Ultima actualizare: 2 august 2024
Daca ai ajuns sa nu mai suporti bomboanele si dulciurile cumparate de la magazin, dar nu ai timp sau dispozitie sa faci un tort intreg, avem o alternativa pentru tine: prajituri delicioase de Anul Nou. Iti prezentam cele mai gustoase 20 de retete simple de fursecuri pe care le poti pregati cu usurinta acasa pentru a intampina Anul 2024 (Anul Dragonului) asa cum se cuvine! Majoritatea se fac rapid, cu ingrediente pe care probabil le ai deja in bucatarie.
Urmeaza retetele noastre pas cu pas pentru a obtine niste fursecuri pufos si aromate care vor incanta musafirii. Le poti personaliza dupa gustul tau, adaugand nuci, stafide sau ciocolata. Hai sa rasfatam familia si prietenii cu ceva dulce de sarbatoare, fara efort!
1. Fursecuri turta dulce

Sa incepem cu cea mai evidenta si clasica reteta pentru sarbatorile de Anul Nou.
Ingrediente:
- 350 g faina
- 200 g zahar pudra
- 200 g unt moale
- 2 oua
- 1 lingurita scortisoara
- 1⁄2 lingurita ghimbir macinat
- 1⁄2 lingurita cacao
- 1⁄2 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri susan
Mod de preparare:
Intr-un castron, framanta toate ingredientele pana obtii un aluat omogen – inclusiv untul moale. Acopera aluatul cu folie alimentara si lasa-l la rece minimum 2 ore.
Dupa ce s-a racit, intinde aluatul intr-un strat subtire de 4-5 mm grosime. Taie formele dorite si asaza-le pe tava cu hartie de copt. Coace la 200°C timp de 10 minute.
Astfel, vei obtine niste fursecuri aromate, crocante, perfecte pentru sarbatorile de iarna. Pofta buna!
2. Fursecuri cu ghimbir si miere

Reteta de fursecuri aromate si putin picante, ideale pentru ceai
Ingrediente:
- 200 g faina
- 100 g unt moale
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 3 linguri miere
- 1 lingurita si 1/2 praf de copt
- 2 linguri ghimbir macinat
- 1 lingurita cacao
- condimente dupa gust (scortisoara, cardamom, chilli etc.)
Mod de preparare:
Mixeaza untul moale cu zaharul. Adauga oul si mierea, apoi incorporam treptat celelalte ingrediente pana obtii un aluat omogen. Framanta bine aluatul, acopera-l cu folie si lasa-l la rece minimum 2 ore.
Dupa ce s-a racit, intinde aluatul subtire, taie formele dorite si coace la 180°C timp de 10 minute.
Astfel vei obtine niste fursecuri aromate, putin picante, ideale pentru servit alaturi de ceai sau cafea in zilele reci de iarna. Adauga condimentele preferate pentru un plus de savoare. Pofta buna!
3. Fursecuri „Shishki” pentru Anul Nou

Particularitatea acestui cookie este forma sa. Și pentru un efect de zapada, stropiti-l cu zahar pudra.
Veti avea nevoie de: 100 g unt, 1 ou, 25 g cacao, 300 g faina, 90 g zahar pudra, 50 ml ulei vegetal, 0,5 lingurita. praf de copt.
Mod de preparare: Se bate untul moale cu zahar pudra, se adauga ulei vegetal si ou, iar apoi ingredientele uscate. Framantati aluatul, puneti-l la frigider pentru 20 de minute si apoi formati conuri mici ovale. Faceti un model de crestaturi pe ele si coaceti prajiturile timp de 15-20 de minute la cuptor la 180 de grade.
4. Biscuitii copilariei

Pentru cei mai simpli si gustosi biscuiti ai copilariei ai nevoie doar de trei ingrediente de baza.
Ingrediente:
- 1 albus de ou
- 100 g faina de migdale
- 85 g zahar pudra
Mod de preparare:
Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra intr-un castron. Bate albusul spuma, pana cand se formeaza varfuri tari. Incorporeaza usor amestecul uscat de faina si zahar in albusul batut, folosindu-te de o spatula. Formeaza cu o lingurita biscuiti rotunzi pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ei. Coace la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute.
Iesi in intampinarea copilariei cu acesti biscuiti simpli, pufosi si deliciosi!
5. Prajituri de zahar cu smantana

