Ultima actualizare: 2 august 2024
Va vom prezenta cele mai bune remedii naturale pentru colicile sugarului, unul dintre cele mai frecvente motive de plans la copii.
Colicile sugarului sunt o afectiune frecventa de care sufera aproape toti bebelusii. Aceasta este inconfortabila pentru ei si ii face sa planga, astfel ca multi parinti nu stiu cum sa actioneze pentru a-i consola. De aceea, va vom oferi o serie de remedii naturale pentru colici la bebelusi care pot fi utile pentru a reduce durerea si a-i ajuta sa adoarma.
In primul rand, tineti cont de faptul ca motivele pentru care bebelusii plang pot fi variate. Colicile nu sunt intotdeauna vinovate. Uneori le poate fi foame dupa ce au fost hraniti si vor plange ca semn ca vor mai multa mancare. In orice caz, este important sa identificam ce este in neregula pentru a gasi o solutie eficienta.
Remedii pentru colici

In articolul urmator, vom trece in revista cele mai bune alternative pentru a incerca sa reducem simptomele unui episod de colici la sugar.
Masaj
Poti turna putin ulei pentru bebelusi in mainile tale si le poti freca pentru a le incalzi. Apoi maseaza burtica bebelusului cu o miscare circulara in sensul acelor de ceasornic. Acest lucru va produce un efect calmant si va stimula tranzitul intestinal, ceea ce va reduce, de asemenea, constipatia.
Schimbati pozitia copilului
Exista o pozitie care este deosebit de eficienta in ameliorarea colicilor sugarului. Aceasta consta in asezarea bebelusului cu fata in jos pe antebratul tau, cu capul sprijinit pe mana ta si cu membrele atarnand. Daca te plimbi cu ei in aceasta pozitie, cu blandete, vei reusi sa ii faci sa se calmeze iar durerea se va reduce.
Dati-le apa cu zahar
Exista si optiunea de a pregati o solutie cu o lingura de zahar in 20 de centilitri de apa. Pentru a face acest lucru, amestecul trebuie incalzit pana cand da in clocot, iar apoi trebuie sa-l lasati sa se raceasca inainte de a-l oferi copilului. Cu toate acestea, nu ar trebui sa folosesti acest remediu mai mult de doua ori pe zi. Nu uitati ca consumul de cantitati mari de zaharuri simple s-a demonstrat ca dauneaza sanatatii pe termen mediu.
Da-i copilului apa cu argila verde
De asemenea, este posibil sa sa dizolvati o lingura de argila verde organica intr-un pahar de apa. Apoi, se amesteca si se lasa sa stea timp de 12 ore. Apoi, se extrage lichidul si se lasa argila pe fundul paharului. Cateva inghitituri trebuie oferite copilului inainte de mese.
Acoperiti bebelusul cu paturi
Atunci cand un bebelus sufera de colici ale sugarului, poate fi de ajutor sa il infasurati cu o patura. Caldura va avea un efect analgezic efect iar micutul dumneavoastra se va simti in siguranta, ceea ce va fi reconfortant. In plus, este important sa adopte o pozitie fiziologica, cu palmele pe coapse sau pe piept.
Cand sa mergi la medic?
Este normal ca, din cand in cand, copiii sa sufere de colici ale sugarului. Cu toate acestea, daca aceasta problema se repeta frecvent si afecteaza alimentatia copilului, este important sa consultati un medic. Site-ul trebuie efectuate testele corespunzatoare pentru a verifica daca nu exista o intoleranta sau o problema intestinala care ar putea afecta negativ digestia.
Conform un studiu publicat in revista Nature Reviews, o infectie microbiana sau modificari in compozitia microbiotei ar putea fi cauza colicilor recurente. In aceste cazuri, poate fi necesar sa se ia in considerare un tratament farmacologic pentru a rezolva problema. In caz contrar, disconfortul s-ar putea intensifica, mai ales atunci cand originea este o disbioza intestinala.
Puneti in aplicare remedii naturale pentru colicii sugarului

Dupa cum ati vazut, exista anumite remedii naturale care pot fi implementate pentru a trata colicile sugarului atunci cand acestea apar ocazional. Aceasta este o situatie care genereaza mult disconfort pentru bebelusi, astfel incat acestia pot plange si nu pot adormi. In general, este intotdeauna mai bine sa incerci remedii mai putin agresive.
In cele din urma, tineti cont de faptul ca o dieta adecvata poate reduce, de asemenea, incidenta acestui tip de problema. Cel mai bine este sa oferiti alaptare exclusiva pana la varsta de 6 luni si apoi sa introduceti progresiv alimentatia complementara. In acest fel, cerintele nutritionale sunt completate. In cazul alegerii unei formule de lapte praf, etichetarea trebuie verificata cu atentie, in special lista de ingrediente.
Toate sursele citate au fost analizate cu atentie de echipa noastra pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea si validitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerata de incredere si de acuratete academica sau stiintifica.
- Freeman, C. R., Zehra, A., Ramirez, V., Wiers, C. E., Volkow, N. D., & Wang, G. J. (2018). Impactul zaharului asupra organismului, creierului si comportamentului. Frontierele in biostiinta (editia Landmark), 23, 2255-2266. https://doi.org/10.2741/4704
- Zeevenhooven, J., Browne, P. D., L’Hoir, M. P., de Weerth, C., & Benninga, M. A. (2018). Colica sugarului: mecanisme si management. Nature reviews. Gastroenterologie & hepatologie, 15(8), 479-496. https://doi.org/10.1038/s41575-018-0008-7