Ultima actualizare: 2 august 2024
Lucrurile pot fi purtatoare nu numai de energie pozitiva, ci si de energie negativa. Pentru a intelege ce obiecte blocheaza fluxurile financiare, este suficient sa ne uitam in jur.
Fiecare lucru are propria sa energie si o poarta in viata ta. Daca priviti obiectele din jur din acest punct de vedere, puteti intelege de ce prosperitatea si bogatia nu vin in casa, ci dimpotriva – tot ce se afla in ea este stricat si distrus.
Energia din casa ar trebui sa fie pozitiva, atunci proprietarului sau va veni nu numai noroc si prosperitate, ci si armonie in viata.
Lucruri care atrag saracia in casa
Prostii. Orice gunoi nu face decat sa blocheze tot ce este in jurul tau. Fa-ti timp pentru o curatenie generala mai des.
Priviti in jurul dumneavoastra: daca ceva va blocheaza spatiul liber, trebuie sa scapati de acel lucru. Ziarele vechi, hainele si electrocasnicele stricate nu au ce cauta in metri patrati.
Deseurile de hartie, sticlele si paharele sparte nu fac decat sa consume energia proprietarului.
Textile vechi. Lucrurile vechi si uzate, cum ar fi textilele, carourile si covoarele, ar trebui, de asemenea, sa fie aruncate. Ar trebui sa scapati de ele, pentru a nu va scrie un program pentru o viata de austeritate si saracie totala.
Simboluri ale bogatiei.
O alta categorie de obiecte care nu numai ca infunda interiorul, aduna praful si nu poarta nicio sarcina, dar creeaza o falsa iluzie pentru proprietarul casei ca bogatia va veni in curand la el.
„Sunt tot felul de simboluri ale bogatiei: broaste, masti, figurine. Toate lucrurile in care diferite religii se scufunda in materie de abundenta. Dar atunci cand o persoana nu intelege ce poarta acest simbol sau acel semn, arata doar ca isi doreste bogatia, dar nu stie cum sa o obtina. Și, drept urmare, isi umple casa cu vechituri”, spune Alexander Osipov, designer de spatii libere, pentru Woman.ru.
Vesela sparta.
Trebuie sa fie eliminata fara mila sau regret. Nu poti lipi lucrurile vechi laolalta, asa cum spune cantecul. Vesela trebuie sa fie frumoasa si sa aiba valoare pentru proprietari.
Puteti depozita si restaura un set vechi de portelan de la strabunica dumneavoastra. Dar este o idee proasta sa lipiti cu superglue un maner rupt pe un pahar de masa.
„Daca o ceasca ieftina si-a pierdut aspectul, o farfurie are marginea ciobita sau un ceainic are scurgeri, scapa de ea. Nu va aglomerati casa”, recomanda expertul.
Mobilier si furnituri invechite.
Mobilierul si accesoriile vechi nu mai sunt ce erau odata. Daca in trecut achizitionarea unui spalier era o provocare, astazi timpurile s-au schimbat. La fel ca si garderoba, stilul mobilierului are nevoie de o innoire periodica.
„Un scaun cu un picior spart nu merita restaurat, ci mai degraba inlocuit. Restaurarea este recomandata doar pentru piesele de mobilier antice, si asta numai daca acestea nu au fost modificate in proportie de mai mult de 30%. Altfel, valoarea lor unica si istorica se dilueaza, pierzandu-se in proces”, avertizeaza specialistul.
Lucrurile altora.
La un moment dat, cineva a uitat diverse lucruri la mine, rugandu-ma sa le pastrez pentru o vreme. De atunci, rafturile s-au umplut de cutii, pungi si pachete, iar luni de zile, poate chiar ani, au trecut.
„Obiectele nefolosite in gospodarie pentru o perioada mai lunga de sase luni ar trebui eliminate fara ezitare”, sugereaza expertul.
Perdele de proasta calitate.