Finalizeaza prajiturile cu o glazura colorata pentru un aspect minunat!
Ingrediente:
- 180 g unt moale
- 200 g zahar pudra
- 1 ou
- 320 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1⁄2 lingurita sare
- 140 ml smantana grasa
Mod de preparare:
Mixeaza untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza. Adauga oul si smantana, apoi ingredientele uscate. Framanta aluatul obtinut, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider 30 minute. Intinde aluatul intr-un strat subtire si taie forme. Coace prajiturile timp de 15-20 minute la 180 grade Celsius.
Orneaza prajiturile cu o glazura cremoasa in culori vesele. Copiii vor fi incantati de aspectul lor delicios si colorat! Poti folosi glazuri gata preparate sau le poti realiza simplu acasa. Lasa imaginatia sa zboare si bucura-te de prajituri apetisante!
6. Fursecuri austriece pentru Anul Nou 2024

Here is a revised version of the original text:
Reteta perfecta pentru prajituri gustoase umplute cu dulceata de sarbatori
Ingrediente:
- 3 oua
- 300 g zahar pudra
- 340 g unt moale
- 2 lingurite praf de copt
- 450 g faina
- 170 g nuca macinata
- dulceata de fructe de padure, dupa gust
Mod de preparare:
Mixeaza untul moale cu zaharul pana devine o crema pufoasa. Adauga ouale unul cate unul si amesteca bine dupa fiecare adaugare. Incorporeaza faina cu praful de copt si nuca macinata. Framanta aluatul obtinut, acopera-l cu folie alimentara si pune-l la rece pentru 1 ora.
Ia aluatul racit si taie forme perechi, facand o gaura in mijlocul uneia dintre jumatati. Coace la 190 grade Celsius pana se rumenesc frumos. Lasa sa se raceasca, umple jumatatea cu gaura cu dulceata dupa gust si acopera cu cealalta jumatate.
Obtii astfel niste prajituri delicioase, aromate, pufoase in interior si crocante pe dinafara, umplute cu dulceata cremoasa. Pofta buna!
7. Fursecuri cu lapte condensat

Reteta de fursecuri rapide si gustoase, potrivite pentru perioada aglomerata de sarbatori
Principalul avantaj al acestei retete este ca se prepara extrem de simplu si rapid, fara a fi nevoie sa pierzi prea multa energie in bucatarie inainte de sosirea Anului Nou.
Ingrediente:
- 220 g lapte condensat
- 320 g faina
- 150 g unt moale
- 5 g praf de copt
Mod de preparare: Mixeaza laptele condensat impreuna cu untul moale pana se omogenizeaza. Adauga treptat faina si praful de copt, framantand pana obtii un aluat care se poate modela usor. Intinde aluatul intr-un strat subtire, taie formele dorite si asaza-le pe tava cu hartie de copt. Coace la 180°C, timp de 12-15 minute.
Obtii rapid niste fursecuri delicate, pufoase si aromate, gata sa fie servite musafirilor care vor poposi cu ocazia sarbatorilor de iarna. O reteta simpla dar eficienta!
8. Prajituri cu branza de vaci cu merisoare si nuci

In loc de merisoare, puteti lua orice alte fructe uscate.
Veti avea nevoie de: 120 g branza de vaci, 100 g unt, 1 galbenus de ou, 180 g faina, 1 lingura. zahar, 0,25 lingurita. praf de copt, 100 g merisoare uscate, 50 g nuci, cate 0,5 lingurite fiecare. ghimbir macinat si cardamom.
Mod de preparare: Macinati merisoare, nuci, o lingura de zahar si condimente intr-un blender. Se amesteca branza de vaci, galbenusul si zaharul ramas si se adauga ingredientele uscate ramase. Framantati si intindeti aluatul intr-un dreptunghi, intindeti umplutura, rulati-l si taiati-l subtire in fursecuri. Coaceti fursecurile pentru aproximativ 20 de minute la cuptor la 180 de grade.
9. Prajituri cu lamaie

Pentru a-l face si mai gustos si mai frumos, prajiturile trebuie rulate in zahar inainte de coacere.
Veti avea nevoie de: 540 g faina, 200 g unt, 180 g zahar, 80 ml suc de lamaie, 16 g praf de copt, 50 g coaja de lamaie, 2 oua, cate 100 g zahar brun si zahar pudra.
Mod de preparare: Bateti untul moale cu zaharul obisnuit pana devine pufos. Adaugati ouale, sucul de lamaie si coaja si bateti din nou. Adaugam faina si praful de copt, amestecam totul si punem aluatul la frigider pentru 1 ora. Formati apoi un fursec rotund si rulati-l mai intai in zahar brun si apoi in zahar pudra. Se coace 12-15 minute la cuptor la 180 de grade.
10. Fursecuri cu mandarine pentru Anul Nou 2024

