Ce înseamnă pentru mine conceptul de “minimalism în îmbrăcăminte”? Este o scăpare pentru cei care s-au săturat de lucrurile în plus. Este o abordare rațională a consumului, bazată pe înțelegerea conștientă a cât de multă îmbrăcăminte este cu adevărat necesară în viața de zi cu zi, în ce haine este mai confortabil.
Sunt nuanțe neutre, forme simple, posibilitatea de a combina interesant hainele unele cu altele cu un număr mic de articole. Scopul meu este să adun un astfel de garderobă, în care fiecare articol va fi purtat.

Principiile pe care le folosesc atunci când îmi alcătuiesc garderoba minimalistă
1. Îmbrăcămintea ar trebui să fie confortabilă, fără a constrânge mișcările. Confortul este esențial în alegerea hainelor, acestea nu trebuie să restricționeze mișcarea. Sunt atrasă de stilul boho, caracterizat prin simplitate și funcționalitate, aspecte de bază pentru vârsta mea. Este important să mențin un echilibru și să evit excesul de detalii. Optez pentru modele sobre, cu design simplu, evitând exagerările de volane și alte ornamente.

2. Este esențial ca hainele pe care le alegeți să reflecte individualitatea dumneavoastră, având un element distinctiv – fie că este vorba de o culoare anume, un stil particular sau un design unic. Acest aspect trebuie să se armonizeze nu doar cu tipul dumneavoastră de înfățișare și figura, dar și să accentueze trăsăturile care vă definesc cel mai bine. Îmbrăcămintea ideală este aceea care nu doar se potrivește perfect, dar și spune o poveste despre cine sunteți, reflectându-vă personalitatea și stilul unic. Alegerea unor astfel de articole vestimentare vă va ajuta să vă exprimați identitatea și să vă simțiți încrezători în propria piele.
3. Este important să vă analizați stilul și să nu vă fie teamă să experimentați cu stiluri și soluții noi, în funcție de aspectul și vârsta dumneavoastră. A fost o vreme când, de fiecare dată, cumpăram cam aceleași lucruri care se aflau deja în garderoba mea. Mai ales haine gri, negre, închise la culoare, evitând în mod conștient culorile vii. Pentru că nu înțelegeam cu ce să le combin, cum să creez și să pun accente într-o imagine.

Dar minimalismul nu înseamnă doar lucruri negre, bej, gri. Culoarea și nuanțele pot fi orice. Deși paleta neutră, calmă este mai apropiată de mine, nu am nimic împotriva hainelor elegante de nuanțe la modă anul acesta în garderoba mea: griul neutru de bază și galbenul blând și cald.
4. Evitați să efectuați achiziții impulsive și, în schimb, acordați-vă timp pentru a vă curăța garderoba de toate acele articole care nu mai sunt la modă, nu se potrivesc sau pur și simplu nu vă mai plac. Este important să reflectați cu atenție înainte de a face noi achiziții, asigurându-vă că fiecare articol nou adăugat în garderoba dumneavoastră corespunde stilului personal și nevoilor actuale. Prin această abordare gândită, veți putea evita acumularea de haine nedorite și veți investi în piese care adaugă valoare și versatilitate colecției dumneavoastră de îmbrăcăminte.
5. Cumpărați haine de calitate din material bun și cu croială bună. Să fie un singur articol scump, mai degrabă decât o duzină de articole ieftine care nu se potrivesc bine și își pierd rapid aspectul. Paradoxal – dar uneori lucrurile mai scumpe pot fi mai ieftine.

6. Aveți grijă de hainele dumneavoastră pentru a le maximiza durata de viață. Pentru a vă asigura că hainele dumneavoastră se păstrează în condiții optime pentru o perioadă cât mai lungă de timp, este esențial să le îngrijiți corespunzător. Prin urmare, este important să urmați instrucțiunile de întreținere specifice fiecărui articol, cum ar fi spălarea la temperaturi adecvate și utilizarea unor detergenți potriviți.
De asemenea, este recomandat să evitați expunerea excesivă la soare și să le depozitați într-un mod care previne deteriorarea. Prin aceste măsuri simple, veți putea să vă bucurați de hainele dumneavoastră preferate pentru o perioadă mai îndelungată.
Cele mai importante piese din garderoba mea de bază pe care sunt încântată să le port
Acum am în garderobă mai multe haine de sport practice pentru fiecare zi – tricouri, pantaloni simpli, blugi, cămăși, treninguri, pulovere, cardigane, hanorace cu glugă. Acestea sunt confortabile pentru plimbări, cumpărături, călătorii, vizitarea nepoților, practicarea sportului.

Apropo, huliganii din cartierele de culoare din New York, la sfârșitul anilor ’70 ai secolului trecut, mergând la confruntare, își ascundeau fețele sub gluga hanoracilor. Acest tip de îmbrăcăminte a apărut chiar atunci pe valul de dezvoltare rapidă a culturii hip-hop.
Hainele pentru evenimente pot fi numărate pe degete – câteva rochii pe care le poți purta la teatru, la o expoziție, la un muzeu, la vreo sărbătoare. Cred că nu mai este nevoie de astfel de haine. Toate acestea vor zăcea pur și simplu în dulap. Atunci când cumpăr haine pentru ocazii speciale, încerc să le combin cu alte lucruri pe cât posibil pentru a forma seturi noi.

Cu o cantitate mică de haine, bijuteriile de costume și gențile de diferite dimensiuni și forme vor face o imagine laconică mai interesantă.
Cred că, pentru a te îmbrăca cu gust, nu este necesar să studiezi pentru a fi stilist. Gustul și stilul se formează prin practică și “observație”, vizitând expoziții interesante, muzee, teatre și comunicând cu oamenii pe care vrei să-i imiți.