Ultima actualizare: 2 august 2024
Bull Terrierii sunt o rasa de caini care se caracterizeaza printr-o forta si un curaj incredibile. Corpul lor puternic si compact atrage atentia si provoaca surprize. Bull Terrierii sunt renumiti pentru setea lor de aventura si pentru capacitatea lor de a riposta impotriva oricarui inamic.
In acest articol, vom acoperi zece fapte unice pe care poate nu le stiati despre Bull Terrier.
Originea rasei Bull Terrier
Un crescator britanic pe nume James Hinks este creatorul rasei Bull Terrier. Inca de la inceput, Hincks a incrucisat Terrierul agil si alert cu Bulldogul englezesc vechi, tenace si tenace. Din aceasta incrucisare a rezultat o noua rasa numita Bull End Terrier, care a fost etichetata drept „gladiator” datorita calitatilor sale de luptator, in ciuda „trasaturilor aristocratice” pe care le pastra.
Cu toate acestea, Hincks nu s-a oprit aici si a continuat sa lucreze la caracterul cainelui, in incercarea de a-l face si mai puternic si mai stabil. Se zvoneste ca a „adus” genele Old English Terrier, Greyhound si Dalmatian in rasa. Rezultatul a fost un caine puternic si energic, cu muschi puternici si culoare alba.
Interesant: Exista mai multe varietati ale rasei Bull Terrier, inclusiv English, French, American si Boston. Rasele americana si franceza sunt cele mai populare tipuri de Bull Terrier printre iubitorii de caini..
Infricosator sau frumos.
Oamenii care se tem de cainii de lupta vad in Bull Terrier doar un pericol. „Zambetul” si privirea lor provoaca teroare si teama. Dar crescatorii de Bull Terrier isi adora animalele de companie si le admira frumusetea.
Forma neobisnuita a capului de Bull Terrier atrage imediat atentia. Craniul seamana cu forma unui ou. In comparatie cu alte rase, craniul este alungit si clar definit. Absenta umflaturilor si depresiunilor caracteristice de pe craniu nu face decat sa intareasca dimensiunea sa impresionanta.
O alta particularitate este reprezentata de urechi, care arata ca niste triunghiuri subtiri si ascutite, situate aproape una de cealalta. Este interesant de remarcat faptul ca aceasta structura a urechilor poate predispune un Bull Terrier la dezvoltarea unor probleme de auz.
In cele mai multe cazuri, Bull Terrierul isi tine urechile drepte, mai ales in momentele de anxietate sau frica. Blana acestei rase are o textura dreapta, scurta si mai degraba rigida. In timpul iernii, incepe sa creasca un strat inferior dens de blana, iar blana in sine devine putin mai moale. Culorile tipice includ alb, rosu, negru si rosu. Tigrul si Bull Terrierul tricolor sunt, de asemenea, populare.
Falci puternice
Bull Terrierii au falci incredibil de puternice. Unii dintre ei pot mesteca lucruri foarte dure, demonstrandu-si forta fizica. De aici si scopul lor initial de a participa la luptele de caini. Cu toate acestea, cu o educatie si o dresura corespunzatoare, ei pot sa-si stapaneasca aceasta forta si sa o foloseasca doar pentru joaca si momente sportive.
Bine de stiut: Desi Bull Terrierii au un aspect intimidant, caracterul lor este opusul aspectului lor. Bull Terrierii sunt cunoscuti pentru dragostea lor fata de oameni si pentru capacitatea lor de a crea o atmosfera confortabila si calma in casa..
Un Bull Terrier ca agent de securitate
Daca intentionati sa luati un Bull Terrier ca tutore, fiti pregatiti sa dati gres. Acestia accepta strainii cu cordialitate, dand din coada cu interes. Cu toate acestea, daca cainele simte ca o persoana are intentii rele fata de stapanul sau, va actiona imediat pentru a-si proteja stapanul.
Multi oameni se tem de bull terrier si cred ca acestia sunt periculosi pentru copii. Dar acesta este un alt stereotip comun. Acesti caini gasesc foarte usor si rapid un limbaj comun cu copiii. Ei pot deveni chiar „dadace” pentru copil. Chiar si un caine adult nu va refuza sa se joace cu o minge sau sa alerge cu un copil. Principalul pericol aici consta in musculatura lor atletica – chiar si o mica impingere poate fi suficienta pentru ca un copil sa cada nefericit.
Reguli de coexistenta cu un bull terrier
Genele acestei rase de caini, precum si dorinta de a invinge, au un impact asupra comportamentului bull terrierilor. Daca mai multi caini masculi locuiesc in acelasi apartament deodata, problemele nu vor fi evitate. Dar de ce? Ei vor incepe sa concureze pentru a determina cine este mai important. Bull terrierul cauta intotdeauna domnia personala si nu tolereaza concurentii in apropierea sa.
Daca aveti o pisica sau o pisica, acestea vor putea coexista cu un Bull Terrier doar daca personalitatile lor se potrivesc. De asemenea, un caine poate face rau unei pisici sau altor animale de companie mici (hamsteri, papagali).
Cresterea rasei
Aici este textul rescris si imbunatatit:
Cresterea unui Bull Terrier necesita rabdare si consecventa. Aceasta rasa inteligenta si independenta poate parea incapatanata uneori. Pentru a deveni un proprietar responsabil, trebuie sa arati fermitate in educatie, fara a recurge niciodata la violenta. Evita sa strigi sau sa pedepsesti fizic cainele – acest lucru poate duce la frica, anxietate si un comportament chiar mai dificil.
In schimb, stabileste reguli clare si respecta-le consecvent. Rasa foarte sensibila, Bull Terrierul va reactiona cel mai bine la disciplina calma si consecventa. Lauda-l cand se comporta bine. Ignora comportamentele nedorite, fara a-i acorda atentie. Prin rabdare si dragoste vei castiga increderea prietenului tau cel mai bun.
Pielea sensibila a Bull Terrierului
Desi in general sanatosi, Bull Terrierii pot fi sensibili la muscaturi de insecte, manifestand reactii alergice. De aceea, este important sa utilizati produse anti-insecte pe tot parcursul anului, in consultare cu medicul veterinar.
Pielea subtire a acestei rase necesita ingrijire speciala si protectie. Evitati plimbarile in soare puternic vara, pentru a preveni arsurile solare. Chiar si muscaturile minore de tantari pot cauza mancarimi si disconfort. Pe timp de iarna, cainele are nevoie de imbracaminte termoizolanta suplimentara si incaltaminte speciala pentru zapada.
Eroii – Bull Terrieri
Un Bull Terrier pe nume Debo a devenit erou adevarat cand si-a aparat familia de un jaf armat. Desi ranit de trei gloante, nu a lasat infractorul sa scape.
Villa, caine politist celebru pentru serviciul sau, merita si ea titlul de erou. In timpul carierei, a salvat 33 de oameni, 29 de caini, 3 cai si o pisica. Actiunile ei curajoase sunt un exemplu de adevarata vitejie.
O alta eroina este Lily, care si-a salvat stapanul dintr-o situatie periculoasa. L-a tras rapid deoparte de pe sine, la doar cateva secunde inainte sa treaca trenul.
Ce fapte despre Bull Terrier v-au surprins? Ati putea deveni stapanul unui astfel de caine?