Fursecuri aromate de mandarine, pentru un gust autentic de sarbatoare
Ce-ar fi sarbatorile de iarna fara aroma imbietoare de mandarine proaspete si coacerea de biscuiti? Iata reteta pentru niste fursecuri delicioase, cu adevarat parfum de sarbatoare.
Ingrediente:
- 100 g faina
- 100 g zahar pudra
- 30 g unt moale
- 1⁄2 lingurita praf de copt
- 1⁄2 lingurita zahar vanilat
- 2 lingurite coaja de mandarine
- 2 linguri suc proaspat de mandarine
- 1 ou
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele uscate intr-un bol. Adauga untul moale si fa un pesmet. Incorporeaza ouul, coaja si sucul de mandarine pana obtii un aluat omogen. Daca vrei, poti adauga si colorant alimentar. Acopera aluatul si lasa-l la frigider 1 ora.
Modeleaza bile mici, ruleaza-le prin zahar pudra daca vrei si coace la 180°C timp de 15 minute.
Savureaza aceste fursecuri aromate, care iti vor aduce un gust autentic de sarbatoare!
11. Prajituri cu scortisoara cu portocale

O alta reteta minunata de prajituri de iarna, care va fi la indemana pentru Anul Nou.
Veti avea nevoie de: 200 g faina, 100 g unt, 1 ou, 100 g zahar, coaja de 1 portocala, 5 g praf de copt, scortisoara.
Mod de preparare: Se bate untul moale si zaharul pana devine pufos, se bate oul si se bat din nou. Adaugam coaja, amestecam si adaugam faina, praful de copt si scortisoara dupa gust. Pune aluatul la frigider pentru 1 ora si apoi modeleaza-l in biscuiti in forma de bila. In plus, tavaleti-le in zahar de scortisoara si coaceti timp de 15 minute la 180 de grade.
12. Fursecuri de ciocolata cu coniac

Coniacul ofera fursecurilor un gust si o aroma foarte originale.
Veti avea nevoie de: 100 g zahar, 50 g zahar brun, 1 ou, 150 g unt, 40 g cacao, 30 g alune, 250 g faina, 4 linguri. coniac
Mod de preparare: Se bat cu mixerul untul si doua tipuri de zahar, se adauga oul si se bat din nou. Se adauga coniacul, apoi ingredientele uscate cernute si alunele maruntite. Framantati aluatul, puneti-l la frigider pentru 1 ora si intindeti-l intr-un strat de 4-5 mm. Taiati fursecurile si coaceti la cuptor pentru 12-15 minute la 180 de grade.
13. Fursecuri cu fructe confiate

Pentru un aspect mai elegant, foloseste fructe confiate multicolore.
Ingrediente:
- 125 g zahar pudra
- 125 g unt moale
- 2 oua
- 150 g faina
- 50 g fructe confiate dupa gust (portocale, lamai, cirese, ananas etc.)
Mod de preparare: Mixeaza untul moale cu zaharul pana devine cremos. Adauga ouale unul cate unul si amesteca bine dupa fiecare adaugare. Incorporeaza treptat faina, framantand aluatul pana se omogenizeaza. La final, adauga fructele confiate taiate marunt.
Modeleaza cu o lingurita fursecuri pe tava tapetata cu hartie de copt. Coace la 180 grade Celsius timp de 10-12 minute.
14. Prajituri cu faina de orez

Pentru o varianta mai sanatoasa, incercati aceste prajituri preparate cu faina de orez, fara gluten sau zahar alb rafinat.
Ingrediente:
- 150 g faina de orez
- 50 g unt moale
- 1 ou
- 50 ml miere
- 1/2 lingurita praf de copt
- condimente dupa gust (scortisoara, vanilie etc.)
Mod de preparare: Intr-un bol, fa un pesmet din faina de orez si untul taiat marunt. Adauga oul, mierea si condimentele dupa gust. Framanta bine pentru a obtine un aluat omogen. Formeaza un sarpe din aluat, taie bucati si asaza-le pe tava cu hartie de copt. Coace la 180°C timp de 10 minute.
Savureaza aceste prajituri delicioase, sanatoase si fara ingrediente daunatoare! Pot fi servite simplu la micul dejun sau ceai.
15. Fursecuri cu unt de arahide

