Ultima actualizare: 2 august 2024
Unul dintre principalele lucruri care ii ingrijoreaza pe oameni atunci cand pleaca in aer liber este ce sa aduca de mancare si cum sa o depoziteze. Solutia va varia in functie de tipul de camping pe care il preferati si de perioada anului in care va aflati.
Impartasind sfaturile noastre despre cum sa impachetam alimente pentru camping si sfaturi despre cum sa stocam alimente. Sfaturile sunt mai potrivite pentru campingul auto, dar unele pot fi folosite si pentru alte tipuri de vacante.
Atunci cand va ganditi la ce alimente sa luati intr-o excursie cu cortul, nu uitati sa luati in considerare urmatoarele.
1. Stocare – aveti un frigider, electric sau cu pungi de gheata (si un loc de unde sa luati mai multa gheata daca nu folositi electric)?
2. Exista magazine alimentare depozite in apropiere?
3. Ce fel de vreme va fi? Evitati ciocolata sau orice altceva care se va topi pe vreme calda. Daca va fi vreme ploioasa, trebuie sa stii ca vei avea un adapost sub care sa gatesti (tent -un obiect util pentru a crea un acoperis sub care sa gatesti) si ca ai alimente care pot fi gatite rapid.
4. Echipament de bucatarie. Fie ca gatiti pe un singur aragaz, pe un foc de tabara, pe un gratar, fie ca aveti mai multe optiuni de echipament. Acest lucru va influenta ce fel de mancare veti aduce cu dumneavoastra.
5. Mod de transport. Ceea ce intentionati sa folositi pentru a ajunge la destinatia finala va determina cat si ce fel de alimente veti lua.
7. Ganditi-va la optiuni utilizari. Puteti face pregatiri alimentare in avans, planifica meniul.
Cum sa impachetezi alimente pentru camping
Planificati-va intotdeauna mesele.
Daca stiti cate mese veti avea pe zi si aveti o idee despre ce veti manca, nu veti lua mai mult sau mai putin din ceea ce aveti nevoie.
Va recomandam sa intocmiti o lista cu alimente, precum si cu echipamentul de camping si hainele necesare.
Ganditi-va la stocarea alimentelor.
Cate alimente poti lua cu tine, cat de mult este suficient. Incercati sa nu impachetati mai mult decat aveti nevoie. Daca calatoriti cu masina, chiar si cu o lista, veti descoperi adesea ca adaugati lucruri in plus care pot fi sau nu folosite.
Pregateste-te inainte de a pleca in calatorie.
Aceasta economiseste timp si efort. Atunci cand mergeti cu cortul, mai ales cu copiii, doriti sa puteti pregati ceva rapid, nu sa gatiti o vesnicie in timp ce sunteti in natura. Pentru a face campingul cu copiii distractiv, am adunat toate sfaturile intr-un singur articol. Poti sa decojesti si sa tai legumele in avans, sa marinezi carnea si, de ce nu, sa faci gustari pe care sa le iei cu tine. Congeleaza-ti carnea inainte de a calatori, pentru ca aceasta sa se pastreze mai mult timp. Și infasurati dublu carnea cruda pentru ca aceasta sa nu intre in contact cu alte alimente.
Gatiti si congelati mancaruri gata preparate in casa
Daca calatoriti cu masina, puteti lua cu dumneavoastra si mancarurile gatite acasa – congelati-le dupa ce le-ati gatit acasa, apoi se vor decongela treptat, fiind gata sa fie reincalzite fara alte pregatiri. De asemenea, acestea vor actiona ca niste pungi de gheata pentru alte alimente din frigiderul dvs.
Separati portiile in pachete de marimea potrivita.
Nu are rost sa luam pachete uriase de legume, cutii mari de terci. Impartiti ambalajele in portii de care aveti nevoie. Cand calatoriti in aer liber, nu aveti nevoie de o multime de borcane si recipiente care ocupa mai mult spatiu. Folositi in schimb pungi cu fermoar. Folositi recipiente mici pentru condimente, zahar, sare si piper (borcanele vechi de ierburi si condimente pot fi utile in acest sens) sau sticle de sampon de calatorie pentru lichidul de spalat vase. Depozitati separat alimentele uscate si cele refrigerate.
In primul rand, raciti frigiderul.
Puneti cateva pungi de gheata sau gheata in punga de congelare pentru a reduce temperatura inainte de a pune alimentele in ea. Alimentele sunt apoi mutate din congelator in racitorul racit.
Impachetati produsele in ordinea utilizarii.
Depozitati separat, intr-o singura geanta, toate gustarile de care veti avea nevoie in timpul calatoriei. Apoi impachetati alimentele in functie de momentul in care le veti manca. Deoarece avem un frigider electric, avem tendinta de a pune toate alimentele refrigerate direct in el si sunt gata de calatorie in masina.
