Ultima actualizare: 2 august 2024
Laptopul dvs. pare conectat la Wi-Fi, dar nu puteti accesa internetul? Ati intalnit un mesaj de genul „No Internet Access” Acest lucru indica o problema cu routerul, cu setarile dispozitivului sau o potentiala problema tehnica cu furnizorul de servicii de internet. Urmati acesti pasi pentru a rezolva problema.
Asigurati-va ca problema nu este la ISP-ul dvs
Inainte de a incepe rezolvarea problemelor, trebuie sa verificati daca exista intreruperi de retea din partea furnizorului dvs. de servicii de internet. Astfel de evenimente sunt rare, iar furnizorul dvs. ar fi trebuit sa va notifice daca a existat o intrerupere. Cu toate acestea, este totusi o idee buna sa verificati de doua ori.
Mergeti pe site-ul Downdetector si cautati numele furnizorului dvs. de servicii de internet pentru a vedea daca alti utilizatori care folosesc acelasi furnizor au raportat probleme. De asemenea, verificati contul de Twitter al ISP-ului dvs. pentru a confirma.
Verificati cat de raspandita este problema
Daca nu exista probleme raportate cu ISP-ul dumneavoastra, verificati daca problema este izolata la un singur dispozitiv sau afecteaza mai multe dispozitive. Conectati celelalte dispozitive la aceeasi retea Wi-Fi si verificati daca acestea se conecteaza cu succes la Wi-Fi, permitandu-va sa utilizati internetul ca de obicei.
Daca problema persista la mai multe dispozitive, reporniti modemul si routerul. De asemenea, puteti efectua o resetare completa a routerului, care sterge toate datele routerului si il restabileste la setarile implicite. Acest lucru rezolva adesea multe probleme.
Pentru a reseta definitiv routerul, localizati butonul de resetare si tineti-l apasat timp de 10 secunde. Daca nu functioneaza, incercati sa tineti apasat butonul timp de 30 de secunde, apoi scoateti routerul din priza timp de 30 de secunde inainte de a-l conecta din nou. In cele din urma, tineti din nou apasat butonul de resetare timp de inca 30 de secunde.
De asemenea, va puteti conecta direct la retea folosind un cablu Ethernet pentru a verifica daca exista probleme cu routerul. Daca problema persista cu conexiunea Ethernet, aceasta ar putea indica o problema de configurare cu ISP-ul sau o defectiune hardware majora la modem si router. In acest caz, contactati ISP-ul pentru asistenta suplimentara.
Daca internetul functioneaza corect pe alte dispozitive conectate la aceeasi retea Wi-Fi, dar nu si pe dispozitivul dvs. singur, este posibil ca problema sa fie specifica dispozitivului dvs. In aceasta situatie, ar trebui sa incercati urmatoarele remedieri.
Dezactivati VPN-ul si serverul proxy
Daca conexiunea VPN se intrerupe sau daca serverul la care incercati sa va conectati este supraincarcat, aceasta poate cauza probleme de acces la internet. Pentru a verifica daca acesta este cazul, incercati sa dezactivati si sa porniti din nou conexiunea VPN. De asemenea, treceti la un alt server pentru a vedea daca problema este supraincarcarea serverului. De asemenea, puteti dezactiva temporar VPN-ul pentru a determina daca acesta cauzeaza problema de conexiune.
De asemenea, in timp ce utilizarea unui server proxy poate spori confidentialitatea activitatii dvs. pe internet, aceasta poate cauza, de asemenea, probleme de conectivitate. Asadar, dezactivati si serverul proxy. Apasati Win i pentru a deschide Settings (Setari) si mergeti la Network & Internet (Retea si Internet) > Proxy. In sectiunea Automatic Proxy Setup (Configurare automata proxy), dezactivati comutatorul de langa Automatically Detect Settings (Detectare automata a setarilor).

In sectiunea Manual Proxy Setup (Configurare manuala a proxy-ului), faceti clic pe „Set Up” (Configurare) de langa Use a Proxy Server (Utilizati un server proxy), dezactivati comutatorul „Use a Proxy Server” (Utilizati un server proxy) si faceti clic pe „Save” (Salvati)

Deconectati alte retele Wi-Fi
Este posibil ca laptopul dvs. sa fie conectat la o retea Wi-Fi care este deconectata de la internet, ceea ce ar putea fi motivul pentru care nu aveti acces la internet. Laptopurile cu Windows comuta automat la cea mai rapida retea disponibila, iar dispozitivul dvs. ar putea sa fi comutat automat la o alta retea Wi-Fi.
Pentru a confirma ca sunteti conectat la reteaua Wi-Fi corecta, deschideti Action Center si verificati la ce retea Wi-Fi este conectat laptopul dvs. Daca nu este cea la care va asteptati, uitati de alte retele Wi-Fi pentru a impiedica comutarea automata. Pentru a uita o retea, deschideti aplicatia Settings (Setari) si accesati Network and Internet (Retea si Internet) > Wi-Fi. Apoi, faceti clic pe „Manage Known Networks” (Gestionati retelele cunoscute)

De acolo, faceti clic pe butonul „Forget” (Uitati) de langa fiecare retea Wi-Fi pentru a o elimina complet de pe laptop.

