Ultima actualizare: 2 august 2024
Ziua Indragostitilor este o sarbatoare speciala pentru indragostiti. Dar cine s-a gandit vreodata la semnele si superstitiile asociate acestei zile? Multe dintre ele au aparut cu un motiv si merita analizate mai in detaliu, deoarece pot influenta viata si norocul.
Semnificatia cadourilor
Ceasuri
In unele culturi se considera ca a darui ceasuri de Ziua Indragostitilor este un semn al rupturii iminente. Ideea este ca timpul trece repede, iar un astfel de cadou poate simboliza sfarsitul dragostei.
Flori
Nu doar felul florilor conteaza in aceasta zi, ci si numarul lor. De exemplu, 13 trandafiri sunt considerati vestitori de nenoroc. De asemenea, trebuie sa acordam atentie simbolisticii si semnificatiei florilor.
Semne din natura
Pasari
Exista credinta ca daca in aceasta zi vedeti un corb, ar putea prevesti probleme in relatie care vor iesi la iveala in curand. Intalnirea cu un porumbel poate prezice o relatie lunga si puternica.
Zapada
Daca in Ziua Indragostitilor a inceput sa ninga, este un semn pozitiv. Se considera ca zapada din aceasta zi simbolizeaza curatarea si un nou inceput. De asemenea, se spune ca poti scrie o dorinta cu degetul pe zapada curata.
Vise si premonitii
Conform unei superstitii, visele din noaptea de 13 spre 14 februarie pot prezice viitorul unei relatii. Daca visul tau a fost plin de romantism si fericire, s-ar putea sa ai parte in curand de momente pasionale. Totusi, in aceasta noapte visele pot fi si un avertisment al schimbarilor din viata.
Interzise in Ziua Indragostitilor
Desi este o zi dedicata dragostei, exista anumite traditii care sunt interzise in Ziua Indragostitilor:
Despartiri
Este considerat un semn prost sa te desparti de partener in aceasta zi. Poate aduce ghinion in viitoarele relatii.
Certuri
Certurile si neintelegerile sunt si ele de evitat, deoarece pot duce la despartire.
Singuratate
Petrecerea acestei zile in singuratate este vazuta ca un semn rau. Ar trebui sa incercam sa fim alaturi de persoana iubita.
Semnificatia sarbatorii pentru romani
Ziua Indragostitilor a devenit populara in Romania odata cu influentele occidentale. Totusi, aceasta sarbatoare nu are radacini adanci in traditia romaneasca.
Spre deosebire de alte tari, unde este o adevarata explozie de romantism, in Romania Ziua Indragostitilor este tratata mai discret. Tinerii isi fac cadouri sau ies in oras, dar nu la fel de entuziasmat ca in Vest.
Exista si un echivalent autohton al Zilei Indragostitilor, si anume Dragobetele. El este sarbatorit pe 24 februarie si este protectorul iubirii la romani. Cu toate acestea, Dragobetele a ramas mai curand o traditie locala, fara amploarea internationala a Valentine’s Day.
Continuarea traditiilor romantice
Chiar daca obiceiurile romantice de Sfantul Valentin pot parea mai degraba un moft, ele ne reamintesc sa acordam timp relatiei si sa pretuim persoana iubita.
Astfel, merita sa pastram spiritul acestei sarbatori – sa oferim flori si cadouri, sa iesim in oras, sa ne bucuram de compania partenerului. Pentru ca oricat de sceptici am fi fata de importanta unei anumite zile, iubirea este cea care conteaza cu adevarat.
Iar daca vrem ca flacara acestei iubiri sa arda de sarbatoarea indragostitilor, trebuie sa o ingrijim tot anul. Asadar, hai sa ne amintim ca fiecare zi poate fi tratata ca o mica sarbatoare alaturi de persoana draga!