Ultima actualizare: 2 august 2024
Draga cititorule, astazi iti voi impartasi reteta mea preferata pentru oua umplute, o reteta cremoasa si gustoasa care iti va face pofta de mancare. Știai ca ouale umplute pot fi si mediteraneene? Ei bine, eu am demonstrat contrariul!
Ingrediente pentru 6 oua:
- 6 oua
- 500 ml apa
- 1/2 lingurita sare kosher (sare cu bob mare)
- 170 g iaurt grecesc
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 praf de sare kosher
- 1 praf de pulbere de usturoi
- Boia dulce
- Cimbru proaspat, optional
- Capere, optional
Cum se prepara ouale umplute cremoase cu iaurt grecesc

Pentru inceput, trebuie sa fierbem perfect ouale. Le punem intr-o cratita inalta, le acoperim cu apa si adaugam sarea kosher. Asteptam pana clocotesc, apoi oprim focul, punem capacul si le lasam 10 minute.
Important! Imediat dupa cele 10 minute, punem ouale cu grija intr-un castron cu apa rece si gheata pentru a le raci rapid. Astfel ouale se vor desprinde mai usor de coaja la decojire.
Odata racite complet, decojim ouale cu atentie si le taiem pe jumatate. Scoatem galbenusurile cu grija in ca sa nu distrugem albusurile.
Amestecam intr-un castron galbenusurile maruntite cu iaurtul grecesc, mustarul, sarea kosher, pulberea de usturoi pana obtinem o pasta cremoasa. Umplem jumatatile de oua cu aceasta pasta, presaram deasupra boia dulce, putin cimbru proaspat si capere optional.
Mmmm, sunt delicioase! Garantez ca vei repeta reteta iar si iar. Bucura-te de gustul mediteranean al acestor oua umplute delicioase!
Sfaturi si trucuri pentru reusita oualor umplute

Pentru ca ouale sa iasa perfect, trebuie sa ai cateva lucruri in vedere. Iata cele mai importante:
- Pentru ca sunt mici, ouale se pot fiece usor. Asa ca urmareste cu atentie timpul de 10 minute de fiert. Poti folosi un ceas de bucatarie cu alarma.
- Dupa racirea in apa cu gheata, ouale trebuie sa se decojeasca foarte usor. Daca nu, lasa-le inca 5 minute in apa rece inainte sa incerci sa le decojesti.
- Galbenusurile nu trebuie sa se rupa in procesul de scoatere din oua. Procedeaza cu foarte multa grija si blandete. Poti folosi o lingurita pentru a-ti facilita scoaterea galbenusului intreg.
- Amestecul de galbenus cu iaurt grecesc trebuie sa devina o pasta fina, cremoasa, fara bucati. Continua amestecul pana obtii consistenta dorita.
- Boiaua dulce deasupra oualor umplute este cheia gustului lor unic! Presara din belsug pentru savoare maxima.
Beneficii si avertismente pentru ouale umplute cu iaurt grecesc
Aceasta reteta delicioasa are si multe beneficii pentru sanatate. Iata principalele:
- Continut bogat in proteine datorita combinatiei de oua si iaurt grecesc
- Sursa excelenta de calciu pentru oase si dinti puternici
- Iaurtul grecesc aduce bacterii probiotice benefice organismului
- Galbenusurile de ou contin vitaminele liposolubile A, D, E si K
Cu toate acestea, ouale umplute cu iaurt grecesc nu sunt recomandate in urmatoarele situatii:
- Persoanele alergice la oua trebuie sa evite consumul
- Cei care tin diete cu restrictie de colesterol ar trebui sa consume cu moderatie
- Femeile insarcinate trebuie sa evite ouale crude sau insuficient fierte pentru a preveni toxinfectiile alimentare
Sper ca v-ati delectat cu aceasta reteta delicioasa de oua umplute in stil mediteranean! Va indemn sa incercati neaparat combinatia cremoasa de oua si iaurt grecesc. Spor la gatit si pofta buna!
Astept parerile voastre in comentarii. Impartasiti cu prietenii reteta daca v-a placut!
Intrebari frecvente
Se pot face ouale umplute cu iaurt simplu, nu neaparat grecesc?
Da, se pot folosi ambele tipuri de iaurt. Iaurtul grecesc va conferi o textura mai cremoasa si un gust mai acrisor. Dar daca nu gasiti iaurt grecesc, merge la fel de bine si cel simplu.
La ce temperatura este recomandat sa se consume ouale umplute?
Ideal ar fi sa serviti ouale umplute la temperatura camerei, nu reci, pentru a putea savura la maximum aroma si textura crema a umpluturii. Dar daca totusi le tineti la frigider, scoateti-le cu 30 minute inainte de servire. Nu le incalziti insa, altfel se vor deforma si se vor rupe.
Cat timp se pastreaza ouale umplute in frigider?
Daca sunt bine acoperite si depozitate corect, ouale umplute cu iaurt grecesc pot fi pastrate 3-4 zile la frigider (0-4 grade Celsius). Verificati insa in fiecare zi daca s-au alterat inainte de a le consuma. La nevoie le puteti incalzi putin la microunde inainte de servire.