Eliminati limita de date
Windows le permite utilizatorilor sa isi limiteze utilizarea datelor, ceea ce este util mai ales daca au un plan de date limitat sau daca furnizorul lor de servicii de internet ii taxeaza in functie de utilizarea datelor. Cand aceasta limita este atinsa, accesul la internet este dezactivat, chiar daca dispozitivul pare sa fie conectat la Wi-Fi. Pentru a verifica acest lucru, navigati la Network and Internet (Retea si Internet) > Advanced Network Settings (Setari avansate de retea) > Data Usage (Utilizare date).

Pentru a elimina limita de date setata, faceti clic pe butonul „Remove Limit” (Eliminare limita) si faceti clic pe „Remove” (Eliminare) in fereastra pop-up.

De asemenea, utilizatorii pot seta limite de date pe telefoanele lor (pentru conexiuni hotspot) sau in setarile routerului. Asigurati-va ca utilizarea datelor nu este limitata nici acolo.
Rulati solutionatorul de probleme de retea si internet
Windows include un depanator de retea incorporat care detecteaza si rezolva automat problemele de retea. Acest instrument ar putea sa va ajute sa rezolvati problema cu care va confruntati. Pentru a-l rula, faceti clic dreapta pe butonul Start si deschideti „Setari” Apoi, faceti clic pe fila „System” (Sistem) si deschideti „Troubleshoot” (Depanare) De acolo, navigati la „Other Troubleshooters”

Apoi, faceti clic pe butonul „Run” (Executa) de langa Network and Internet (Retea si Internet). Windows va deschide aplicatia „Get Help” (Obtineti ajutor), care va va ghida prin instructiuni pentru a identifica si rezolva problema.
Asigurati-va ca adresa IP nu este invalida
Daca ati adaugat manual o adresa IP si ati inceput sa intampinati probleme ulterior, este posibil ca adresa sa fie invalida. Configurati-va dispozitivul pentru a obtine automat adresa IP pentru a preveni aceasta posibilitate. Deschideti aplicatia Settings (Setari) si accesati Network and Internet (Retea si Internet) > Advanced Network Settings (Setari avansate de retea). Extindeti reteaua Wi-Fi si deschideti „View Additional Properties” (Vizualizare proprietati suplimentare)

Confirmati ca Atribuirea IP si Atribuirea serverului DNS sunt setate la „Automatic (DHCP)” Daca sunt, puteti incepe.

Daca vedeti o intrare manuala, faceti clic pe butonul „Edit” (Editare), selectati „Automatic (DHCP)” (Automat (DHCP)” din meniul derulant si apoi faceti clic pe „Save” (Salvare)

Actualizati driverul adaptorului de retea
Driverele de retea neactualizate pot duce la diverse probleme de internet. Pentru a va asigura ca driverele invechite nu sunt cauza problemei actuale, descarcati si instalati cele mai recente drivere disponibile. Vizitati site-ul web al producatorului dispozitivului dvs. si localizati cele mai recente drivere de retea. Daca fisierul driverului este in format executabil, pur si simplu rulati-l si urmati instructiunile de pe ecran pentru a-l instala.
Daca fisierul nu este in format executabil, il puteti instala manual prin intermediul Device Manager. Faceti clic dreapta pe butonul Start si selectati „Device Manager” Extindeti categoria „Network Adapters” (Adaptoare de retea), faceti clic dreapta pe driverul Wi-Fi corespunzator si selectati „Update Driver” (Actualizare driver)

In continuare, selectati „Browse My Computer for Drivers” (Cautati driverele in computerul meu), apoi navigati pana la calea de unde ati descarcat driverele. Urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza procesul de instalare.
Efectuati o resetare a retelei
Daca problema persista, puteti incerca cea mai putin favorabila optiune: resetati setarile de retea. Acest proces sterge toate informatiile si preferintele legate de retea, inclusiv retelele Wi-Fi salvate, parolele si profilurile VPN, dar deseori rezolva problemele critice de retea. Cu toate acestea, recurgeti la acest lucru doar ca ultima optiune daca alte remedieri au esuat.
Pentru a reseta setarile de retea, deschideti aplicatia Settings (Setari) si accesati Network & Internet (Retea si Internet) > Advanced Network Settings (Setari avansate de retea) > Network Reset (Resetare retea).

Faceti clic pe „Reset Now” (Resetare acum) si confirmati facand clic pe „Yes” (Da) in caseta de confirmare. Apoi, reporniti dispozitivul si configurati reteaua Wi-Fi de la zero.

Rulati cateva comenzi in Command Prompt (Prompt de comanda)
Daca niciuna dintre solutiile mentionate anterior nu rezolva problema, rulati cateva comenzi in Command Prompt pentru a curata memoria cache DNS, pentru a elibera si reinnoi adresa IP si pentru a reseta regulile si inregistrarile de retea. Tastati cmd in bara de cautare Windows si faceti clic pe „Run as Administrator”

Dupa aceea, introduceti una cate una fiecare dintre urmatoarele comenzi si apasati tasta Enter dupa adaugarea fiecareia dintre ele:
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
In cazul in care solutiile de mai sus nu rezolva problema si nu puteti stabili o conexiune la internet cu succes, contactati reprezentantul ISP-ului dumneavoastra pentru asistenta profesionala.
Bibliografie Resurse:
- Meaning of „Connected, no internet”
- How to keep Windows 10 connected to wifi without internet?
- „No Internet Connection” Message, but WiFi is on?
- Wi-Fi connected but no internet – troubleshooting guide
- 7 Reasons Why Your Internet Isn’t Working