Perdelele de calitate inferioara nu fac dreptate spatiului locuit. Ferestrele, considerate ochii unei locuinte, reprezinta punctele esentiale prin care lumina si energia vibranta patrund in camerele noastre, creand un ambient plin de viata si caldura. Aceste spatii speciale nu doar ca necesita a fi pastrate in stare impecabila de curatenie, ci si a fi imbracate corespunzator, cu gust si atentie la detalii.
Perdelele de calitate slaba nu numai ca nu se armonizeaza estetic cu restul incaperii, dar pot, de asemenea, sa obstructioneze fluxul natural de lumina, creand o atmosfera intunecata si lipsita de viata. Calitatea materialului perdelelor influenteaza modul in care acestea cad si se aseaza pe fereastra, adaugand sau diminuand din estetica generala a spatiului.
Portofele vechi.
Portofelele vechi reprezinta adesea mai mult decat simple accesorii de pastrare a banilor. Acestea sunt indispensabile in viata noastra cotidiana, functionand nu doar ca un instrument practic pentru a transporta bani, dar si ca un simbol al prosperitatii si bunastarii financiare. Cu toate acestea, cand un portofel nu este utilizat conform scopului sau initial si este lasat sa zaca neingrijit si gol, acesta poate deveni un simbol al lipsei si saraciei.
Un portofel gol si neutilizat poate transmite, inconstient, un mesaj negativ despre relatia noastra cu banii si despre atitudinea noastra fata de prosperitate.
Maruntis.
Poate parea putin surprinzator, insa acei banuti care stau neobservati si neglijati pe fundul unui borcan nu fac altceva decat sa blocheze energia pozitiva asociata cu prosperitatea financiara. La fel stau lucrurile si cu „capcanele de bani”, acolo unde bancnotele vechi, rupte si murdare se aduna, fara a mai circula.
E momentul sa le dam banutilor nostri o viata noua! Banii, indiferent de forma lor, trebuie sa fie intotdeauna in miscare, pentru a mentine un flux energetic sanatos si pozitiv in spatiul nostru financiar. Exceptie fac doar monedele de colectie, acele mici comori pe care le pastram cu drag, pentru valoarea lor estetica si istorica
Flori uscate sau lucruri care poarta energie „moarta”.
Florile uscate si obiectele cu energie „stagnanta”, cum ar fi coarnele, animalele impaiate sau pieile, nu doar ca atrag praf, dar si impiedica circulatia armonioasa a energiei intr-un spatiu. Aceste elemente, nefiind potrivite pentru incaperile in care locuim zi de zi, creeaza un ambient tensionat si greoi.
O solutie ar fi sa dedicam un spatiu separat trofeelor de vanatoare si obiectelor similare, prevenind astfel intrepatrunderea energiei „moarte” cu cea vibranta si activa specifica zonelor de living. In acest fel, casa ta va respira prospatime si dinamism, fiind un sanctuar al bunastarii si armoniei.
Scapa de astfel de obiecte, altfel vei avea mai putini bani in viata ta.
Citeste si asta…
- Cum să devii super productiv: 18 sfaturi verificate pentru un creier mai eficientProductivitatea creierului poate fi îmbunătățită cu 18 tehnici simple și verificate științific, de la dușuri reci până la detoxifiere digitală și exerciții de respirație.
- De ce simțim nevoia să dormim în timpul zileiSomnolența de după-amiază afectează 85% dintre adulți. Află de ce apare și cum poți gestiona eficient nevoia de somn din timpul zilei pentru mai multă energie și productivitate.
- Somnul și memoria: este adevărat că în timpul somnului creierul nu se odihnește, ci sortează amintirile?Somnul reorganizează amintirile și ajută creierul să facă conexiuni mai bune între informații, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din München.
- Când stresul se transformă în frică – și cum să oprești acest lucruFrica și stresul ne pot controla viața dacă nu știm cum să le gestionăm. Află mecanismele din spatele acestor emoții și metodele practice pentru a le ține sub control.
- Perfecționismul: prieten sau dușman?Perfecționismul – un cuvânt rostit adesea cu mândrie. Responsabil. Harnic. De încredere. Pare că doar ne putem visa la o… Citește mai mult: Perfecționismul: prieten sau dușman?
Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.