaie – rețetă simplă și gustoasăFicăței cu ceapă la tigaie, o rețetă tradițională, îți va aduce gustul autentic al copilăriei. Învață cum să pregătești această delicatesă, urmând pași simpli și eficienți, pentru a obține un preparat delicios și sănătos.
- Salată de cartofi cu ouă și heringSalată de cartofi cu ouă și hering, un preparat savuros, perfect pentru o cină rapidă sau un aperitiv la orice ocazie. Descoperiți o combinație unică de arome și texturi, cu ingrediente simple, într-o rețetă ușor de urmat. Ideală pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și gustoasă.
- Carne în stil francez cu smântână și brânzăCarnea în stil francez cu smântână și brânză este o delicatesă culinară ce aduce un plus de savoare oricărui prânz sau ocazie festivă. Aflați cum să pregătiți acest fel de mâncare apetisant, urmând pașii simpli și eficienți din rețeta noastră.
- Gogoși din toate colțurile lumii: Savoare și Tradiție în Fiecare ÎnghițiturăGogoși din toate colțurile lumii: Explorați varietatea fascinantă de gogoși, de la churros spaniole la delicatesele japoneze dorayaki. Aflați cum fiecare cultură își pune amprenta pe acest desert prăjit.
- Reteta autentica de salata CaesarReteta autentica de salata Caesar explicata pas cu pas. Invata cum sa creezi acest clasic culinar american si impresioneaza-ti invitatii cu gusturi autentice.
*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.