Ultima actualizare: 2 august 2024
Vrei sa-ti imbunatatesti sanatatea? Incearca aceasta reteta clasica de Salata Caesar cu Pui Sanatoasa. Este bogata in proteine, are un dressing cremos pe baza de iaurt, crutoane crocante cu usturoi si mult parmezan!
Salata Caesar cu pui este acrisoara, sarata, plina de legume crocante si cremoase si foarte consistenta! Desi nu are cea mai buna reputatie in ceea ce priveste componenta ei sanatoasa, de aceea sunt atat de incantata sa impartasesc cu tine aceasta reteta!
Este tot ce iti place la aceasta salata clasica – tot acel gust delicios – dar cu un dressing usor, pui la gratar si avocado (grasimi bune). Poti sa o servesti ca salata de insotire sau ca fel principal consistent!
Ce este salata Caesar cu pui?
Sunt atatea arome delicioase in aceasta salata. Imi place textura si cat de consistenta este. De aceea o avem ca fel principal!
- Salata crocanta – asigura-te ca speli si usuci bine salata. Ea constituie partea cea mai mare a salatei tale, iar folosirea unei salate proaspete si crocante, precum salata cos, este esentiala.
- Dressing dietetic – Acest dressing este tot ce iti place la dressing-ul Caesar clasic doar ca este mai sanatos! Acrisor, sarat si cremos!
- Oua cremoase – Ouale moi contribuie la aspectul cremos si consistent al salatei.
- Piept de pui suculent – perfect condimentat si copt pe gratar pentru a fi sanatos. Rezultatul este un pui suculent care face ca aceasta salata sa fie si mai consistenta si perfecta ca fel principal.
Ingrediente necesare pentru Salata Caesar cu Pui Sanatosa
Nota: reteta completa, cu cantitatile exacte, se gaseste in partea de jos a paginii – derulati pana la sfarsit sau faceti clic pe butonul „Sari la reteta”.
- Chifle turcesti – puteti folosi orice tip de paine doriti. Se preteaza bine chiflele ciabatta, painea de casa sau turceasca.
- Ulei de masline – puteti folosi si ulei de rapita.
- Pudra de usturoi – am folosit pudra de usturoi pentru pui pentru ca nu arde in timpul gatirii.
- Oregano – am folosit oregano uscat deoarece aroma lui este mai puternica.
- Sare – am folosit sare fina.
- Piept de pui – am folosit piept de pui taiat felii. Puteti folosi si piept de pui dezosat.
- Iaurt grecesc – am folosit iaurt grecesc gras. Daca vreti sa reduceti si mai mult caloriile, puteti folosi un iaurt degresat.
- Ansoa – optional, daca nu va place. Sincer, nu simtiti gustul de peste, doar o nota puternica de saratime.
- Capsune – optionale, dar iarasi, aduc saratime! Ador asta!
- Lamaie – am folosit zeama de la o lamaie. Contribuie la gustul acrisor al dressing-ului.
- Avocado – asigurati-va ca avocado este bine copt. Feliati-l si adaugati-l. Imi place sa pun si niste felii suplimentare deasupra!
- Salata cos – am folosit salata cos. Puteti folosi in loc varza kale sau orice alt ingredient de salata verde preferati. Asigurati-va ca spalati si uscati bine verdeturile!
- Oua moi – am o reteta foarte buna de oua moi aici, usor de facut, iar ouale ies mereu perfect!
- Parmezan – adauga aroma si o nota delicioasa umami. L-am ras proaspat pentru ca are un gust mult mai bun.
Cum se prepara Salata Caesar cu Pui Sanatoasa!
- Taie chiflele turcesti/painea in cuburi si asaza-le pe o tava de copt
- Stropeste cu ulei, pudra de usturoi, oregano si sare
- Coc la cuptor pana devin aurii
- Taie pieptul de pui in jumatati
- Stropeste cu ulei si lamaie, pudra de usturoi, oregano, sare si piper
- Amesteca pentru a acoperi bine carnea
- Incalzeste o tigaie cu ulei de masline si gateste pieptul de pui
- Ar trebui sa ajunga la 75C / 165F
- Lasa carnea sa se odihneasca inainte de a o taia bucati
- Amesteca toate ingredientele pentru dressing
- Combina
- Adauga salata taiata intr-un bol impreuna cu pieptul de pui, avocado, crutoane
- Și dressing
- Amesteca pentru a combina
Sfaturi si trucuri pentru o reusita garantata!
Salata trebuie servita in ziua in care a fost preparata. Fiecare ingrediente poate fi pregatit cu o zi inainte si pus laolalta inainte de a fi servit. Daca nu va deranjeaza crutoanele sau salata usor inmuiate, puteti pastra salata intr-un recipient etans, la frigider, pentru maxim 1 zi.
Gatirea pieptului de pui. Cand gatiti pieptul de pui, asigurati-va ca ajunge la 75C / 165F. Asta va va garanta ca este sigur de consumat. Puteti folosi un termometru de carne sau de zahar pentru a va asigura ca a atins temperatura corecta.
Pentru a face salata si mai dietetica! In loc sa faceti propriile crutoane, inlocuiti-le cu nuci! Mult mai putini carbohidrati si pline de grasimi bune pentru creier!
Pentru varianta vegetariana, inlocuiti pieptul de pui cu tofu sau eliminati-l complet!
Pentru a face oua moi – fierbeti rapid oul este usor. Puneti ouale intr-o oala mare, acoperiti-le cu apa rece. Puneti oala pe aragaz si aduceti apa la boil. Cand apa incepe sa fiarba, setati cronometrul pe 3 minute. Dupa 3 minute, scurgeti cu grija apa din oala si umpleti oala cu apa rece. Lasati ouale sa se raceasca 5 minute inainte de a le decoji. Taiati-le pe jumatate cand sunt gata de servit.