O reteta simpla dar cu un gust intens si expresiv, folosind doar cateva ingrediente.
Ingrediente:
- 150 g faina
- 150 g zahar brun
- 50 g unt moale
- 60 g unt de arahide
- 1 ou
- 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca untul moale, untul de arahide si zaharul brun pana se obtine o crema. Adauga oul si omogenizeaza compozitia. Incorporeaza treptat faina si praful de copt, framantand pana obtii un aluat care se poate modela usor.
Formeaza boabe sau bile si asaza-le pe tava cu hartie de copt, dandu-le putin spatiu sa se umfle in cuptor. Coace la 180°C timp de 12-15 minute.
Savureaza aceste fursecuri aromate, cu gust intens de arahide. Simplu de preparat, te vor impresiona cu siguranta!
16. Fursecuri cu nuci pentru Anul Nou

Fursecuri crocante cu nuci, pentru sarbatorile de iarna
In loc de nuci, poti folosi dupa gust migdale sau alune.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 60 g zahar pudra
- 125 g unt moale
- 100 g nuci macinate sau rupte bucati
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g faina
Mod de preparare: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si galbenusurile pana devine cremos. Adauga treptat faina, praful de copt, zaharul vanilat si nucile. Framanta aluatul obtinut, acopera-l cu folie si lasa-l la frigider 1 ora.
Modeleaza bile mici, preseaza-le usor cu o furculita si presara faina deasupra. Coace la 190°C circa 20 minute, pana se rumenesc frumos.
Savureaza aceste fursecuri crocante, cu aroma imbietoare de nuci – perfecte pentru sarbatorile de iarna!
17. Fursecuri de cocos cu zahar

Pregatirea ingredientelor pentru aceasta reteta dureaza doar cateva minute.
Ingrediente:
- 2 oua
- 90 g zahar pudra
- 170 g nuca de cocos rasa
Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca ouale intregi cu zaharul pana se incorporeaza bine. Adauga nuca de cocos si omogenizeaza compozitia.
Formeaza cu o lingurita bile mici pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da-le putin spatiu sa se umfle in cuptor.
Coace la 180°C timp de 12-15 minute.
Aceste fursecuri sunt rapid de preparat si au un gust delicios de nuca de cocos. Pot fi orandite frumos intr-un cosulet pentru a fi oferite ca desert sau gustare. Pofta buna!
18. Fursecuri cu fulgi de ovaz cu fructe uscate

Pentru cei care, chiar si in sarbatorile de Revelion, isi urmaresc silueta si dieta.
Veti avea nevoie de: 100 g fulgi de ovaz, 1 lamaie, 30 g stafide, 30 g seminte de floarea soarelui, 100 g fructe uscate, 1-2 linguri. ulei vegetal.
Mod de preparare: Amestecati fulgii de ovaz, semintele, stafidele, fructele uscate maruntite, sucul de lamaie si coaja cu untul. Formati cu mainile prajituri mici si plate si coaceti-le timp de 10-15 minute la 180 de grade.
19. Prajituri cu ciocolata cu menta

Și aceasta reteta este pentru cei care prefera sa experimenteze pentru masa de Anul Nou.
Veti avea nevoie de: 50 de frunze de menta, 100 g unt, 1 ou, 100 g zahar, 150 g faina, 100 g ciocolata neagra.
Mod de preparare: Bateti menta cu zaharul intr-un blender. Se adauga oul si untul moale, se amesteca si se adauga treptat faina. Adaugam ciocolata tocata, punem aluatul la frigider pentru o jumatate de ora, formam bile sau prajiturile mici si coacem fursecurile timp de 15 minute la 180 de grade la cuptor.
20. Biscuiti de ciocolata de post cu dulceata

O optiune excelenta de prajituri fara oua, unt sau alte produse lactate.
Veti avea nevoie de: 150 g gem dupa gust, 100 g zahar, 80 ml ulei vegetal, 20 g cacao, 200 g faina, 1 lingurita. praf de copt.
Mod de preparare: Amestecati gemul, uleiul vegetal si zaharul. Adaugati ingredientele uscate si framantati aluatul. Impartiti-l in bucati, formati fursecuri plate si coaceti 10-15 minute la cuptor la 180 de grade.
Va invitam sa distribuiti acest articol despre retete de fursecuri pentru Revelionul 2024 cu prietenii si cunoscutii. De asemenea, asteptam cu nerabdare comentariile voastre: ce reteta v-a placut cel mai mult? Aveti sugestii sau variante proprii de fursecuri de sarbatori? Va asteptam parerile in sectiunea de comentarii de mai jos. Impartasiti experientele voastre culinare si sarbatoriti impreuna cu noi Anul Nou 2024!