Ultima actualizare: 2 august 2024
Prepar acest aperitiv din vinete in stil mediteranean de mult timp, experimentand cu diverse variante de-a lungul anilor. Fiecare data adaug un ingredient diferit sau ajustez modul de preparare, jucandu-ma cu texturile si aromele. Rezultatul? Mereu impecabil! Este aperitivul meu de nelipsit, alegerea perfecta pentru o masa rapida si delicioasa, ce emana aromele sofisticate ale bucatariei mediteraneene.
Dupa ce finisez de gatit, las aperitivul sa se raceasca putin, moment in care isi intensifica aromele. Apoi il servesc imediat – un deliciu care dispare de pe masa intr-o clipa! Fie ca e pentru musafiri neasteptati sau pur si simplu pentru a savura ceva gustos acasa, acest aperitiv cu vinete in stil mediteranean nu doar ca satisface, dar si incanta papilele gustative cu fiecare inghititura. Fara indoiala, este un preparat ce se consuma rapid si lasa in urma doar dorinta de mai mult.
👇 Ingrediente:
- Vinete – 500 gr
- Sare pentru vinete – 1 lingurita de sare cu un tobogan
- Apa – chiar deasupra nivelului vinetelor
- Ardei – 150 gr
- Ceapa – 100 gr
- Usturoi – 1-2 catei
- Patrunjel 1/2 legatura
- Ulei vegetal – 4 linguri.
- Otet 9% – 2 linguri.
- Zahar – 1,5 lingurita.
- Sare pentru sos – dupa gust
- Paprika picanta – 1/3 lingurita (sau dulce).
- Coriandru – 1 lingurita (optional)
Cum se gateste:
Este foarte simplu si rapid. Spal vinetele, le tai in cuburi mari.
Le pun intr-o cratita, torn apa peste ele si le sarez. Putina apa, astfel incat sa fie doar putin deasupra nivelului vinetelor.
Se aduce la fierbere, se reduce focul si se fierbe exact 4 minute. Pentru a va asigura ca toate bucatile sunt gatite uniform, topiti-le usor cu o lingura si amestecati usor de cateva ori.
Apoi scurg apa si las vinetele sa se raceasca. Nu este nevoie sa le clatesc.
Dupa ce s-a racit, se stoarce usor cu mainile si se pune intr-un bol de salata.
Taiati ardeii dulci in felii. Se adauga la vinete.
De asemenea, puneti acolo ceapa in jumatati de inele, mult patrunjel (sau coriandru) si usturoi.
Separat, amestec dressingul pentru marinata. Acesta este format din ulei vegetal, otet, sare, zahar si paprika (iute sau dulce). Eu am aici picanta pentru o aroma mai vie. Din cand in cand adaug si coriandru macinat. Dar acest lucru este optional, nu intotdeauna.
Se baga inauntru, se amesteca si gata!
Nu trebuie sa asteptati nimic. Poti manca imediat. Este atat de delicioasa 👍
Și daca nu mancati totul, aperitivul ramane in frigider pana data viitoare. Daca are un gust mai bun proaspat gatit sau marinat putin mai mult timp, nu pot spune. Mie imi place in ambele feluri. Pentru mine, este la fel de delicios.
Citeste si asta…
- Paella cu Cârnați: Rețetă Tradițională Spaniolă Ușor de Făcut AcasăRețetă simplă de paella cu cârnați, gata în 45 minute. Ingrediente ușor de găsit, gust autentic spaniol. Perfect pentru cină! 🍚
- Combinații cu jamon: cum să-i descoperi gustul într-un mod nouJamon-ul spaniol, regele delicateselor iberice, își dezvăluie secretele într-un ghid complet despre cele mai rafinate și surprinzătoare combinații care îi pun în valoare gustul unic.
- Cum să Prepari Sosul Olandez Perfect: Rețetă Pas cu Pas pentru ÎncepătoriPregătește un sos olandez perfect cu această rețetă detaliată pas cu pas. Ingrediente simple și tehnici practice pentru un sos cremos și aromat, gata în doar 20 de minute.
- Cum să diversifici meniul după sărbători: rețete inedite din ingrediente simpleRețete sănătoase și creative pentru perioada de după sărbători, perfecte pentru a reveni la o alimentație echilibrată folosind ingrediente simple și accesibile.
- Zmeura in suc propriu pentru iarna: Gustul verii in borcanUltima actualizare: 2 august 2024Ai visat vreodata sa savurezi aroma imbietoare a zmeurei proaspete in mijlocul iernii? Sa simti explozia… Citește mai mult: Zmeura in suc propriu pentru iarna: Gustul verii in borcan
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.