Alimentele neperisabile pot fi depozitate intr-o cutie de plastic (cu capac), iar echipamentul de bucatarie intr-o alta punga sau cutie.
Puneti alimentele pe care le consumati ultima data la fund si puneti-le in straturi pana cand aveti deasupra alimentele din ziua curenta (cu exceptia alimentelor fragile, cum ar fi ouale, unele fructe si legume). Folositi bauturile si alimentele congelate ca pachete de gheata.
Daca luati apa cu dvs., congelati-o in avans si apoi folositi-o in frigider. La fel si cu mancarurile gata congelate.
Stocarea alimentelor in timpul campingului
Racire
Sfat de top: Daca aveti acces la pachete de gheata si doriti bauturi reci, achizitionati un al doilea frigider doar pentru bauturi. Astfel, evitati sa deschideti frecvent frigiderul pentru alimente.
Daca nu aveti un frigider, majoritatea alimentelor vor fi bune pentru 1-2 zile fara refrigerare. Carnea proaspata si alte alimente perisabile ar trebui consumate in primele doua zile. Va recomandam sa privilegiati alimentele care pot fi pastrate fara refrigerare pentru perioade lungi de timp.
Pastrati frigiderul la rece umpland intregul spatiu cu o multime de alimente congelate. Mai multe pachete de gheata sau folosirea bauturilor congelate va vor ajuta sa faceti frigiderul mai eficient si sa ramana mai rece pentru perioade mai lungi de timp.
Caserole de plastic cu capace
Toate alimentele trebuie ambalate in recipiente de plastic care se pot inchide cu cheie, astfel incat animalele sa nu aiba acces la ele. Poate credeti ca ati ascuns mancarea, dar daca sunt animale salbatice prin preajma, acestea o vor gasi. Acest lucru include sacii de gunoi. Nu depozitati alimente intr-un cort.
O optiune este sa depozitati alimentele in masina, dar nu este cea mai convenabila optiune, in plus, vara este foarte cald in masina.
Daca mergeti cu cortul unde s-ar putea sa intalniti ursi, asigurati-va ca invatati despre obiceiurile ursilor si cum sa va comportati atunci cand intalniti un urs.
Pastrati mancarea la umbra
Asigurati-va ca mancarea este pastrata in locuri umbroase, avand in vedere ca expunerea directa la soare poate afecta calitatea si prospetimea acesteia. Este important sa retineti ca umbra se schimba in mod constant pe parcursul zilei, in functie de pozitia soarelui pe cer.
Pentru a evita caldura excesiva, este recomandat sa protejati frigiderul si spatiile de depozitare ale alimentelor cu materiale care reflecta razele solare, precum o prelata sau o patura reflectorizanta. Acestea nu doar ca vor mentine temperatura interioara la un nivel optim, dar vor si prelungi durata de viata a produselor alimentare, conservandu-le intr-o stare perfecta pentru consum.
In acest mod, puteti fi siguri ca mancarea dumneavoastra ramane nu doar sanatoasa, dar si delicioasa, indiferent de conditiile meteorologice externe. Adoptand aceste practici simple, veti observa o imbunatatire semnificativa in modul in care alimentele sunt pastrate si servite.
Speram ca aceste sfaturi v-au fost de ajutor.
Citeste si asta…
- O lume montană minunată: 15 fapte despre munți care te vor uimiUn cântec celebru spune că mai frumoși decât munții pot fi doar munții. Dar în realitate, 72% dintre ruși nu… Citește mai mult: O lume montană minunată: 15 fapte despre munți care te vor uimi
- Top 10 Atractii de Vizitat in Roma in 2024 – Ghid de CalatorieUltima actualizare: 2 august 2024Bine ati venit in Roma, capitala vesnica a lumii! Acest oras minunat, infiintat cu peste 2.700… Citește mai mult: Top 10 Atractii de Vizitat in Roma in 2024 – Ghid de Calatorie
- De la Gent la Istria: 10 destinatii culinare ascunse ale EuropeiDescoperiti 10 dintre cele mai interesante si mai putin cunoscute destinatii culinare din Europa, de la Gent in Belgia la insula Skye din Scotia. Bucurati-va de o calatorie gastronomica unica!
- Ce sa luati la drum daca calatoriti cu copiiGaseste recomandari utile despre ce jucarii si obiecte vei avea nevoie pentru calatoria cu copiii tai, indiferent daca mergeti cu masina, trenul sau avionul.
- Africa este cel mai religios continent. Cum salveaza ea crestinismul mondial (si islamul in acelasi timp)Africa demonstreaza ca schimbarile de amploare in principiile de viata pot avea loc intr-o singura generatie. Harta sa religioasa unica si dinamica joaca un rol vital in viitorul crestinismului si islamului.
Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.