Ultima actualizare: 2 august 2024
In ajunul Anului Nou, multe gazde se straduiesc sa-si surprinda pe cei dragi si pe oaspetii lor nu numai cu feluri de mancare delicioase, ci si cu o frumoasa servire originala. In acest articol, impreuna cu un recenzent de restaurant, vom impartasi cateva idei simple care va vor ajuta sa dati mancarurilor de Anul Nou un aspect festiv.
Conceptul principal de decorare a unei mese de Anul Nou este luminozitatea felurilor de mancare, nu trebuie sa va fie frica de culoare, cu cat sunt decorate mai stralucitor felurile de mancare de pe masa, cu atat mai festiv pare
Pom de fructe
Salatele, mancarurile calde si chiar produsele de patiserie pot fi asezate pe o farfurie in forma de pom de Craciun, coroane sau personaje de basm inzapezite: oameni de zapada, Mos Craciun.
Una dintre cele mai simple si mai frumoase idei de decorare a mancarurilor pentru Anul Nou este un pom de fructe. Luati o farfurie mare, o tava sau o menajerie si asezati bucati de fructe diferite in forma de pom de Craciun.
Folositi kiwi, capsuni, mandarine, struguri si alte fructe colorate pentru a crea un decor frumos si apetisant pentru masa dumneavoastra. Cu toate acestea, un pom de Craciun pe o farfurie poate fi realizat nu numai din fructe, ci si, de exemplu, din felii de carnati sau branza.
Daca vorbim despre feluri de mancare cu fructe si dulciuri, atunci, fara indoiala, mandarinele si zaharul pudra ca decoratiuni sunt, de asemenea, simboluri ale sarbatorii de Anul Nou, se vor potrivi cu aproape totul si vor crea atmosfera – Anastasia Morozova, Restaurant Observer, blogger culinar
Decorarea mancarurilor cu verdeturi
Pentru mancarurile neindulcite, verdeturile de toate felurile sunt perfecte pentru decorare, ele sunt asociate cu crengutele de brad.
Ierburile proaspete, cum ar fi patrunjelul, mararul sau busuiocul, pot fi un decor excelent pentru mancarurile dumneavoastra. Puteti folosi frunzele verzi pentru a crea modele frumoase pe suprafata salatelor sau aperitivelor. De exemplu, puteti aseza un inel de salata de masline si il puteti decora cu crengute de marar, cu boabe de porumb deasupra. Salata va arata ca o coronita de Craciun.
Figuri de legume
Puteti folosi diverse legume, cum ar fi castraveti, rosii, morcovi. Este usor sa decupati din ele diverse figuri. De exemplu, puteti face pomi de Craciun din castraveti sau animale si stele din morcovi. Aceste figuri de legume pot fi folosite pentru a decora salate sau gustari.
Canapés de Anul Nou
Atunci cand decorati tartine de Anul Nou, puteti folosi ierburi, fructe de padure, nuci sau chiar caviar pentru a le da un aspect festiv. Carnatii, de exemplu, pot fi infasurati sub forma de flori, maslinele pot fi folosite pentru a face mici pinguini, iar castravetii taiati in felii subtiri pot fi transformati intr-o vela.
Figurine de oameni de zapada
Oamenii de zapada din oua de prepelita pot fi o modalitate amuzanta si originala de a decora masa de Anul Nou. Pentru a-i face, trebuie sa pui doua oua fierte tari pe o tepusa, unul dupa altul, sa pui deasupra doua cercuri de morcovi si sa faci nasturi si ochi din boabe de piper.